Ensin leppoisaa yhdessäoloa perheen kesken ja sitten aikuisten laatuaikaa? Lautapelejä ja naurua? Viiniä, juustoja ja romantiikkaa? Sitäkö on perheellisten perjantai-ilta?

Mainoksissa onnelliset perheet kokoontuvat yhteiseen illanviettoon ja viikonlopun aloitukseen. Katsotaan ehkä leffaa, syödään jotain hyvää ja rentoudutaan yhdessä. Perjantaina on aika levätä ja nauttia! Mutta onko tämä saamamme kuva totuus? Sen selvitti Huonon Äidin poikkeustieteellinen tutkimus!

Selvityksemme mukaan pääosa perheellisistä viettää perjantain kotona. Suurimman poikkeuksen tekivät ne, jotka olivat töissä. Jossain määrin vanhempia liikuskeli myös ulkona ajanviettopaikoissa ”bailaamassa”.

Perjantain vietto perheissä jakaantui seuraavalla tavalla:

– 3 % on viettänyt aikaa puolisoa romanttisesti hieroen, yhdessä syöden, ja elokuvaa katsoen. Tässä ryhmässä myös juotiin viiniä ja nautittiin juustoja. Emme osaa samaistua.

– 40 % on asettunut kello 21 sohvalle vähän huilaamaan ja herännyt siitä 30 minuutin päästä siihen, kun kuola valuu sohvatyynylle. Tiedämme tunteen.

– 2 % on saanut lapset jonkun toisen vastuulle ja viettää kallisarvoista vapaata ylikalliissa hotellissa sillä tavalla että on nukahtanut varttia yli kahdeksan. AAH, NAUTI!

– 1 % on saanut lapset jonkun toisen vastuulle ja bailaa villisti. Mitä tarkoittaa ”bailata villisti”?

– 5 % on pelannut oksennuspeliä. Tsempit hei!

– 7 % on pelannut täipeliä. Onnea matkaan!

– 1 % on pelannut kihomatopeliä. Osanottomme.

– 0,2 % on saanut lapset ajoissa nukkumaan. Varmaan valehtelee.

– Epämääräinen lukema kansalaisia ei pystynyt vastaamaan tutkimukseen koska 1.) oli unessa, 2.) oli vanhempainvapaalla eikä siksi tiennyt mistä päivästä puhuttiin, 3.) ei muuten vaan tiennyt mistä päivästä puhuttiin, 4.) ei lastensa huudolta kuullut kysymystä, 5.) ei univajeen takia ymmärtänyt kysymystä, 6.) kaikki edelliset.

P.S. Tutkimuksen luvut eivät ole tieteellisesti päteviä koska emme me tehneet mitään tutkimusta vaan keksittiin nämä hupimielessä omasta päästämme. Ihanaa perjantaita just sulle!!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Paljastava tutkimus: Näin perheelliset viettävät perjantaita OIKEASTI”

 • Väsynyt pienen pojan mutsi sanoo:

  Mies tissuttelee ja pelaa koneella, mä hoidan lapsen ruokailut, leikitykset (aina niitä fuckin pikkuautoja, koska noi lapset suostuu esim piirtämään tai tekemään palapelejä??), pesut, nukkumaanmenon. Sitten joko nukahdan lapsen viereen tai valvon liian myöhään telkkarin ääressä. Lapsi herättää seuraavan aamuna ennen klo 7.
  Oma aika olis kivaa joskus muulloinkin kun keskellä yötä…

 • Joo sanoo:

  Sohvalla ja vähän viiniä tai kahvia korvapuustin kera. Yritetään pysyä hereillä että näkis joskus ”jotain hyvää” telkkarista . Toivotonta koska joku satunnainen elokuva tulee 21 jälkeen ja silloin meillä jo lähes kuorsataan.

 • Kamoon sanoo:

  Pojat pelaa yläkerrassa, lupa valvoa perjantaisin. Perjantaille myös herkut. Mies pelailee ja kattoo jääkuekkoa samalla. Itse makoilen sängyssä, suklaata suupielissä ja mietin alotanko jonku uuden sarjan vai rupeanko nukkumaan. Melko perus ellen oo töissä tai menossa aamulla töihin😵‍💫

 • Flunssassa sanoo:

  Pienimmät lapset mummolla. Mies Xboxin kimpussa. Vanhin lapsi ja minä kauheessa flunssassa. Joka paikkaan särkee ja kolottaa, sohvaan on jo ilmestynyt kuoppa siihen missä olen viimeiset kaksi päivää aikaani viettänyt. Kohta pääsee nukkumaan. Kyllä tää perjantai on siitä villeimmästä päästä ollut taas.

 • Joo kyllä sanoo:

  Tästä puuttuu teinien vanhempien pe-iltavaihtoehdot: a) odotan teiniä kotiutuvaksi sydän syrjällään puoli yötä, puhelin kädessä valmiina TAI b) taistelen teinin kanssa peliajasta ja saan syliin kaikki virheet äitinä ja vanhempana, jotka olen tehnyt sen 13 – 17 vuoden aikana. 18-vuotiaan kanssa nämä kohdat pitäisi voida unohtaa, koska hän on aikuinen jo. Sitten aletaan pohtia omilleen muuttamista, sen rahoitusta ja pelisääntöjä siihen asti yhteisessä kodissa.

 • Lapseton #tiedänettensaisisanoamitään sanoo:

  Minua ei ole siunattu lapsilla eikä puolisolla (eikä välttämättä ikinä siunata), mutta omasta lapsuudesta on jäänyt hienot muistot perjantai illoista. Viikonloppu alkoi sen vanhemman luona, missä milloinkin eroperheen kolme lasta viettivät viikonloppua.

  Pitsaa (äidillä) ja nakit + ranskalaiset (isällä). Leffoja tai telkkaria ja joskus lautapelejä, vaikka pelit lentelivät yleensä päin olohuonetta, kun joku aina kuitenkin hermostui 😀 Ihanat muistot jäänyt kuitenkin sekä minulle, että kahdelle pikkuveljelle, jotka ovat nykyään molemmat isiä ja jatkavat nakit+ranskikset-perinnettä. Lautapelitkin varmaan lentelevät.. en ole useasti todistamassa tilanteita.

  Koittakaa nauttia perjantaikaaoksesta tai väsymyksestä perheen kera. Kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta. Mun pitää varmaan jatkaa tuota äidin pitsaperinnettä, jos siihen vielä mahdollisuus tulee 🙂

 • Px5 sanoo:

  Ihan helvetillisen työviikon jälkeen, vihdoin perjantai, ihanaa! Nuorimmainen lapsista influenssassa, mies lähtee (onneksi ottaa koiran mukaan) äijien viikonloppuun mökille puuhommiin. Kaupasta jotain helppoa mikä menee lapsille alas, en todellakaan jaksa kokata isommasti… Tvof katsottu ja sänky kutsuu… Villi perjantai, eikö totta 😳