Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Täällä avautuu yksi äiti. Varmaan ihan hyvä äiti, mutta huonoksi itsensä tunteva vaimo. Tuntuu kuin hakkaisin päätäni seinään monenkin asian suhteen ja meillä on miehen kanssa joku ihmeellinen ymmärrysvaikeus. Joko tarpeemme eivät kohtaa tai sitten hän vaan on harvinaisen pitkäpiuhainen, kun ei ymmärrä selvällä suomen kielellä esitettyjä toiveita.

Joo, kyllä me puhutaan toisillemme silloin kun hän ei mökötä, mutta vaikea saada sellaista asiallisen järkevää, normaalia keskustelua aikaan, sillä hän ottaa kaiken aina itseensä. Läheisyyteen liittyen meillä on ehkä kaikkein suurimmat haasteet. Hän haluaisi seksiä joka päivä ja vähän väliä olla tisseissä kiinni tai persettä puristelemassa. Itse kaipaisin enemmän sellaista seksitöntä läheisyyttä, toki seksiäkin joo, mutta en halua että koko ajan hänen lähestymisensä minua kohtaan on sitä, että jostain päin ollaan puristelemassa tai tökkimässä, eikä se mitään seksiä olekaan mutta seksististä ja ärsyttävää kyllä.

Kuva Vladyslav Melnyk. Ylin kuva Hendrik Morkel.

Olen tästä sanonut usein, esittänyt toiveita muunlaisesta lähestymistavasta, kertonut miten tuntuu ettei toiveitani arvosteta tai kuunnella ollenkaan, kun ihan sama mitä sanon, sama tapa lähestyä on ja pysyy. Mitä ihmettä teen? Tällä hetkellä tilanne on se, että menetän asian suhteen hermoni useamman kerran viikossa, mistä seuraa se, että mies alkaa mököttää kun torjun hänet. Mutta mitä ihmettä, jos ei toiveitani kuunnella? Onkohan tässä hommassa yhtään mitään järkeä? Jos hän ei suostu muuttamaan lähestymistapaansa ja minä en hänen lähestymistapaansa jaksa enää sietää, niin mitä ihmettä teen? Puhe ei tunnu auttavan yhtään, koska hän kääntää sen niin, etten halua häntä ollenkaan, vaikka kyse ei ole siitä, vaan siitä etten tykkää hänen tavastaan lähestyä.

Olen joskus aiemmin varmaan sietänyt sitä paremmin, mutta vuosiin on mahtunut niin paljon muutakin kuormitusta, etten enää ole jaksanut. Olen varmaan alun perin antanut hänelle väärän tunteen siitä, että se lähestyminen on ollut ok, mutta ei se ole, enkä enää jaksa. Hänen mielestään meidän suurin ongelma on se, että minä en halua seksiä. Ja minä en halua seksiä, koska hän ei kuuntele toiveitani, ei kunnioita tunteitani, vaan jatkuvasti loukkaantuu jos asiasta tulee puhe.”

Nimim. Turhautunut

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 107 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

107 vastausta artikkeliin “”En halua seksiä, koska lähestymistapa on väärä””

 • Semmosta vaan sanoo:

  Vähän sama tilanne :/ Mies tuntuu haluavan läheisyyttä ainoastaan saavuttaakseen seksiä ja kohtelee minua kuin objektia. Esim. tulee halailemaan ja käy erogeenisiin alueisiin pian kiinni..jos mua ei kiinnosta vaan haluan muuten vain silitellä ja olla lähekkäin lähtee mies pois tilanteesta, ja joskus tulee jopa takaisin yrittämään uudestaan ja lähtee taas pois. Multa on mennyt kaikki halu läheisyyteen ja myös seksiin hänen kanssaan. Koen ettei läheisyys hänen kanssaan ole aitoa ja vilpitöntä. En pysty enää vapautumaan läheisyyteen hänen kanssaan kun koen ettei hän aidosti välitä minusta vaan halua ainoastaan tyydyttää halunsa ja monesti aiemmin olen kokenut painostusta hänen toimesta. Hän kohtelee minua muutoinkin usein epäkunnioittavasti ja kontrolloivasti vaikka onkin yleisesti ottaen ihan hyvä mies. Multa kuitenkin on mennyt halu olla hänen kanssaan kokonaan. Olen kyllä hyvin seksuaalinen ihminen että yleisesti halun puutteesta ei ole kyse.

 • Rakkauden pilari sanoo:

  Mieshän ei kunnioita sinua yhtään naisena, ihmisenä,vaan olet hänelle paremminkin seksilelu,nukke; jolle hän voi tehdä mitä milloinkin lystää.Vaikkuttaa myös narsistiselta itserakkaalta paskiaiselta.Ei sun tarvii tollaista sietää.Löydät varmaan ihanan miehen, joka osaa rakastaa ja kunnioittaa sinua ja asettaa sinun tarpeesi omien tarpeiden edelle.

 • Puolueeton sanoo:

  Ikävää kun meitä on täällä niin monia jotka kokee samaa. 😔 Itse kävin juuri kumppanin kanssa seksuaaliterapeutilla. Meillä on ihan erilaiset halut. Mies siis haluaa enemmän ja mulla on halut kateissa monestakin syystä. Pahimmat halun tappajat ovat stressi ja masennus.
  Suosittelen että käytte ammattilaisen luona juttelemassa ongelmasta jos ette keskenään löydä ratkaisua. Mulla on n. 7v parisuhde takana enkä todellakaan halua luovuttaa helposti. Onhan se ymmärrettävää, kun on pitkä historia takana. Mutta jos terapiakaan ei auta niin ero on paras ratkaisu. N30