Ruuhkavuodet. Ah se ihana aika vanhemmuuden, työn, ja elämän keskellä, jossa arki vie kaiken ajan ja energian, oma aika on olematonta ja itsensä hemmottelu jää sille viimeiselle sijalle. Siis jos jaksetaan.

Oletko sinäkin niin sanotusti uponnut ruuhkavuosiin? Jos seuraavat väittämät perjantai-illan huumasta osuvat myös sinulla, voipi olla että olisi oikea hetki ottaa vähän hengähdystaukoa.

Nämä löytyy:

  • päällä on samat verkkarit/leggarit/collarit joilla on vietetty jo viimeiset kaksi vuotta etätöissä. Kankaalla ei sinänsä ole väliä, pääasia on että polvipussit ovat hivenen suuremmat kuin silmäpussit.
  • illan tarjoilu eli dinner on pientä (tai isoa) valmista, esimerkiksi pitsaa. