Epiduraalia synnytyskivun lieventäjänä on vastustettu siksi, että sen on pitkään uskottu pitkittävän synnytystä.

Epiduraalin on uskottu pidentävän synnytyksen kestoa siksi, että supistukset harvenevat, ja siksi että puutumisen takia naisen on vaikea ponnistaa oikein. On väitetty, että synnytyksen kesto voisi lisääntyä jopa kahdella tunnilla.

Uudessa tutkimuksessa seurattiin 400 ensisynnyttäjää, ja sen mukaan epiduraali ei hidastanut synnytystä. Epiduraalin käytöllä ei myöskään ollut yhteyttä siihen, tarvitsiko välilihaa leikata. Placeboa saaneilla synnytyksen toinen vaihe kesti 51 minuuttia ja epiduraalin saaneilla 52 minuuttia. (Eipä muuten paljon naurattaisi olla plasebo-ryhmässä, he nimittäin saivat suolavesiliuosta epiduraalin sijaan!)

Tästä tuloksesta huolimatta epiduraalin on muissa tutkimuksissa huomattu joillain naisilla vaikuttavan synnytyksen kestoon, joten asia on vielä auki. Kivunlievitys kannattaa valita tapauskohtaisesti ja omien tuntemusten mukaan.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia