”Suhteeni varattuun mieheen alkoi ystävyydestä. Olimme tuttuja ja  pidimme yhteyttä viestittelemällä ja näimme satunnaisesti ilman, että olisimme sopineet näkevämme. Paikalla oli usein myös muita. Alettiin hiljalleen tuntea ”jotain” toisiamme kohtaan, mutta mitään ei koskaan tapahtunut, kunnes mies laittoi viestiä ja kertoi haluavansa jutella. Näimme kahdestaan ja juttelimme tunteistamme ensimmäistä kertaa kasvotusten. Sovimme, että emme aloita välillämme mitään, koska olimme naimisissa kumpikin.

Mutta tapaaminen päättyi yllättäen silti suudelmiin ja hyväilyihin. Siitä alkoi vuoden mittainen tapailusuhde, pitkiä keskusteluja ja intohimoisia tapaamisia. Olin onnellinen pitkästä aikaa ja hän sanoi, että tein hänet onnelliseksi ja että minun avullani hän tuntee olevansa taas elossa.

Minun avioliittoni oli jo käytännössä ohi. Puhuimme paljon hänen avioliitostaan, jossa ei ollut seksiä, eikä läheisyyttä. Vaimo oli hyvin hallitseva ja päätti perheen asioista. Mies eli oikeastaan vain lapsilleen.

Olimme kumpikin yllättyneitä voimakkaista tunteistamme ja intohimosta, mikä oli vain kasvanut välillämme kuukausien suhteen aikana. Puhuimme rakkaudesta ja ikävöimme toisiamme. Nähtiin aina, kun se oli mahdollista. Tiesin, että tässä on elämäni rakkaus.


Kuva Kendall Lane, ylin kuva Alex Boyd.

Tunsin pahaa oloa toisena naisena olemisesta ja olisin halunnut, että eroamme liitoistamme ja aloitamme puhtaalta pöydältä. Mutta mies sanoi, ettei voisi nyt lähteä hankalan tilanteen vuoksi kotoa. Odotin, uskoin, että se päivä vielä koittaa, että saamme toisemme. Olimmehan haaveilleet yhdessäolosta niin pitkään.

Roikuin suhteessa, vaikka se oli henkisesti raskasta. Mies oli kuitenkin saanut minut vakuuttuneeksi siitä, että hän rakasti minua ja hänkin oli löytänyt rakkauden, jollaista ei tiennyt olevan olemassakaan.

Jäätiin kiinni suhteestamme, mies aikoi jättää vaimonsa, vaikka perheen ja lasten takia olikin surullinen. Tilanne oli kaoottinen, mutta olin onnellinen, koska kohta saisimme vihdoin olla aidosti yhdessä ja jakaa elämän. Meni kolme vuorokautta ja miehen mieli oli muuttunut. Järkytyin…kuulin yhteisen tutun kautta, että vaimo oli sekoillut ja aikonut itseään vahingoittaa. Mies laittoi välit poikki minuun ja meni terapiaan ja jäi avioliittoon, josta oli aina sanonut, ettei ole onnellinen siellä. Ja kuinka hän oli lasten takia sinnitellyt.


Kuva David Cohen.

Suhteen aikana vaimo eli kulissiavioliitossa, ja postasi Instagramiin ja Facebookiin kuvia ”onnellisesta” avioliitostaan. Mies vakuutteli minulle, että se on vain vaimon tapa uskotella ihmisille, että heillä menee hyvin. Vaikka todellisuudessa liitto ei toiminut. Myöhemmin huomasin, että mies puhuu totta, vaimolla on pakonomainen tarve esittää, että hänen liittonsa on täydellinen. Kun mies jäi kiinni meidän suhteesta, vaimo eristi miehensä koko muulta maailmalta. Ei Facebookia, ei Whatsappia, uusi puhelinnumero.

Vain kuukausi suhteen paljastumisesta laitettiin omaisuutta ja asunto myyntiin ja kohta ostettiin uusi hieno ja kallis omakotitalo. Vaimo ei halunnut tietää mitään meidän suhteesta, lähetti minulle viestin, ettei hänen miehensä rakasta minua ja sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään. Vaimo esittää kaikille ihmisille edelleen, että hänen avioliitossaan ei ole mitään ongelmaa. Nainen elää täysin kulissielämää, ystävätkään eivät tiedä hänen miehensä pettäneen.

Olen puhunut eromme jälkeen miehen kanssa muutamia kertoja. Hän kertoi, että jäi lasten vuoksi kotiin. Muuta selitystä hän ei antanut. Hän toivotti hyvää loppuelämää ja sanoi että toivoo vain hyviä asioita minulle. Hän on masentunut ja kuulosti ihan erilaiselta kuin ennen.


Kuva Kristina Tripkovic.

