Hyvä mies, seuraa tietoisku: naista kannattaa aina kehua. Kun kehut naista säännöllisesti tai edes jotkut, huomaat pian paljon positiivisia vaikutuksia. Nainen on iloisempi ja suhtautuu sinuun myönteisemmin ja ylipäätään yhteiselosta tulee mukavampaa.

Mutta kuten olet saattanut jo huomata, naista ei sovi kehua miten tahansa. Vääränlainen kehu on naisen korvissa loukkaus, ja kun loukkaat naista niin hän ei unohda sitä ikinä. Siinä mielessä naiset ovat kuin norsuja, ja mutta ”norsu” on yksi niistä eläimistä joiden ominaisuuksilla ei naisia sovi kehua (tästä lisää myöhemmässä kohdassa).

Ihan ensiksi tiedoksi kaikille teille Me Too -liikkeestä pelästyneille miehille: kohteliaisuuden sanominen tai kehuminen ja ahdistelu ovat eri asioita. Ei, meidän naisten ei tarvitse selittää sitä teille millä tavalla. Jos olet ihan tosissasi sitä mieltä että naisille ei enää uskalla sanoa mitään, olet apumme tavoittamattomissa.

Sitten tiedoksi kaikille muille teille miehille, toisin kuin olette ehkä luulleet, naisten kehuminen on HYVIN HELPPOA! Tässä siis ainoastaan pari ihan yksinkertaista neuvoa, joita noudattamalla et mene vikaan eikä nainen ajattele, että

– pidät häntä rumana

– pidät häntä pelkkänä seksiobjektina

– et huomaa häntä

– ajattelet hänestä salaa pahaa

– pidät häntä lihavana

– pidät muita naisia kauniimpana kuin häntä

– jne.

Yksinkertaista ja helppoa siis! Sitten asiaan!

Ulkonäön kehuminen

Nainen haluaa kuulla olevansa sinun silmissäsi kaunis. Jos et sano sitä naiselle, hän ajattelee että pidät häntä susirumana.

Sano siis vähintään, että nainen on kaunis/ hyvännäköinen/ suloinen/ ihana. Mielellään kaikkea näitä vaihdellen ja usein.

Jos haluat olla pro-tason kehuja, kehu yksityiskohtia. Hymyä, silmiä, huulia, hiuksia… Huom. ÄLÄ missään nimessä kehu pelkkiä yksityiskohtia TAI nainen ajattelee, että hän on mielestäsi susiruma ja keksit ainoastaan yhden siedettävän kohdan mainittavaksi!!!

Seksikkyyden kehuminen

Nainen haluaa kuulla olevansa vastustamattoman seksikäs. MUTTA nainen ei halua kuulla sitä kadulla vieraalta mieheltä, nainen ei halua kuulla sitä työkaveriltaan jos kyseessä ei ole suhde, eikä nainen halua kuulla sitä painostuksena seksiin.

Seksikkyyden kehumisen osalta on tärkeää muistaa itsehillintä. Älä sano ensimmäistä asiaa, joka tulee mieleesi. Nainen ei halua kuulla, että hänellä on ”niin mahtavat ambersonit että haluaisit upottaa pääsi niiden keskelle ja päristellä huulillasi niin että lopulta hukut omaan sylkeesi”, vaikka se mielestäsi olisi suurin mahdollinen kohteliaisuus ikinä.

Älä myöskään törki naista peniksellä esim. kesken kotitöiden. Tajuamme kyllä, että tilanteesi johtuu siitä, että tykkäät siitä miltä näytämme, mutta ilmaisisitko sen mieluummin jotenkin toisin, OK?

Jos haluat kehua naistasi seksikkääksi muualla kuin sängyssä, älä kehu naisen kroppaa! Kehu naisen valloittavuutta, vetovoimaa, hehkua ja säteilyä. Ne ovat koodisanoja seksikkyydelle, joita voit turvallisesti käyttää ilman että nainen häiriintyy ja ahdistuu, että eikö tuo ukko tajua että minulla on tässä imurointi kesken ja pölytkin pitää pyyhkiä!

