Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Täällä avautuu yksi äiti. Varmaan ihan hyvä äiti, mutta huonoksi itsensä tunteva vaimo. Tuntuu kuin hakkaisin päätäni seinään monenkin asian suhteen ja meillä on miehen kanssa joku ihmeellinen ymmärrysvaikeus. Joko tarpeemme eivät kohtaa tai sitten hän vaan on harvinaisen pitkäpiuhainen, kun ei ymmärrä selvällä suomen kielellä esitettyjä toiveita.

Joo, kyllä me puhutaan toisillemme silloin kun hän ei mökötä, mutta vaikea saada sellaista asiallisen järkevää, normaalia keskustelua aikaan, sillä hän ottaa kaiken aina itseensä. Läheisyyteen liittyen meillä on ehkä kaikkein suurimmat haasteet. Hän haluaisi seksiä joka päivä ja vähän väliä olla tisseissä kiinni tai persettä puristelemassa. Itse kaipaisin enemmän sellaista seksitöntä läheisyyttä, toki seksiäkin joo, mutta en halua että koko ajan hänen lähestymisensä minua kohtaan on sitä, että jostain päin ollaan puristelemassa tai tökkimässä, eikä se mitään seksiä olekaan mutta seksististä ja ärsyttävää kyllä.

Kuva Vladyslav Melnyk. Ylin kuva Hendrik Morkel.

Olen tästä sanonut usein, esittänyt toiveita muunlaisesta lähestymistavasta, kertonut miten tuntuu ettei toiveitani arvosteta tai kuunnella ollenkaan, kun ihan sama mitä sanon, sama tapa lähestyä on ja pysyy. Mitä ihmettä teen? Tällä hetkellä tilanne on se, että menetän asian suhteen hermoni useamman kerran viikossa, mistä seuraa se, että mies alkaa mököttää kun torjun hänet. Mutta mitä ihmettä, jos ei toiveitani kuunnella? Onkohan tässä hommassa yhtään mitään järkeä? Jos hän ei suostu muuttamaan lähestymistapaansa ja minä en hänen lähestymistapaansa jaksa enää sietää, niin mitä ihmettä teen? Puhe ei tunnu auttavan yhtään, koska hän kääntää sen niin, etten halua häntä ollenkaan, vaikka kyse ei ole siitä, vaan siitä etten tykkää hänen tavastaan lähestyä.

Olen joskus aiemmin varmaan sietänyt sitä paremmin, mutta vuosiin on mahtunut niin paljon muutakin kuormitusta, etten enää ole jaksanut. Olen varmaan alun perin antanut hänelle väärän tunteen siitä, että se lähestyminen on ollut ok, mutta ei se ole, enkä enää jaksa. Hänen mielestään meidän suurin ongelma on se, että minä en halua seksiä. Ja minä en halua seksiä, koska hän ei kuuntele toiveitani, ei kunnioita tunteitani, vaan jatkuvasti loukkaantuu jos asiasta tulee puhe.”

Nimim. Turhautunut

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 104 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

104 vastausta artikkeliin “”En halua seksiä, koska lähestymistapa on väärä””

  • Puolueeton sanoo:

    Ikävää kun meitä on täällä niin monia jotka kokee samaa. 😔 Itse kävin juuri kumppanin kanssa seksuaaliterapeutilla. Meillä on ihan erilaiset halut. Mies siis haluaa enemmän ja mulla on halut kateissa monestakin syystä. Pahimmat halun tappajat ovat stressi ja masennus.
    Suosittelen että käytte ammattilaisen luona juttelemassa ongelmasta jos ette keskenään löydä ratkaisua. Mulla on n. 7v parisuhde takana enkä todellakaan halua luovuttaa helposti. Onhan se ymmärrettävää, kun on pitkä historia takana. Mutta jos terapiakaan ei auta niin ero on paras ratkaisu. N30