Minä jäin yksin. Pää on täynnä kysymyksiä ja olo petetty ja huijattu. Aluksi tunsin huonoa omaatuntoa, olinhan rakastunut varattuun, mutta mies antoi minun ymmärtää, että heidän liittonsa on kohta ohi.

Kannan selittämätöntä tuskaa ja pahaa oloa sisälläni. Rakastin niin paljon tätä miestä, etten usko koskaan kokevani samanlaisia tunteita. Minulla on ikävä häntä, hänen kosketustaan, voimakasta halaustaan ja helliä suudelmia.

Itken yhä lähes päivittäin. Viimeisestä tapaamisestamme on kohta vuosi. Viimeksi kuulin hänen äänensä neljä kuukautta sitten. Luulin, etten selviä, mutta ystävät auttavat ja pakottavat jaksamaan. En tiedä, miten pääsen yli tästä ja millainen aika parantaa haavat, vai paranevatko ne koskaan…”

Nimim. Sydän rikki

Naimisissa olevien sivusuhteet ja suhteet sinkkujen ja naimisissa olevien välillä ovat ongelmallisia. Väestöliiton sivuilla kerrotaan, että Naimisissa olevan miehen perusongelma on se, että hän ei osaa päättää vaimonsa ja sinkkunaisen välillä. Mies ajattelee laittavansa sekä vaimon että rakastajan tarpeet omiensa edelle, mutta tällainen ajattelu on itsepetosta. Todellisuudessa hän ei halua nähdä itseään ristiriitaisena ja päättämättömänä. Mies voi olla tyytyväinen kaikin puolin sopivaan vaimoonsa, mutta sinkkunaisen kanssa hän on vapaampi ja aidompi kuin koskaan.

– – mies hakeutuu sivusuhteeseen, koska hän ei pysty laskemaan kaikkea yhden naisen varaan. Sivusuhde on miehen selviytymiskeino, jonka avulla hän kohtaa torjumiaan tunteita ja seksuaalisuuttaan. Mies kieltää oman tarvitsevuutensa ajautumalla tilanteeseen, jossa kaksi naista näyttäytyvät hänestä riippuvaisina kilpailijoina.

Sivuilta löytyy myös ohjeita sinulle, joka olet ollut uskoton ja sinulle, jota on petetty.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 34 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

34 vastausta artikkeliin “”Mies lupasi erota, mutta valitsi perheensä. Jäin yksin.””

 • Maija-Leena sanoo:

  Vaimon ”ystävätkään eivät tiedä hänen miehensä pettäneen”.

  Miksi ihmeessä heidän tarvitsisi tietää?

 • Mooly sanoo:

  Hyvä 💔,
  haluaisin sinua lohduttaa sillä, että tuskin sitä miestä siellä vankina pidetään, ja tuskin hän on sellainen tahdoton tossukka jota vaan riistetään kuten hän nyt haluaa sinulle uskotella. Hänellä, kuten kaikilla muillakin eronneilla isillä (jos eroaisi) on oikeuksia mitä tulee lapsiin.

  Sinä olit ehkä hänen onnensa, mutta jos hän sen nyt haluaa jättää välistä ja jäädä onnettomaan liittoon, niin syytä ensisijaisesti miestä, älä tämän vaimoa tai lapsia.

 • Näkökulma sanoo:

  Et voi tietää mitä kotona on puhuttu. Jos vaimo on hallitseva ja mies vähän tossu, on voitu uhkailla vaikkapa lapsista eristämisellä tai itsensä vahingoittamisella. Varsinkin, jos mies kerran on elänyt lähinnä lapsilleen. En usko miehen valehdelleen sinulle, pikemminkin kotona on puhuttu jotain, joka on vaikuttanut tilanteeseen noin radikaalisti ja jos mies vaikuttaa onnettomalta ja masentuneelta.

  Todellinen isä valitsee AINA lapsensa ennen kumppania, oli tilanne mikä tahansa. Tämä tuntuu ns. uusien kumppanien olevan välillä tosi vaikeaa niellä.

 • Eevi sanoo:

  Entäpä jos mies valehtelikin sinulle? Et olisi ensimmäinen toinen nainen, jolle vakuutellaan että vaimon kanssa on ihan hirveää, vaikka totuud on toinen. Some-kuvat perhe-elämästäkin saattavat olla ihan tosia. Jos mies olisi sinut halunnut, hän olisi sinut valinnut. Sinun on aika avata silmäsi. Olit pettäjä ja petit toisen pettäjän kanssa. Siitä harvoin kehittyy mitään kaunista ja pysyvää. Sen sijaan olette haavoittaneet tosi monia tosi syvästi. Se katumuksen puute, joka tekstistäsi paistaa on surullista. Et paljoa tainnut oppia.

