“Voi, miksi aina huono. Miksei kuitenkin täydellinen?

Se tunne, tiedättehän… Pyykkiä korissa, lelut levällään, murusia pöydällä, taistelua lasten kanssa, koirakin käyttäytyy huonosti kissasta puhumattakaan. Piha siivoamatta, täynnä leluja lehtiä, roskiakin. Väsyttää, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Ei kerkeä työn, perheen ja kodin ohella minnekään.

Toisten lapset harrastaa, useampaakin lajia, niin ne koiratkin ja emännästä puhumattakaan menee jumpat zumbat ja jalkapallot lätkätreenien ja muskarin sivussa ihan tuosta vaan. Valkoinen loistaa kotona ja lapsetkin pukeutuu siististi. On pääsiäispirskeet ja vappukarkelot, juhannuksen mökki varattuna ja syksyn etelänmatkaa odotellaan. Eletään parasta aikaa, on niin ihanaa.

Kuva Sydney Rae.

Niin se meilläkin näin on.. Juhlapyhien huono omatunto kun ei taaskaan lähdetty mihinkään, ei ollut isoja pippaloita eikä huimia karkeloita. Ei, oltiin vain me. Ei tehty mitään, Juhlaan kuuluvat ruoat ja lisukkeet toki ja pienimmille perheenjäsenille asianmukaiset välineet. Ainiin, muutama ystäväkin piipahti pikaisesti, olikin hyvä syy siivota sotkut. Naurettiin, kiukuteltiin ja osa myös itkeskeli, syötiin ja herkuteltiin oltiin ja istuttiin. Niin kuin viimekin vuonna, ja varmasti tulevinakin.

Ei varata matkoja lämpöön, vaan revitään nauloja laudoista lämpöisellä kelillä, kyllä siinä ihan etelän lämpö -fiiliksen saa. Juhannuksena poltetaan roskia isolla roviolla, koska kokko pitää olla. Pääsiäisenä ostetaan suklaat vasta pyhän jälkeen ja vedetään kunnon sokeri ähkyt. Vappuna poltetaan sormet munkkirasvassa ja valvotaan pitkään, vedetään jälleen ähkyt. Voi niin huono elämämme. Täydellistä.”

Nimim. Susa

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia