Huonon Äidin kirjahyllyn uumenista löytyi helmi, Tee itse seksilelusi -kirja, jota valitettavasti ei saa enää mistään. Tarkistettiin kustantajaltakin! Koska haluttiin kuitenkin jakaa kaikille kirjan DIY-nerokkuuksia, päätettiin tehdä askartelutestejä ja kertoa teille tuloksista!

Varmaan arvasittekin että kohta on joulu. Siitä on kyllä jaksettu toitottaa jo joka tuutista, mutta jos jollekin tuli yllätyksenä että aattoon on enää noin viikko, niin nyt viimeistään kuulette. Ja niille teistä jotka eivät vieläkään ole keksineet puolisolle lahjaa, meillä on tosi hyviä uutisia! Tämän vuoden hittilahjat ovat lerssinlämmitin, pitsitangat ja jouluperänarut! Plussaa on myös se, että nämä valmistuvat käden käänteessä, eikä tarvitse siis stressata että ehtiikö kusti polkea postiluukulle ennen aattoa kuten esim. verkosta tilatessa.

Lerssinlämmitin

Kyllähän nyt jokainen koulun käsityötunneilla läsnä ollut osaa tällaisen kutoa! Tai sitten ei, joka oli enemmän totta meidän tapauksessamme. Jos teilläkin asuu kudonnassa puikot nurkkaan heivaava askartelija, voi apua kysyä vaikka sukkien kutomiseen erikoistuneelta sisarelta! Tällä tavalla saa myös oikein kiinnostavan kahvipöytäkeskustelun aikaiseksi suvun yhteisillä pikkujoulukahveilla. Siitä vain lyödään lerssinlämmittimet pöytään eikä tarvitse puhua säästä!

Itse ohje on suhteellisen helpon kuuloinen, aloitetaan luomalla 24 silmukkaa ja jaetaan ne kolmelle puikolle. Sitten neulotaan suuaukkoa varten 4 kierrosta joustinneuletta. Vartta varten neulotaan sileää neuletta riittävän pitkälle. Riittävä pituuden voi kysyä lahjan saajalta, mutta pitää ottaa huomioon että sieltä ei välttämättä tule se tarkin mitta. Seuraavaksi puhutaan kärjestä ja sen kaventamisesta, mikä meni meillä ihan yli hilseen. Onneksi sisko osasi kutoa tällaisen mallin ihan kuvan perusteella ilman ohjeistusta, joten onnistuu varmasti monelta muultakin kokeneelta neulojalta.

Lerssinlämmittimiä voi tehdä eri kokoisia ja värisiä, vain mielikuvitus on rajana! Esimerkkeinä meiltä löytyy Ampparijäätelöstä inspiraatiota haettu mehujäälämmitin, pimeässä makuuhuoneessa loistava heijastavasta langasta kudottu lämmitin (ei itsevalaiseva, mutta taskulamppua apun huitomalla taatusti tuo näkyvyyttä makkariin), ja kauden teemaan sopiva koristeltu joulukuusilämmitin! On ainakin juhlava jos ei muuta.

Kuvattavaksi malliksi ei suostunut pehmoeläinten lisäksi kukaan, joten oli pakko käyttää hieman erilaista patukkaa rekvisiittana.

Pitsitangat ja jouluperänarut

Kätevä isäntä tai emäntä noudattaa ohjeita ja ohjeita näihin alushousulahjoihin kirjasta löytyykin jopa kaksin kappalein! Vähemmän kätevä huono emäntä skippaa pari kohtaa ja ihmettelee miksi tulokset eivät ihan vakuuta. Kumma juttu.

Ohjeessa käytetään ensinnäkin pitsiä, jota testaaja ei löytänyt, joten mentiin satiininauhalla ja koska ohjeessa oli satiininauhaa muutenkin, korvattiin se paljettinauhalla. Ei mikään fiksuin veto, voimme myöntää. Mitataan häpyluun päältä halutun levyinen pala pitsiä, tai mallina voi käyttää puolison alusvaatelaatikosta löytyviä housuja jos ei halua paljastaa lahjaa etukäteen. Sitten leikataan noin sentin lyhyempi pala pitsiä, ja niin edelleen, kunnes meillä on tarpeeksi pitsiä peittämään strategiset alueet.

Pitsisuikaleet ommellaan yhteen niin, että lyhyempi pala jää alle, ja siitä jää näkyviin noin puolet. Sitten seuraava rivi jne. EI KÄYTETÄ KUUMALIIMAA! Nimim. Kokeiltu On. Kolmion kulmiin ommellaan satiininauhat, eikä varsinkaan vaan leikata reikiä sivuihin joista sitten vedetään läpi paljettinauha. Ei kestä kyllä mitään tuollainen tapa.

Koska ensimmäinen kokeilu meni niin hyvin putkeen, päätettiin tehdä myös jouluisempi versio, ilman kaistaleita, ihan kolmionmuotoiseksi taiteltua kangaspalasta hyödyntäen. Jälleen kerran ommellaan kulmiin satiininauhoja, ihan oikeasti ommeltiin myös, mutta kannattaa katsoa että langan väri sopii hieman paremmin kankaaseen kuin meillä.

Sitten vaan kääräistään tuotokset pakettiin ja toivotaan että puoliso arvostaa nähtyä vaivaa ja rakkaudella luotuja lahjoja!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Tee se itse seksilelut jouluun – nyt on kova trendi”

 • Vibra sanoo:

  Whaat, ei noi ole seksileluja nähnykkää 😂

 • yks toinen huono sanoo:

  Ihan mahtava! Ja suuri synti, ettei tuota kirjaa saa enää mistään, pitääkö tästä lähteä koluamaan divareita…. XD

 • Fani sanoo:

  Eikö kukaan ole kommentoinut tähän mitään?

  Nyt kiinnostaisi että miten nämä lahjat oetettiin vastaan?

  Kohtasiko lerssinlämmitin ja jouluperänarut toisensa jouluisen taianomaisessa yössä ja kietoituivat lämmittämään toisiaan?