Mitä tehdä, kun parisuhde toimii kaikilla muilla osa-alueilla, paitsi seksissä? Ratkaisuehdotuksia tilanteeseen etsii lukijamme nimimerkillä Eikö mikään vaan kelpaa:

“Mies on ihana. Huomioi, puhuu ja pussaa. Ei tarvitse murehtia taloutta ja kotiin on pääsääntöisesti kiva tulla. Mutta hän on umpisurkea sängyssä!!! Haluja on, mutta ei haluja kuunnella ja lukea minua.

Mies on minua kokemattomampi sänkypuuhissa, mutta jestas. Mies koskee reiteen ja sen pitäisi olla riittävä esileikki. Tai esittelee kalleintaan, ja pitäisi olla hekuman huipulla. Suutelu kastelee minun koko naaman. Ja sitten vaan selkään. Suoraan itse asiaan. Sattuu. Kerron sen. Ei vaikutusta. Ja jos mennään kirjaimellisesti selkään, niin oikean röörin löytyminen tuottaa hankaluuksia. Se itsessään jo latistaa tunnelmaa.

Kuva Michael Prewett. Ylin kuva Romi Yusardi.

Sitten lopulta ollaankin päästy sinne minne oli tarkoituskin. Itse en ole likimainkaan valmis toimintaan. Kiihotusaste 0. Mies rojahtaa koko painollaan päälleni (kyllä, koko painollaan). Happi meinaa loppua. Sattuu. Kiihotusaste -0. Siinä hän aikansa puuhailee ja lopuksi ojentaa mulle vessapaperirullan. Sain seksiä.

Ei saisi valittaa, mutta kun se oli huonoa. Olen koittanut kertoa, että mä en pääse oikein mukaan, kun esileikkiä ei ole. Vastaus on aina jotakin ”Ai mä en kiihota sua”, ”olithan sä märkä”, tai ”mä oon illalla niin väsynyt etten jaksa esileikkiä” Miten opastan? Kaikki mitä sanon otetaan henkilökohtaisena loukkauksena. Apua.

Mies kuitenkin on ihana ja huomaavainen muuten. Minä nyt en vaan hullaannu hänestä samalla volyymillä kun hän minusta.”

Nimim. Eikö vaan mikään kelpaa

P.S. Ei ole ensimmäinen kerta kun asiasta keskustellaan! Esimerkiksi nimimerkki Halukas nainen kirjoitti miehille suunnatun tekstin siitä miksi puoliso ei anna, sen voi lukea täältä, ja voi vaikka vinkata miehelle luettavaksi!

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huono Äiti -ruoka nyt kaupoissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 37 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

37 vastausta artikkeliin “”Mies on ihana, mutta seksi ei toimi!””

 • Insinööri Sanna sanoo:

  Aikaa suoraa Luolamies toimintaa. Tällä naisella on siis oma Gorilla kotona. 👍😀

 • Jo on aikoihin eletty sanoo:

  Ero. Miehesi on itsekäs kun nai vaikka sinua sattuu. Miksi alistat itseäsi kivulle ja nöyryytykselle?
  Jos seksi ei toimi, ei toimi suhdekaan.
  Ihana mies ei halua aiheuttaa seksissä ikävää oloa naiselle vaan nimenomaan saada naisen nauttimaan.
  Miksi harrastat seksiä itsekkään, huonon miehen kanssa?
  Jos ei ole esileikkiä, ei ole seksiäkään.

 • RuutiSeksi sanoo:

  On olemassa myös sanonta ”rutiini seksi” joka aiheuttaa parisuhteissa ongelmia, rutiini seksissä siis harrastetaan aina samalla kaavalla seksiä ja pitkässä juoksussa se alkaa tuottamaan ongelmia. Uusia ideoita kannattaa kokeilla, me testattiin täältä: https://panokoulu.fi/yleisvinkit/esileikki/ löytyviä vinkkejä ja löysimme kumppanini kanssa toisemme uudelleen näin 12 vuoden jälkeen. Rutiini seksi taitaa olla tällä hetkellä se myrkyllisin asia parisuhteissa ja voi pahimmillaan aiheuttaa haluttomuutta.

