Saimme kannustavan viestin jo isoäidin ikään ehtineeltä Huonon Äidin lukijalta. Tässä ajatuksia herättävä viesti meille kaikille:

”Naisia on yritetty painaa aina johonkin muottiin läpi historian, äitiys on rooleista klisheisimpiä.

Olen 61, saanut iloita elämäni jokaikisestä vuodesta, joihin on mahtunut kolmen lapsen maailmaantulo, avioero, työura, syöpä, yksinhuoltajana kasvattaminen ja bonuslapset.

Meillä ovat villakoirat tanssineet iloisesti kissanpolkkaa lehti- ja pyykkikasojen ympärillä, mutta pottuja on aina ollut kattilassa, myös satunnaisille kävijöille, ja nauru on raikunut vastoinkäymisten ja vaihtuvien kumppaneittenikin aikana.


Kuva Coley Christine, ylin kuva Alpay Tonga (kuvituskuva).

Koska hämmästyn usein ikääni – hepskukkuu, minuahan voi jo nimittää vanhaksi muoriksi mikä ei sinänsä haittaa pätkääkään – haluan välittää nuorimuksille ilosanomaa: seksi ei lopu ikinä! Kumppanittomina kausina vain mielikuvitus antaa rajat jos sitäkään, vaihdevuodet eivät todellakaan merkitse seksin loppua vaan uuden aivan ihanan aikakauden alkua! Ei menkkoja sotkemassa systeemiä tai lakanoita, emätinpuikot auttavat jos hiekkaerämaan kuivuus uhkaa. Seksi on minulle maistunut aina ja aion riemuita siitä elämäni loppuun asti.

Huolissani luin joskus tutkimuksen, jossa suomalaisäitien suurin yhteinen nimittäjä oli väsymys. Siskot rakkaat nuoremmat: muistakaa nukkua! Syödä ainakin tavan takaa terveellisesti, harrastaa juuri omalle keholle sopivaa liikuntaa, jättää sidukan kanssa läträäinen vähemmälle, olla lastenne lisäksi tekemisissä niiden ihmisten kanssa, jotka ovat teille tärkeitä, kiertäkää kaukaa mielenne myrkyttäjät, uskaltakaa erota ja solmia uusi parisuhde jos elämä on täyttä helvettiä.

Älkää kantako elämän lastia yksin, jutelkaa iloistanne ja murheistanne. Älkääkä ikinä unohtako seksiä: sen hyvää tekevät vaikutukset on todettu niin moneen kertaan! Iloitkaa ja riemuitkaa äitiydestänne juuri sillä tavalla mikä on onnellenne ominaista.”

Nimim. Mummu

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Neuvoja nuorimusäideille seksiä rakastavalta mummolta”

  • siru 66 sanoo:

    Ihana artikkeli ja positiivesessä valossa kirjoitettu mummo joka rakastaa seksiä – melkein voisin samaistua häneen.Tosin kipeä ero on vielä käden mitalla takana.Toivoa on vielä ja ikää on sopivasti 52v.