Jos haluat kehua naista seksikkääksi sängyssä, on kaikken varminta kehua sitä, miltä nainen tuntuu. Seksin yhteydessä voit kehua myös ruumiinosia. Tähän soveltuvia sanoja ovat: mm. ihana, täydellinen, uskomaton, upea. Riskialttiimpia sanoja ovat kokoon liittyvät kuten: muhkea, täyteläinen, pehmeä.

Kehumiseen soveltuvat eläimet

Kissa, tiikeri, gaselli, varsa.

Kehumiseen soveltumattomat eläimet

Hevonen (varsinkin tamma), lehmä, valas, kirahvi, kana.

Eläimet, joiden soveltuvuus riippuu tilanteesta

Pulu (hellittelynä, ei kuvailuna), pupu (hellittelynä, harvemmin kuvailuna), leijona (ensisijaisesti äiti-ihmisille ja viitaten vanhemmuuteen), puuma (vain yli 45-vuotiaille ja kunnioitusta äänessä!).


Kuva Edward Cisneros, ylin kuva Tekang.

Vaatteiden kehuminen

Sääntö 1. Älä hauku naisen vaatteita tai irvaile niistä. KOSKAAN. Jos et tykkää jostain vaatteesta, ole hiljaa ja kehu silloin kun päällä on jotain mistä pidät.

Sääntö 2. Älä sano edes kysyttäessä, että nainen näyttää lihavalta jossain asussa. Sano, että ”näytät ihanalta aina, mutta näytät niissä toisissa farkuissa vielä paremmalta kuin noissa”.

Sääntö 3. Kehu naista myös tavallisissa vaatteissa, ei vain silloin kun hän on panostanut.

Sääntö 4. Jos naisella on sinua varten seksikäs alusasu, kehu maasta taivaisiin ja muistele sitä vielä myöhemminkin. Tai muuten on viimeinen kerta kun ikinä näet sen sukkanauhavirityksen. Tämä on FAKTA.

Taitojen kehuminen

Parasta, mitä voit naiselle sanoa, on se että kehut häntä asiassa, joka on hänelle merkityksellinen. Vielä parempi, jos hän itse epäilee kykyjään kyseisessä asiassa.

Sano siis, että nainen on hyvä työssään, hyvä äiti ja hyvä ihminen. Vakavoidutaan hetkeksi: on paljon naisia, joita yhtään kukaan ei kiitä yhtään mistään. Arvostelua sen sijaan voi tulla niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. Kehu naista hyväksi äidiksi, hyväksi työssään/ harrastuksessaan tai muusta soveltuvasta asiasta, mielellään täsmällisesti ja hän ei unohda sitä kehua IKINÄ.

Luonteen kehuminen

Luonteen kehuminen on itse asiassa haasteellista vaikka sitä ei ehkä tule ajatelleeksi! Varovasti siis hyvä mies! Naiselle on nimittäin huono juttu olla mitä tahansa, koska kaunis nainen ei voi olla älykäs joten älykäs nainen ei voi olla kaunis; päämäärätietoinen nainen on kamala päsmäri; lempeä nainen on kynnysmatto ja niin edelleen.

Ole siis ovela, ja kehu sitä, millaista sinun on olla naisen kanssa! Sinun kanssasi on niin rentoa. Sinun seurasi on niin stimuloivaa. Olen aina niin iloinen kanssasi. Toimii!!!

Uuden kampauksen kehuminen

Kun nainen kysyy, huomaatko hänessä mitään uutta, etkä huomaa, vastaa: Todellakin! Sä hehkut!

Jos haluat uhkapelata, voit jatkaa: Sopii sulle niin hyvin!, mutta varaudu siihen, että nainen kysyy että ai mikä sopii… Vain pelureille!

Laihtumisen/ lihomisen kehuminen

ÄLÄ.

Ainoa poikkeus on se, kun tiedät varmasti, että nainen on tarkoituksella laihduttanut tai lihottanut. Silloinkin paras kommentti on sanoa, että nainen näyttää hyvältä tai hyvinvoivalta.

Vertailu

Jos mieleesi tulee elokuvaa katsoessa, että onpas tuo näyttelijätär kuuma ja hehkeä, ole hiljaa. Voit kehua näyttelijätärtä ainoastaan silloin, kun olet 100varma että teillä on sellainen suhde, että muiden ulkonäköä sopii hehkuttaa vapaasti JA naisella ei ole huono päivä EIKÄ huono naamapäivä EIKÄ huono kroppapäivä EIKÄ hankala hormonitilanne!!

Jos nainen kysyy, että onko näyttelijätär kauniimpi kuin hän, olet pulassa. Älä vastaa ”ei tietenkään ole”, koska me naiset emme ole tyhmiä, ja hyvillä geeneillä varustettu, kauneusleikattu, ammatilaisen laittama ja oikein valaistu Hollywood-tähti on aika todennäköisesti kauniimpi kuin me siinä sohvalla tukka pystyssä ja sipsinmuruja rinnuksilla olemme. Vastaa REHELLISESTI ja LYHYESTI mitä mieltä olet naisen ulkonäöstä. Älä siis ala hekumoimaan näyttelijättären syviä silmiä, kaartuvia huulia ja täyteläisiä rintoja, vaan sano että ”onhan se nätti”. Tämän jälkeen pelaa korttisi oikein!! Jatka sillä, millä tavalla oma naisesi on ihanampi. Esimerkkilause: ”Onhan se nätti, mutta sinä olet kyllä seksikkäämpi.” Tadaa!

Kuten näistä muutamasta lyhyestä ohjeesta kävi ilmi, naisten kehuminen on tosi helppoa! Kokeile jo tänään!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 26 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

26 vastausta artikkeliin “Mies, näin kehut naista!”

 • Random nainen sanoo:

  Älä ikinä sano hyvän ensivaikutelman saamiseksi todellakaan näin ”sä oot ujo/huomaan että oot ujo” se on mulle ainaki redflag. Ei saa hyvää ensivaikutelmaa vaaan mul menee fiilis ja alkaa ärsyttämään. Vaikka on hiljainen ja puhuu vähän ei tarkoita että on ujo. Loukkaavaa todella minun mielestä.

 • Pertti sanoo:

  👍😄😄. Aika hyviä ”huomaamattomia” vinkkejä meille miehille. Ööö.. tota, samat jutut muuten toimii toimii toisinkin päin.

 • M44 sanoo:

  Tästä tulee sellainen fiilis että kyseessä jonkinlainen peli jossa molemmat tietävät mikä on totta ja mikä ei , mutta silti pitää pelata näin.

  Enkä ymmärrä miksei esim. lahdutuksen jälkeen saa kehua, sehän kai on koko laihdutuksen pointti että näyttää paremmalta kun ylimääräiset kilot poissa ?

 • Nimetön sanoo:

  Älä kehu kiltiksi, ei miestä eikä naista.

 • Feministi sanoo:

  Osa sopii minulle ja osa ei. Ihan hauska juttu🙂

  Puumaksi en halua ikinä itseäni kutsuttavan ja kyllä oma mies saa mua peniksellä tökkiä vaikka minkä kotityön ollessa kesken, kunhan ei tee sitä muitten nähden.
  Ihanaa on myös, kun mies sanoo minua muodokkaaksi ja ihoani sileäksi.

 • Nimetön sanoo:

  eli kaikki naiset on vat konemaisesti täysin samanlaisia,ja heihin toimii kaikkiin samalla tavalla nää jonkun kesätoimittajan kertomat ohjeet,koko juttu oli ihan samaa sarjaa horoskooppien kanssa…..

 • ukin purkki sanoo:

  kiitos tästä ja kysyn
  naista deiteille

  • Lisa sanoo:

   Älä! Pieni osa ohjeista on ok, mutta moni niistä petaa kaikkea muuta kuin arvostavaa, tasavertaista suhdetta, jota yllättävän moni nainen haluaa. Kirjoitus on joko vanhanaikainen, ei tätä päivää tai ironinen. Ironia on kuitenkin vaikea laji.

 • Ihan komea, mutta vähän ujo sanoo:

  Kiitos hyvistä vinkeistä!
  Entä mitä silloin tulee sanoa, jos nainen on kauniimpi kuin 90% elokuvatähdistä ja olen korviani myöten ihastunut?
  Tänäänkin näin elokuvan, jonka kaunis sankaritar toi hänet mieleen ja totesin että Emily Blunt jää kakkoseksi, jos pitää verrata.

  Tähän asti kun on ollut kommentoinnin paikka olen saanut kakistetuksi vain että hän on kaunis tai sanonut että hän on kaunis kuten aina. Lienee vakuuttanut toistaiseksi kun naama ollut varmaankin punainen?
  Onneksi itseänikin on lykästänyt ulkonäön saralla niin saan jotain mökläyksiä anteeksikin, mutta vinkkejä otetaan vastaan sillä kyseessä on aivan ainutlaatuinen nainen, jonka luonnekin on puhdasta kultaa.

  • Nainen sanoo:

   Lue, lähetä tai näytä hänelle tämä kommentti minkä juuri kirjoitit! Ja myös tämä kehotukseni näyttää se ettei hän luule että yrität kalastella! 😅

 • Surullinen sanoo:

  Entäs, kun mies ei ole koskaan sanonut mitään positiivista sanaa minusta. Ei kertaakaan mitenkään kehunut minua. En tarvitse mitään ylistävää sen ihmeemmin, mutta ihan kiva se olisi kuulla, että on vaikka kivat hiukset tai olen pukeutunut kivasti.
  Toki täytyy muistaa, että en ole saanut kuulla, että hän edes välittäisi minusta. Olen odottanut jo yli vuoden ja ajatellut, että olen aikuinen enkä hätäile tai hoputa. Mutta nyt alkaa vain tuntua, että taidan olla hyvä pano ja kiva syödä kanssani hyvää ruokaa eikä mitään muuta. Se vain sattuu kovasti, kun olisin toivonut suhteelta enemmän, kuin tämän. Voisin kuvitella, että silloin, kun kehun miestä tai kiitän siitä, että on tehnyt minulle jotain mukavaa. Vai pitäisikö alkaa kiittämään seksin jälkeen ja siitä, että hän edes saapuu luokseni?

  • Nimetön sanoo:

   Kerrot miehelle suoraan mitä odotat suhteelta, jos mies juoksee karkuun hän ei ollut oikea mies sinulle.

 • Cexsilia sanoo:

  Kuullut kommentteja mieheltäni: meinaatko oikeesti laittaa ton mekon näytät ihan mustalaiselta ja tosi isolta siinä. Eikö sulla mitään muuta vaatetta ole. Kamala takki…..ja kaikki kommentit vasta kun olemme jo poistuneet kotoa eikä mahdollisuutta vaihtaa vaatteita. Panostin alussa seksiasuihin, mutta ei edes huomannut/välittänyt niistä ne on nyt roskissa. En sijoita enää miehen miellyttämiseen. Ei mitään hyötyä.

