En ole kertaakaan kuullut olevani hyvä äiti. En kertaakaan.

Lapset ovat jo isoja. Aika kelvollisia vaikka itse sanonkin. Minäkin olen aika kelvollinen äiti, vaikka sitä ei kukaan olekaan sanonut. Ehkä senkin voi sanoa itse.

Neuvolan papereissa luki joskus jotain että äidillä on hyvä vuorovaikutus lapsen kanssa tai muuta sellaista. Ehkä se lasketaan?

Mies ei ole kehaissut kertaakaan, eikä varmaan edes ole ajatellut että olisin hyvä äiti. Negatiivista palautetta kyllä tulee.

Samaa tuli anopilta aikoinaan. Väärin hoidetut lapset. Toinen liian laiha. Toinen lapsi oli liian pulska. Liian kilttejäkin lapset olivat. Liian kilttejä! Ikkuna oli väärään aikaan auki, lapsi sai siitä hikan. Väärät vaatteetkin niillä päällä.


Kuva Ostap Senyuk.

Koulussa lapset pärjäävät, mutta eihän se ole opettajan tehtävä taputtaa äitiä päähän ja kehua että hyvin sä vedät. Voi kun olisikin!

Olisipa joku joskus sanonut sen: Sinä olet hyvä äiti.

Mitä jos muutetaan tämä? Mitä jos kehutaan ja kannustetaan kanssaäitejä, ja isiä tietysti kanssa. Että hyvin sä vedät, hyvin menee, lapset ovat hengissä ja pääasiassa hyvinvoivia.

Siltä varalta että kukaan ei ole sanonut sitä sinulle: Sinä olet hyvä äiti. Tai isä. Jatka samaan malliin!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia