”Suhteeni varattuun mieheen alkoi ystävyydestä. Olimme tuttuja ja  pidimme yhteyttä viestittelemällä ja näimme satunnaisesti ilman, että olisimme sopineet näkevämme. Paikalla oli usein myös muita. Alettiin hiljalleen tuntea ”jotain” toisiamme kohtaan, mutta mitään ei koskaan tapahtunut, kunnes mies laittoi viestiä ja kertoi haluavansa jutella. Näimme kahdestaan ja juttelimme tunteistamme ensimmäistä kertaa kasvotusten. Sovimme, että emme aloita välillämme mitään, koska olimme naimisissa kumpikin.

Mutta tapaaminen päättyi yllättäen silti suudelmiin ja hyväilyihin. Siitä alkoi vuoden mittainen tapailusuhde, pitkiä keskusteluja ja intohimoisia tapaamisia. Olin onnellinen pitkästä aikaa ja hän sanoi, että tein hänet onnelliseksi ja että minun avullani hän tuntee olevansa taas elossa.

Minun avioliittoni oli jo käytännössä ohi. Puhuimme paljon hänen avioliitostaan, jossa ei ollut seksiä, eikä läheisyyttä. Vaimo oli hyvin hallitseva ja päätti perheen asioista. Mies eli oikeastaan vain lapsilleen.

Olimme kumpikin yllättyneitä voimakkaista tunteistamme ja intohimosta, mikä oli vain kasvanut välillämme kuukausien suhteen aikana. Puhuimme rakkaudesta ja ikävöimme toisiamme. Nähtiin aina, kun se oli mahdollista. Tiesin, että tässä on elämäni rakkaus.


Kuva Kendall Lane.

Tunsin pahaa oloa toisena naisena olemisesta ja olisin halunnut, että eroamme liitoistamme ja aloitamme puhtaalta pöydältä. Mutta mies sanoi, ettei voisi nyt lähteä hankalan tilanteen vuoksi kotoa. Odotin, uskoin, että se päivä vielä koittaa, että saamme toisemme. Olimmehan haaveilleet yhdessäolosta niin pitkään.

Roikuin suhteessa, vaikka se oli henkisesti raskasta. Mies oli kuitenkin saanut minut vakuuttuneeksi siitä, että hän rakasti minua ja hänkin oli löytänyt rakkauden, jollaista ei tiennyt olevan olemassakaan.

Jäätiin kiinni suhteestamme, mies aikoi jättää vaimonsa, vaikka perheen ja lasten takia olikin surullinen. Tilanne oli kaoottinen, mutta olin onnellinen, koska kohta saisimme vihdoin olla aidosti yhdessä ja jakaa elämän. Meni kolme vuorokautta ja miehen mieli oli muuttunut. Järkytyin…kuulin yhteisen tutun kautta, että vaimo oli sekoillut ja aikonut itseään vahingoittaa. Mies laittoi välit poikki minuun ja meni terapiaan ja jäi avioliittoon, josta oli aina sanonut, ettei ole onnellinen siellä. Ja kuinka hän oli lasten takia sinnitellyt.


Kuva David Cohen.

Suhteen aikana vaimo eli kulissiavioliitossa, ja postasi Instagramiin ja Facebookiin kuvia ”onnellisesta” avioliitostaan. Mies vakuutteli minulle, että se on vain vaimon tapa uskotella ihmisille, että heillä menee hyvin. Vaikka todellisuudessa liitto ei toiminut. Myöhemmin huomasin, että mies puhuu totta, vaimolla on pakonomainen tarve esittää, että hänen liittonsa on täydellinen. Kun mies jäi kiinni meidän suhteesta, vaimo eristi miehensä koko muulta maailmalta. Ei Facebookia, ei Whatsappia, uusi puhelinnumero.

Vain kuukausi suhteen paljastumisesta laitettiin omaisuutta ja asunto myyntiin ja kohta ostettiin uusi hieno ja kallis omakotitalo. Vaimo ei halunnut tietää mitään meidän suhteesta, lähetti minulle viestin, ettei hänen miehensä rakasta minua ja sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään. Vaimo esittää kaikille ihmisille edelleen, että hänen avioliitossaan ei ole mitään ongelmaa. Nainen elää täysin kulissielämää, ystävätkään eivät tiedä hänen miehensä pettäneen.

Olen puhunut eromme jälkeen miehen kanssa muutamia kertoja. Hän kertoi, että jäi lasten vuoksi kotiin. Muuta selitystä hän ei antanut. Hän toivotti hyvää loppuelämää ja sanoi että toivoo vain hyviä asioita minulle. Hän on masentunut ja kuulosti ihan erilaiselta kuin ennen.


Kuva Kristina Tripkovic.

Minä jäin yksin. Pää on täynnä kysymyksiä ja olo petetty ja huijattu. Aluksi tunsin huonoa omaatuntoa, olinhan rakastunut varattuun, mutta mies antoi minun ymmärtää, että heidän liittonsa on kohta ohi.

Kannan selittämätöntä tuskaa ja pahaa oloa sisälläni. Rakastin niin paljon tätä miestä, etten usko koskaan kokevani samanlaisia tunteita. Minulla on ikävä häntä, hänen kosketustaan, voimakasta halaustaan ja helliä suudelmia.

Itken yhä lähes päivittäin. Viimeisestä tapaamisestamme on kohta vuosi. Viimeksi kuulin hänen äänensä neljä kuukautta sitten. Luulin, etten selviä, mutta ystävät auttavat ja pakottavat jaksamaan. En tiedä, miten pääsen yli tästä ja millainen aika parantaa haavat, vai paranevatko ne koskaan…”

Nimim. Sydän rikki

Naimisissa olevien sivusuhteet ja suhteet sinkkujen ja naimisissa olevien välillä ovat ongelmallisia. Väestöliiton sivuilla kerrotaan, että Naimisissa olevan miehen perusongelma on se, että hän ei osaa päättää vaimonsa ja sinkkunaisen välillä. Mies ajattelee laittavansa sekä vaimon että rakastajan tarpeet omiensa edelle, mutta tällainen ajattelu on itsepetosta. Todellisuudessa hän ei halua nähdä itseään ristiriitaisena ja päättämättömänä. Mies voi olla tyytyväinen kaikin puolin sopivaan vaimoonsa, mutta sinkkunaisen kanssa hän on vapaampi ja aidompi kuin koskaan.

– – mies hakeutuu sivusuhteeseen, koska hän ei pysty laskemaan kaikkea yhden naisen varaan. Sivusuhde on miehen selviytymiskeino, jonka avulla hän kohtaa torjumiaan tunteita ja seksuaalisuuttaan. Mies kieltää oman tarvitsevuutensa ajautumalla tilanteeseen, jossa kaksi naista näyttäytyvät hänestä riippuvaisina kilpailijoina.

Sivuilta löytyy myös ohjeita sinulle, joka olet ollut uskoton ja sinulle, jota on petetty.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 80 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

80 vastausta artikkeliin “”Mies lupasi erota, mutta valitsi perheensä. Jäin yksin.””

 • Nostradamus sanoo:

  Mies valehteli sinulle ja manipuloi sinua.

 • Karma is bitch sanoo:

  Ei nyt kyllä ihan hirveesti heru sääliä tällä. Sääliksi käy lapsia, joilla on äiti tai isä tolla ”moraalilla”, sekä aviomiestäsi ja henkilön vaimoa, jonka kanssa petit, mutta sinulle ja toiselle pettäjälle ei sääliä enää riitä. Jospa vaikka seuraavalla kerralla kokeilet ottaa, jonkun joka ei ole jo parisuhteessa. Ja ennen ku meet yhtään ketään yrittää nii pidä huoli, ettet ole itse suhteessa.
  Ei kukaan h****sta vaimoa tee. Yhteen asiaan kelpasit, loput oli vain tyhjiä lupauksia, jotta sai sinulta haluamansa..
  Älä itke tollasen ”miehen” takia, itke ennemmin sen takia miten montaa ihmistä satutit.

 • Kolmesta totuudesta yksi sanoo:

  Petetyn näkökulmasta voin sanoa, että kun parisuhteessa toinen rakastuu kolmanteen osapuoleen, niin syitä ja oikeutusta teolle haetaan pienistäkin asioista. Jälkikäteen tajusin että minun äitiyttäni, vanhemmuuttani, naiseuttani ja mielenterveyttäni arvosteltiin pettämisen aikana puolisoni (ja välillisesti kolmannen osapuolen) toimesta hyvin julmasti ja suhteettomasti. Ikään kuin minusta yritettiin tekemällä tehdä kelvotonta puolisoa ja vanhempaa.
  Kun sain tietää pettämisestä, uusi kumppani oli tahoillaan eronnut ja ostanut talon, johon miehenikin oli määrä muuttaa. Mies oli jopa kaikessa hiljaisuudessa vienyt tavaroitaan uuteen kotiin. Tätä en ollut tajunnut kuormittavassa vauva/pikkulapsi/työarjessa. Niin vain miehen mieli muuttui viikon aikana, kun tajusi että enää ei voi kahta naista pyörittää ja minä sanoin, että kun tuon kynnyksen yli menet kimpsuinesi niin takaisin ei ole tulemista. Lupasin tehdä töitä anteeksiannon ja suhteen eteen jos hän jäisi. Siinä oli vaihtoehdot.
  Tarinan pointtina on se, että tottakai olen tuon toisen naisen silmissä vieläkin hullu, masentunut ja pihtaava akka, joka on pakottanut miehensä jäämään perheensä luokse. Muuta en hänen suustaan kuullut, kun asiaa yritettiin selvitellä. En usko myöskään, että mies on suoraan sanonut, että jää omasta valinnastaan ja rakkaudesta tähän suhteeseen vaan vedonnut juuri perinteisesti lapsiin ja omaan jalouteensa…Mutta vastuu tässäkin tapauksessa on kuulijalla. Mihin hän tässä tarinassa uskoo ja miten asiaan reagoi. Uhriutuminen on vastuun siirtämistä teoistaan muille. Minulle tämä oli opettavainen tarina ihmisyydestä ja inhimillisyydestä. Petetyn näkökulmasta.

 • Näin o sanoo:

  Suomessa ei juuri kenenkään ole pakko jäädä vaimonsa luo. Jos joku oman tilanteensa tuntien ryhtyy salasuhteeseen ja sen päälle vielä syyttää (vaikkakin kierrellen) nykyistä puolisoaan tilanteesta, kannattaa juosta karkuun. Myötätuntoni on puolellasi, yksin ei ole kiva jäädä ja ero sattuu aina, joten ehkä tämä kannattaa ottaa oppituntina. Ja kun kerran kallis oli, kannattaa tosiaan ottaa opikseen.

  • Nimetön sanoo:

   Näinhän tämä on. Aika usein pettävät ihmiset syyttävät petettyä kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä. Tämä kertoo siitä että pettäjä ei kykene katsomaan peiliin vaan kääntää asiat ylösalaisin.

 • Korpi sanoo:

  Tutulta kuulostaa sinänsä omaltakin kohdalta tosin minä miehenä menin tuohon naruun … Mitään ei tehty kaikki pysyi ihan puheiden ja sen varassa että sitten ku ollaan saatu asiat kuntoon .. no minä tein päätöksen ja hoidin olin sitten vapaa … Nii no kappas törmäsin seinään .. ei sillä että päätös olisi ollut typerä tai katuisin sitä lähinnä vaan nyt jatkan reissua yksin

 • Joskus kaikki kääntyykin hyvin sanoo:

  Mulle kävi ihan samoin kuin aloittajalle itse olin kyllä sinkku ja mies ei asunut enää samassa taloudessa lastensa äidin kanssa eikä ollut muuta yhteistä kuin lapset, mutta sitten kun nainen sai tietää suhteestamme halusikin miehen muuttavan takaisin ja mies valitsi hänet.Se oli kauhea shokki minulle, mutta ajan kanssa selvisin siitä. Meni n.5kk mies lähestyi minua uudelleen ja olin päässyt jo hänestä yli.Aloimme taas juttelemaan mutta sanoin että suhteeseen en enää ala koska niin pahasti satutti mua.Pikkuhiljaa tunteeni heräsivät ja sanoin että jos hän haluaa jatkaa niin ensin kertoo lastensa äidille että tiedän varmasti että heidän suhde on ohi. Hän teki sen 3v jälkeen mentiin naimisiin ja 2v avioliittoa takana.

 • Kukka sanoo:

  Minä erosin omasta miehestäni, kuukautta myöjemmin mieheni erosi vaimostaan. Olimme olleet salasuhteessa vajaan vuoden. Työpaikalla tapasimme. Nyt olemme olleet yhdessä onnellisesti naimisissa 16 vuotta. Ja uusioperheemme lapset ovat tällä välin kasvaneet aikuisiksi. Yhteinen iltatähti on vielä kotona. Käy se joskus hyvinkin.

  • Petetty osapuoli sanoo:

   Sinähän et tosin voi tietää sitä että pettääkö miehesi sinuakin, hänhän on taitava valehtelija. Kannattaa ottaa ruusunpunaiset lasit pois silmiltä ja valmistautua pahimpaan

 • Nimetön sanoo:

  Koko tarina kuulostaa kahden totaalisen itsekkään ja kusipäisen ihmisen epäonnistuneelta suhteelta. Tarinan kirjoittajana oleva nainen yrittää häivyttää omaa vastuutaan siitä että petti tietoisesti miestään ja pyrkii tekemään itsestään marttyyrin sillä perusteella että tarinan mies petti myös.

  Molemmat tarinan osapuolet ovat toimineet keskenkasvuisten teinien tavoin.

  • LondonGirl sanoo:

   Ööö… tarinan nainen oli kyllä kokoajan sinkku.
   Taidat olla mies. Ihan sen ”valikoivan lukemistaidon” perusteella oletan sukupuolesi.

   • Lukutaitoinen sanoo:

    Tarinan nainen ei ollut sinkku. Molemmat avioliitossa. Alussa olivat sopineet, etteivät suhdetta aloita, koska molemmilla avioliittonsa. Tekstistä löytyy useampi kohta, missä myös naisen avioliitto mainitaan.

  • Petetty osapuoli sanoo:

   Näin on, todella itsekkäitä molemmat pettäjät ja nyt vingutaan kun kävi huonosti. Mies on ihan ITSE valintansa tehny ja se osui taas hänen vaimoonsa, kuten hän on vaimonsa valinnut aikoinaankin. Pettäjä selittelee mitä vaan, totuudestahan sinä et oikeasti tiedä mitään, vai luuletko tosiaan että hän kertoo sinulle rehellisesti pariskunnan välisestä hellyydestä ja seksielämästä? No ei kerro, tiedän tämän omasta kokemuksestani, sillä minun mieheni kertoi pettäneensä minua monta vuotta, vaikka meillä oli koko ajan ihan normaalia suutelua ja seksiä. Tajuatko ollenkaan minkälaisen trauman tämän asian selviäminen minulle aiheutti?! Mieheni oli ollut minun peruskallio ja rakas kumppani joten sydämeni särkyi kertaheitolla ja koko maailmani romahti. Meillä oli paljon yhteisiä suunnitelmia tulevaisuuteen ja silti hän nakersi koko ajan meidän liittoa pettämällä. Nyt vaikka siitä on jo aikaa, en edelleenkään pysty enää luottamaan keneenkään toiseen ihmiseen. Todellakin vaan oksettaa tällaiset valehtelijat ja vieraissa hyppijät!

 • Joksu sanoo:

  No ei ne aina petä toista muijaa vaikka edellistä on pettänyt, mutta nähtävästi muija ei ollukka niin ”paha” ku anto ymmärtää. Luultavasti halus vähä vaihtelua. Ihmettelen vaan muijaa joka anto anteeks noinkin pitkän petturuuden. Tais mies valehdella vaimolleen aika huolella. Eikä pettäminen aina johdu siitä että puolisossa olis vikaa.

  • Ruusu sanoo:

   Olen kyllä samaa mieltä. Ei siinä petetyssä ole aina vikaa. Kyllä ne miehet ja naisetkin osaa omiaan puhua. Eihän se salarakas tykkäsi jos tää pettäjä kehuis miestään tai naistaan.

 • Se toinen nainen sanoo:

  Ihmisellä on taipumus syödä ja säästää kakkua samaan aikaan…

 • Yksin edelleen sanoo:

  Näin kävi minullekkin…minä erosin hän ei.
  Jälkikäteen sanoo katuneen ja itkee minua takaisin…minun rakkaus kuoli …

 • Blondi joka ei usko miehiä sanoo:

  Jos mies pettää nykyistä vaimoaan hän tulee pettämään myös uutta kumppaniaan aivan varmasti. Ei ole olemassa niin ylivertaista naista olemassakaan joka saisi ”parannettua” pettäjämiehen ajatusmaailmasta uuden jännityksen hakemisen pois. Pettäjämies on tietty mies tyyppi ja sitä ei saa kytkettyä pois kenestäkään. No, itsepähän naiset tällaisen valitsevat ja sitten itkevät somessa kun se mies petti. Mitä ihmettä kuvittelitte jos se mies on pettänyt sinun kanssasi edellistä puolisoaan, niin tottakai se pettää sinuakin. Vaikka sen edellisen kanssa. Tässä tapauksessa on ollut selkeä valehtelu kyseessä. Tilaisuus on tehnyt pettäjän, ja kirjoittaja on vain ollut hyväuskoinen hölmö.

 • Nell sanoo:

  Kerronpa aloittajalle oman tarinan. Pitkässä suhteessa rakastuin toiseen mieheen. Tunne ja yhteys syntyi heti. Lyhyen suhteen jälkeen emme kuitenkaan pystyneet suhteistamme lähtemään yhteisellä päätöksellä. Vuosia kului välissä. Kesti myös vuosia toipua erosta. Miehen perhe kasvoi, minä jatkoin omaa suhdettani. Ikävä on välillä ollut, vaikka olenkin elänyt onnellista elämää.
  Mies otti yhteyttä erottuaan, olin yllättynyt. Tunteet olivat olemassa, kun tyhmyyttäni hänet tapasin. Pitkään oli asiaa miettinyt, mutta eipä tiennyt, että kaikesta sekavana tunnustin miehelleni koko tarinan. Jonkin aikaa luulinkin, että koko aikuisiän kestänyt suhde oli tässä. Jokin liima minut kuitenkin tässä pitää. Käsi sydämellä yhtään sanaa en ole toisen kanssa vaihtanut totuuden jälkeen. Sen olen velkaa suhteelleni. Osa minustakin ajattelee, että petin hänet- mutta en. Petin mieheni. Hänen kykynsä toipua ja halunsa antaa anteeksi on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Tällaista rakkautta en ole ansainnut, mutta saan.
  Elän mieluummin todellista, kipua aiheuttavaa elämää kuin kahta elämää, edes ajatuksissani. Sen olen oppinut. Olen pahoillani siitä, mitä aiheutin toisen ihmisen liitolle. Luulen oppini oppineeni.
  Aloittajalle kaikkea hyvää. Asiat järjestyvät kyllä oikein.

  • Nimetön sanoo:

   Hatun nosto sinulle. Kerrankin selkärankaista toimintaa. Lehdet ja nettisivut ovat niin täynnä tarinoita joissa perhe hajotetaan vaikka se olisi vältettävissä

 • Nimetön sanoo:

  Nostan hattua tälle kommentoinnille. Kerrankin puhutaan asiaa niiden oikeilla nimillä ilman mies vs nainen vastakkainasettelua. Pettäminen on iljettävää teki sitä kuka tahansa.

 • H sanoo:

  Oletpa sinisilmäinen ja sokea totuudelle. Kohta äijällä on toinen salasuhde ja samat sepustukset toiselle hyväuskoiselle naiselle.

  Pettäminen on pettämistä, kietoo sen minkälaiseen tarinaan tahansa. Niin sinun kuin tuon miehen osalta. Sori vaan, et saa myötätunnon pisaraakaan.