  • Nimetön sanoo:

   Vanha kommentti näköjään, mutta minkä ihmeen takia sinä tuollaisen miehen kanssa olet?? En ikinä voisi kuvitella olevani suhteessa, jossa minua ei arvosteta kaikilla mahdollisilla tavoilla…

 • Tupuna sanoo:

  Ollaako me naiset oikeesti näin helvetin vaikeita 🙄 Ymmärrän kyllä, et tää on kirjotettu kieli poskessa, ainakin osittain, mut silti 🙄

  • naiselleni sanoo:

   Tätä juttua lukiessa tuli väistämättä sellainen fiilis, että pitääkö naista kehua kuin pikkulasta. Mä en ainakaan ala valehtelemaan esim. vaateista, jos ne eivät vaan kivan näköisiä. Hyvänä esimerkiksi nuo kaameat Marimekon kukkakuosiset mammamekot. Jotenkin tuntuu siltä, että henkilöt joita pitää olla usein kehumassa, omaavat surkean itseluottamuksen.

 • Hannele Korpela sanoo:

  Jos näyttelijätär ON kauniimpi kuin nainen, niin miksi vaivautua edes kysymään? Itsepetosta ja peili kateissa? Ei ihme, että miehet eivät uskalla kehua naisia, jos siitä on tällainen labyrintti tehty. Parisuhteessa nainen(kin) kyllä ymmärtää miehen kehut, vaikka ne nyt ei piirulleen ole labyrintin sokkeloiden mukaan kaavoitettuja.

 • suvakkionkipeä sanoo:

  Jaahas, kovin sairas ja feministinatsien täyttämä sivusto. Mädätystä kulttuurimarxistien hekumoidessa. Yök.

 • Kalju sanoo:

  …. ehkä kaikki naiset eivät kuitenkaan ole kollektiivinen massa joihin toimii täysin samat asiat ja jotka ovat vaarassa loukkaantua ja hirmustus heti kun mies sanoo yhden tavun väärin.

  Ymmärrän että moni saattaa myös samaistua tähän tekstiin, ja esimerkiksi jollekkin jonka tunnekasvatus on ollut puutteellista teksti voi olla ihan hyödyllinen. Muistetaan kuitenkin että naiset eivät ole mitään ihmeolentoja joista voisi kirjoittaa mitään yleispäteviä tyytyväisenäpitämis -ohjeita.

 • Sufragetti sanoo:

  Apua…! Naiskuva kuin sadan vuoden takaa! Naista siis kiinnostaa siivoaminen enemmän kuin seksi? Ja mies ei ilmeisesti osallistu kotitöihin, vaan katselee ja kiihottuu, kun toinen siivoaa? Ja sekin vielä, että naista ei saa kehua älykkääksi?! Herätys, nyt on jo 2020!

 • Kehutaan niitä ukkoja myös! sanoo:

  Ja toki suurimpaa osaa näistä voi naiset myös sanoa miehilleen, varsinkin monelle ujolle ja ei niin itsevarmalle suomalaiselle nuorukaiselle…
  Sopivan ihailevasti huokaistu ”oot niin komee!” toimii aina, ja lisää vielä joskus se ”sun katse on niin lempeä” ja lihasten ihastelua vaikka toinen olisi hoikka niin saata nähdä kuinka suomipojan itsetunto kasvaa silmissä, ja esm mustasukkaisuuskohtaukset ja luottamuksen puute vähenevät.
  ❤️

  • Mörökölli sanoo:

   Juuri niin kehutaan kumppania. Kehuminen ei ole keneltäkään pois ja tuntuu kivalta.

 • Anni sanoo:

  Juu, 45-vuotiaat ja sitä vanhemmat naiset rakastavat puumaksi nimittelyä. He tiedostavat itse korkean ikänsä ja haluavat muidenkin sen huomaavan. Älä siis ikinä kohtele 45-vuotiasta naista ihan vain naisena, vaan ehdottomasti vanhempana naisena. Varsinkin, jos satut itse olemaan nuorempi, esim. 42-vuotias mies.

  • ei puuma sanoo:

   En ole koskaan halunnut että minua puumaksi kutsutaan. Ei pidä luulla että tietää mitä toiset haluaa ja kaikki ei varmasti halua juuri sitä mitä itse halua.

 • Komea mies sanoo:

  Kiitos,
  Hyviä vinkkejä.
  Kokeilen heti naiseeni.
  🙂

  T. Komea mies