 • Olivia sanoo:

  Oli seksuaalinen artikkeli

 • Kuulostaa raiskaukselta sanoo:

  Mä ottaisin ohjat omiin käsiini ja olisin itse aktiivinen. Mies voisi maata selällään. Jos mennään suoraan asiaan, liukuvoide on hyvä apu. Jos mies haluaa takaapäin, tarjoa toista asentoa ja sano että haluat näinpäin. Jos hän siitä suuttuu, jääpähän sulta yksi kärsimyskerta väliin.

 • Tiinu sanoo:

  Itse uskalsin eron jälkeen kokeilla rajojani seksissä ja löysin vahingossa miehen jonka kanssa seksi on ihan NeXT levelillä ja jonka kanssa henkinen yhteys kolahtaa, mutta…. En koe fyysistä vetoa häntä kohtaan ja olen hämilläni. Seksin aikana blokkaan tämän ajatuksen pois 50 orgasmin vuoksi, kaikki, suutelu halaaminen tuntuu hyvälle, mutta kun avaan silmäni muistan että joku puuttuu.. Mutta kävi miten kävi, tämän seksikokemuksen myötä en enää tyydy huonoon seksiin! Olen saanut enemmän orgasmeja tämän miehen kanssa muutamalla kerralla kuin exäni kanssa viimeiseen 20 vuoteen..
  Tajusin ettei exälläni ollut mitään kiinnostusta edes opetella tuntemaan kuinka vartaloni saa kääntymään orgasmin voimasta.

  • N37 sanoo:

   Apua… Olen juuri samassa tilanteessa..löysin eron jälkeen miehen joka saa minulle 50 orgasmia yhden aktin aikana, mutta en syty hänestä muuten. Samaan aikaan tutustuin mieheen johon voisin rakastua korviani myöten mutta seksi oli huonointa mitä ikinä 😒😭😭😭

   Mietin kummasta olisin valmis luopumaan? Arki on muutakin kuin seksiä, mutta seksi on iso osa parisuhdetta. Miksei kaikkea voi saada samassa paketissa??

 • Kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu sanoo:

  Hankala tilanne. Asiaa voinee parantaa kuitenkin ja uskon että teille koitta hyvät ajat vielä. Ehdotuksia: Harrastakaa seksiä silloin, kun sinä olet todella halukkaalla tuulella. Selvitä itsellesi halukkaimmat aikasi kuukaudesta. Seuraa kuukautiskiertoasi ja tarkenna sieltä itsellesi ensin milloin sinä haluat eniten seksiä, jolloin tarvitaan minimaalisen vähän lämmittelyä mieheltä. Tuolloin olet kostea jo luonnostaan. Yleensä esim. kuukautisten loppumisen jälkeen voi olla noin runsaan viikon verran hyviä päiviä jolloin seksi kiinnostaa enemmän. Ovulaation jälkeen halut laimenevat ja seksissä tarvitaan mieheltä paljon enemmän lämmittelyä ja naisella seksihalut katoavat helpommin, silloin ei ehkä kannata ryhtyä seksiin tilanteessasi vielä. Tarvitaan hyviä kokemuksia muistiin. Eli seksiä aluksi vain kierron alkupuolella. Lataa vaikka joku appi miehen puhelimeen, josta hän voi seurailla milloin on hyvät saumat saada seksiä vähällä vaivalla ja sinäkin näytät että nautit enemmän. Kun tämä asia on kunnossa, voi pikkuhiljaa alkaa laajentaa repertuaaria. Koska olet itse halukas, voit ottaa aktiivista roolia tilanteessa. Kuten muut täällä sanovat, voit ohjata miestä siihen mitä itse haluat. Kun näyttää, että sinulla hauskaa ja nautit, mieskin haluaa viettää kanssasi enemmän aikaa puuhissa ja tehdä asioita, joista pidät. Miehet ja naiset molemmat nauttivat erittäin paljon siitä kun toinen osapuoli nauttii ja sitä on mukava katsella. Uskoisin, että miehesi toivoo että näkisi sinut halukkaana. Voit myös lämmitellä miestä ja itseäsi (fantasioi jotain kivaa) päivän aikana. Vaikuttaisi siltä, että miehelläsi on ehkä stressiä ja kiirettä, jolloin hän haluaa seksin pois päiväjärjestyksestä vaivatta nopeasti (ettei aikaa tuhraannu turhaan), eikä koe seksiä ehkä tyydyttäväksi myöskään (vaikka laukeaa, se ei tarkoita että mies olisi myöskään super-tyytyväinen). Mutta hän saattaa haluta panostaa siihen, jos on innoissaan, että saa olla kanssasi illalla, koska homaa on pedattu jo vähän etukäteen ja on ”puhuttu” asiasta (=lämmitelty päivän mittaan). Jotta hän haluaa nähdä vaivaa vuoksesi, sitä halua pitää alkaa kasvatella hyvien kokemusten kautta. Valituksella ja painostuksella, saat pahimmassa tapauksessa aikaan tilanteen, jossa mies lopettaa kokonaan tuon huononkin seksin tarjoamisen (siirtyy vessaan kännykkä kädessä) ja saat olla ilman sitäkin vähää. Jossain vaiheessa voi alkaa sinua sitten kismittää täysi seksittömyys. Uskoisin, että huonosta seksistä on helpompi siirtyä parempaan seksiin kuin täydestä seksittömyydestä suoraan hyvään seksiin.

 • reaalipoliitikko sanoo:

  Teen kamalan tunnustuksen. Olen ollut naimisissa 21 vuotta. Tänä aikana olen saanut mieheni kanssa yhdynnässä orgasmin vain yhden käden sormilla laskettavina kertoina. Muutenkaan seksi ei oikein suju. Mies haluaa kyllä, mutta toiminta on paljon tuota mitä jutussasi kuvaat. Puheet eivät auta, olen kyllästynyt niihin.

  Meillä sujuu elämä niin hyvin ja monet asiat yhdistävät, niin että olen vain suostunut hyväksymään tämän asian sellaisena kuin se on. Onneksi miehelläkin halut ovat vanhemmiten vähenemässä ihan luonnollista kautta. Me rakastamme toisiamme, mutta seksielämämme ei ole kuumaa. Aiemmin häpesin tätä tilannetta, mutta nyt ajattelen, että me olemme 2 onnellista ihmistä, ja miksi emme saisi elää näin? Onko nykyinen suvaitsevaisuus toimivaa vain siihen suuntaan, että pitäisi olla hekumallinen seksielämä. Entäs me, joilla ei sitä ole. Saammeko ymmärtämystä.

  Muutenkin neuvoisin samassa tilanteessa olevia naisia ainakin miettimään pari kertaa, ennen kuin pistää suhteen vaihtoon seksin vuoksi. Huikeaa seksiä voi saada vaikka minkä rentun kanssa, jonka tapaa juottolassa. Mutta sellaisesta ei ole elämäntoveriksi. Muutenkin olen alkanut ajatella, että seksiä yliarvostetaan. Ostaa g-pisteeseen ulouttuvan hieromasauvan, niin aina tulee!

  • Nimetön sanoo:

   No mutta eihän se sauva ole kokonainen mies! Itsetyydytys on vain kalpea varjo verrattuna miehen kanssa saatavaan nautintoon ja ei vain se elin vaan koko mies kaikkinensa.
   Se on totta että kannattaa miettiä kokonaisuutta mutta ei se poista sitä asiaa että seksi on naisellle(kin) erittäin tärkeää parisuhteessa ja kyllä sen puute tai tyydyttämättömyys vie elämästä iloa ja näivettää. Muukin läheisyys ja hellyys on ihanaa ja jos elää yksin niin niitäkään ei ole mutta seksi on se liima joka pitää naisen naisena ja miehen miehenä parisuhteessa.

  • Justjus sanoo:

   No en kyllä ikinä eläisi miehen kanssa, jonka kanassa ei saa kunnollista seksiä. Mitä sellaisella miehellä edes tekee?
   Ja miksi sitten olla yhdynnässä ollenkaan, jos se on naiselle kivuliasta eikä tuota nautintoa?
   Jos oma mies ei tyydytä sängyssä niin missä ne seks. tarpeet nainen sitten tyydyttää? Dildo ei korvaa miestä.

  • Nimetön sanoo:

   Olen samaa mieltä,että pitkässä suhteessa sexi helposti väljähtyy vaan miksi siitä tehdä ongelmaa,jos suhde pelaa hyvin,meillä ainakin yhteiset harrastukset,samanlainen huumori,nautimme matkustamisesta,hyvästä ruoasta,hellimme toisiamme,rakastamme toisiamme.