 • nimetön sanoo:

  Valehtelemalla alkaneet suhteet eivät onnistu tutkimusten mukaan. Jokainen toinen nainen kuvittelee, että tämä suhde on erilainen ja juuri hän on se, joka saa suhteesta pysyvän. Olen tullut siihen tulokseen, että miehet saavat mustan näyttämään punaiselta ja kaiken kukkuraksi kaksi naista uskoo aikansa kaikki mitä kuulevat. En ajattele, että toinen nainen on lopulta kuitenkaan niin tyhmä, että ei ymmärrä, että puheistaan huolimatta mies ei lähde mihinkään. En usko, että vaimokaan olisi niin tyhmä, että uskoo kerran luottamuksen mentyä kaikki puheet. Jäi mies kumman tahansa luokse niin hän on jo paljastanut jotain itsestään. Suhde ei ikinä tule korjaantumaan kummassakaan tapauksessa. Valmiiksi rikotusta tulee rikottu. Olen tehnyt itsekseni päätöksen, että en koskaan suostu ukkomiehen kumppaniksi, enkä tule koskaan pettämään ketään. Toivon sinulle selviytymistä ja jos jotenkin pystyisit ymmärtämään, että rakastuit mieheen, jonka rakensit omissa mielikuvissa ja todellisuus on jotain toista mitä et pystynyt/suostunut näkemään rakastuneena. Vaimolle ymmärrystä myös. Olen pahoillani, että kärsit ja että sait näin ison taakan kantaaksesi.

 • aurinkoinen 112 sanoo:

  Tosi naivi kirjoitus. Miehellä on varmasti tunteita vaimoonsa kun hänen kanssaan on. Vieraasta liitosta ei voi sanoa että on kulissi! Mistä voit sen tietää?

 • R sanoo:

  Parempi sinun on ilman tuollaista miestä. Ja en ymmärrä koskaan näitä naisia, jotka haluavat pitää kulissia yllä ja ottavat takaisin petturi miehen. Enkä kyllä ymmärrä pettävää miestä, joka voi valehdella kaikille, vaimolle ja toiselle naiselle, elää valheessa. Vaimo ei varmaan koskaan tule tietämään koko totuutta ja on kyllä hölmö, kun ei sitä kait sitten haluakaan tietää. Mikään heillä ei tule olemaan koskaan hyvin. Sinä olet pettänyt ja nyt sinuakin on petetty. Huolehdi nyt siitä,että saat asiat järjestykseen oman pääsi sisällä ja joskus vielä onnistut saamaan terveen ja tasapainoisen parisuhteen ilman pettämistä ja valehtelua.

 • Näinpä sanoo:

  Petetyn naimisissa olevan näkemys.Oma mieheni petti vuosia itse hoitaessani lapsiamme kuin yksinhuoltaja konsanaan.Hän ei lähtenyt kodistamme vaikka se olisi ollut minun ja lastenkin mielestä paras ratkaisu. Rahalla ja omaiduudella on hallitseva merkitys. Ei haluta luopua siitä mitä on yhdessä rakennettu. Eikä minulla ollut myöskään rahoja laittaa ulos tai aloittaa omaa elämää lasten hyvinvoinnin huononemisen kustannuksella.
  Itsekkäästi mies eli kaksoiselämää seksittömässä liitossamme( minuun kun kuppaset siat ei enää koske,) ja nai toista naista ja matkusteli hänen kanssaan eli ns.luksuselämää.Kai se arki tai totuus astui kuvioihin heilläkin jollakin tapaa,sillä suhde kariutui.Jäljelle jäi vain luottamuksen menettäneitä onnettomia petettyjä ihmisiä, jotka kukin uhrasivat jotain varmasti.Luottamusta on vaikea enää korjata.Mies on menettänyt panopuunsa lisäksi ei vaan vaimon luottamusta, vaan lastensa luottamuksen ja kunnioituksen isänä.
  Varattuun ei kannata sekaantua.Toivon mukaan oppiläksysi jossakin kohtaa menee sinullekin perille.Seksihän kelpaa aika monelle miehelle jos vain sitä on tarjolla.Valheella on lyhyet jäljet, paikkansa pitää.

 • Aurinkoakevääseen sanoo:

  Ei ole ihme, että Sydän rikki on surullinen. Selkärangaton mies petti sekä vaimonsa että hänet: katteettomat lupaukset yhteisestä elämästä eivät olleetkaan totta. Näin käy usein, ja syyt voivat olla niinkin arkisia kuin raha. Ei haluta jakaa omaisuutta.

  Kannustan hakeutumaan terapiaan oman hyvinvoinnin vuoksi ja hakemaan tukea ystävistä, ei täältä netin ihmemaasta.

  Voimia!