Tässä listassa ei ole sinulle mitään uutta. Tiedät nämä jutut kyllä. Mutta ehkä kaipaat pientä muistutusta, itsensä kun on niin helppo sivuuttaa arjen pyörityksessä.

Eli tässä on muutama vinkki siihen, miten voisit olla heti vähän onnellisempi ja voida paremmin – jos et jaksa tehdä kaikkia, valitse listasta edes pari juttua, joita kokeilet. Nämä ovat ihan helppoja asioita, kuten halailua, joten älä stressaa:

Pyydä apua. Älä heittäydy marttyyriksi ja kiukuttele kun joudut hoitamaan kaiken yksin etkä pääse minnekään. Kysy, voisiko joku jeesata. Ihan reippaasti vaan, ihan suoraan ja ihan ääneen.

Mene ulos. Edes hetkeksi, vähän hengittämään raitista ilmaa ja nauttimaan auringosta (tai sateesta).

Hanki jotain mitä odottaa. Ehkä lomamatka? Ai ei ole varaa eikä vapaata? Odottaminen on iso osa riemusta. Ala säästää vaikka ihan pientä summaa nyt, joskus vielä on sekä varaa että vapaata.

Harrasta seksiä. Sinusta tulee iloisempi ja puolisosta tulee iloisempi. Jos ei ole siippaa saatavilla tai olemassa, niin itsesi kanssa sitten!

Nuku ja syö. Nuku niin pitkään kuin lapset suinkin suovat ja syö oikea aamiainen, älä ainoastaan kuppitolkulla kahvia. Kummasti olo kohenee.

Treenaa. Anteeksi nyt vaan jos et tykkää tästä kohdasta, mutta ihmisen pitää liikkua voidakseen hyvin. Triathlonille ei tarvitse treenata eikä salille muuttaa asumaan, mutta fyysinen aktiivisuus on välttämätöntä. Ei tule niin paljon kremppaa, on parempi mieli ja ehkä myös simpsakampi kroppa.

Ole yksin. Lapsesi ovat ihania joo, mutta välillä pitää saada olla itsekseen ja tehdä omia juttujaan, yksin tai muiden aikusten kanssa.

Tee hyvää. Muiden auttaminen lisää tutkitusti onnellisuutta. Ihan sama vaikka sen tekisi itsekkäistä syistä!

Ole tyytyväinen. Tyytymättömyys estää nauttimasta asioista tällä hetkellä. Ehkä sisustus, elämä ja puoliso ovat hyviä just nyt?

Hengaa kavereittesi kanssa. He ovat kivoja, sinulla on kivaa heidän kanssan. Järjestä teille aikaa!

Hanki pientä luksusta. Osta itsellesi kukkia tai käy hieronnassa, mikä tahansa sinua ilahduttaakin.

Jaa lapset. Vietä aikaa lastesi kanssa yksitellen. Ei keskeytyksiä, ei sisarusriitoja, vaan pystyt keskittymään lapseesi oikeasti.

Katso tulevaan. Olipa kyseessä riemu tai suru, muistuta itseäsi siitä, että kaikki menee ohi, tämäkin. Helpottaa surussa ja auttaa nauttimaan ilosta.

Älä piinaa itseäsi. Kaikilla menee hermot välillä. Kaikki lipsuvat periaatteistaan, kaikilla on välillä huono äiti -olo. Ei se mitään, ihan hyvin sinä vedät!

Naura. Nauraminen tekee sinut onnelliseksi, ja samoin kaikki muut sinun ympärilläsi.

Halaa ja kosketa. Lellittele lapsiasi niin paljon kuin pystyt. Se on paitsi terveysteko ja nostaa mielialaa, myös varsin mukavaa.

Lähde.

Ylin kuva Simon Matzinger.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Vähän onnellisempi äiti”

  • Muamo sanoo:

    Toi on paras, että elä piinoo ihtiäs, ku sitä erehtyy luulemaan, että on ainut joka toisinaan huutaa, ku hyeenan ja hinaajan risteytys tai lievimmillään, ku rantapiru aavala merelä 😧😫
    Kaikki hyviä,eikun totteuttamaan vaikka vuan muutamoo ja vaihteloo välilä❤

  • Millihippu sanoo:

    Tää pitäis olla jokaisen äidin seinällä muistutuksena <3