Huffington Post on julkaissut brittiläisen tutkimuslaitoksen YouGov:in selvityksen siitä, miten hyvin muistat sanoa rakkaudentunnustuksia pitkän suhteen aikana. Yksinkertaistaen voidaan sanoa, että mitä pidempään olet ollut suhteessa, sen pahempi muistamattomuus sinua luultavasti vaivaa. 

Kymmenen vuoden avioliiton jälkeen vain 33 % pariskunnista muisti joka päivä sanoa toiselle rakastavansa häntä. Yli 50 vuotta parisuhteessa olevista puolestaan vain 18 % sanoi kumppanilleen päivittäin rakastavansa häntä. Tämä ei liene minkäänlainen yllätys niille suomalaisille, joilla on tyypilliset isovanhemmat. Tutkimuksessa olisi ehkä voinut myös selvittää, kuinka hyvin tällaiset pariskunnat yleensäkin ottaen puhuvat toisilleen.

Joillekin saattaa olla yllätys, että niissä suhteissa joissa ollaan oltu vain 5-10 vuotta, rakkautta vannotaan kaikkein eniten. Toki tämän sanan käytön tarkoitusperiä saatetaan naisten ja miesten toimesta tulkita eri tavoin.

Yhtä kaikki, tutkimus osoittaa jälleen, että mitä pidempi suhde, sitä todennäköisemmin sitä pitää kasassa myös vahva järki. Toki pitkäänkin suhteessa olleista noin puolet sanoo rakastavansa kumppaniaan edelleen. Mutta samalla noin 20 % toteaa suhteen olevan enemmänkin käytännöllinen ratkaisu. Ja on yli 50 vuotta suhteessa olleiden keskuudessa se yksi kummallinen 5 % ryhmä, joka väittää että heillä on edelleenkin perhosia vatsassa kumppaninsa vuoksi.

Huonolaiseen tapaan tähän on pakko lisätä pari arvelua siitä, mitä pitkään yhdessä olleet parit sanovat toisilleen ”rakastan/rakastan” -sijaan:

– oo hiljaa

– en jaksa sua enää sekuntiakaan

– sä et koskaan

– sä aina

– jos et nyt niin minä

– jos vielä kerran niin minä

– oon niin kypsä, että taidan ottaa eron

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä:

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia