Aikuinen nainen nainen mä oooon, mutta en silti tiedä kaikkea mahdollista pimppiterveydestä, kertoi viestissä Huonon Äidin lukija. Pikkuhousunsuojien aiheuttamista ongelmista on kirjottanut äskettäin myös Helsingin Sanomat. Tällainen oli lukijamme kokemus:

”Minulla on aina tullut tosi paljon valkovuotoa. Siis jo siitä lähtien kun se alkoi. Sen tiedän, että se on normaalia. Valkovuodon määrä vaihtelee eri päivinä ja eri naisilla ja minä satun olemaan tämmöinen tapaus.

Kamalan kätevää tämä ei ole. Vuotoa tulee aika reippaasti, niin pöksyt ovat märkinä koko ajan. Eikä sillä hyvällä tavalla..! Markkinamiehellä on tietenkin ratkaisu: pikkuhousunsuojat.

Olen käyttänyt niitä vuosikausia. Sitähän sanotaan että ne lisäisivät valkovuotoa. Siitä en osaa sanoa onko näin…tilanteeni kun on aina ollut sama. Pikkuhousunsuojat ovat kuitenkin olleet minulle hyvä ratkaisu.

Välillä olen joutunut vaihtamaan merkkiä kun suosikkini on lopetettu tai sitä on jotenkin muutettu. Yksi käyttämäni merkki muutettiin hajustetuksi enkä sitten halunnut sitä enää käyttää.

No sitten kävi niin, että aloin saamaan ikäviä pimppioireita. Tuli kutinaa ja punoitusta ja epänormaalia hajua. Kutina oli sietämätöntä ja inhottavaa.

Olin aika huolissani, varsinkin kun oli uusi seksikumppani kuvioissa. Olinko saanut häneltä jonkun taudin? Ehkäisy oli käytössä mutta silti. En oikein tiedä kuinka varovainen sitä pitää olla! Pelotti, että onko se edes hoidettavissa oleva tauti tai onko vika jossain muussa.

Varasin ajan gynekologille, kun en kestänyt sitä kutinaa ja olin niin huolissani. Tehtiin varmuuden vuoksi kaikki testit, vaikka gyne kyllä tiesi missä vika on: pikkuhousunsuojien käytössä. Itse en voinut kuvitellakaan, että ne vaikuttaisivat näin…sanotaanko ”syvälle” myös!

Gynekologi käski jättämään pikkuhousunsuojat pois, ja yöksi myös pikkarit pois. Runsaaseen valkovuotoon neuvoksi oli pöksyjen vaihtaminen tarvittaessa.

Olen nyt noudattanut näitä ohjeita muutaman viikon, ja kaikki oireet ovat kadonneet!! Olen niin helpottunut ja iloinen tästä yksinkertaisesta neuvosta, että haluaisin oikein halata ja kiittää gynekologiani!

Kyllä kai tästä välillä puhutaan, mutta en minä ainakaan tajunnut että oireet voivat olla näin rajujakin ja tuntua muuallakin kuin tuossa häpyhuulten päällä. Ehkä tästä kertomuksesta on apua muillekin!”

Nimim. Au Naturel

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Että aikuinen nainen ei tätä tiennyt!”

  • Kuutar sanoo:

    Mulla ei ollut edes hirveästi valkovuotoa, mutta pikkuhiljaa en pystynyt käyttään mitään siteitä enkä tamponeja. Onneksi on kestositeet ja kuukuppi 😍

  • Pöö sanoo:

    Kestoversiot käyttöön! Ihoystävälliset kankaiset, mutta varmistaa ettei kastu läpi.

  • Katri sanoo:

    Kestopikkuhousunsuojat. Oikeesti, niin hyviä.