Ennen karvainen mies oli urosten uros, seksikäs apinamies, joka turvaan oksanhaaraan kantaa sai naaraan. (Ja me täällä Huonossa Äidissä tutkittiin, että karvainen naaras kannetaan turvaan alta aikayksikön!!)

Mutta jossain vaiheessa jotain tapahtui, ja nykyisin herrat esittelevät silkinsileitä rintakehiään ja naisia suorastaan kuvottaa karvainen mies. Vai kuvottaako?

Ainakin komediat ovat täynnä sitä samaa: miehen karvat ovat ällöjä, ja ne pitää poistaa. Ja kun niitä poistetaan, mielellään vahalla kauneussalongissa, tapahtuu kaikenlaista hassunhauskaa kommellusta.

Oikeassa elämässä on kuitenkin naisia, jotka vannovat karvojen nimeen, ja jotka jo pilkahdus rinta- tai käsikarvoista saa aivan villiksi. Mikä lienee totuus?

Kuva Dawn Armfield.

Onneksi tätä ei tarvitse arvailla, sillä suomalaistutkijat eivät ole jättäneet asiaa selvittämättä! Karvainen mies, kuuma vai ällö, sehän on tosiaan tutkittu juttu jo useampi vuosi sitten.

Suomalaiskansalliseen tapaan kun tutkimusta tehdään, ei turhia kainostella. Mukaan värvättiin 20 kappaletta 20-32 vuotiasta karvaista miestä, jotka kuvattiin paidatta sekä karvoineen kaikkineen että karvat ajeltuna. Palkkioksi ajan ja karvojen menetyksestä herrat saivat kossupullot (ihan totta!!).

Sitten tutkijat jalkautuivat kyselemään naisilta kaduilla ja synnytyssairaalan odotustilassa, että kenenkäs torso houkuttaa eniten.

Tulokset olivat seuraavat:

Nuoret naiset pitivät karvattomista miehistä, hedelmällisen iän ohittaneet taas karvaisista. Tämän ajateltiin johtuvan joko siitä, että naisten mielestä karvattomuus viestii seksiä ja karvaisuus turvallisuutta, tai siitä, että vanhemmat naiset olivat tottuneet karvaisiin miehiin nuoruudessaan, ja nuoret karvattomiin.

Aiempien tutkimusten mukaan kuukautiskierron hedelmällisessä vaiheessa naiset suosivat maskuliinisen oloisia miehiä. Mutta tässä tutkimuksessa hedelmällisessä vaiheessa olevat naiset suosivat karvattomia miehiä, vaikka karvaisuus on usein nähty merkkinä maskuliinisuudesta.

Jos naisen isä oli karvainen, nainen piti karvaisista miehistä. Joko siksi, että hän oli tottunut saamaan turvaa ja rakkautta karvaiselta mieheltä, tai siksi että äitikin tykkäsi karvaisista – mieltymys siis periytyisi.

Naisten nykyisen kumppanin karvoitus oli samanlaista kuin naisen isän karvoitus. Eli karvoituksen määrä näyttäisi olevan naiselle merkitsevä tekijä parinvalinnassa.

Miehet, selvittäkää siis onko ihailemallanne neitosella karvainen isi vai ei, niin tiedätte onnistuuko viettely paremmin sheivattuna vai karvat tuulessa hulmuten!

Ylin kuva Flavius Les.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia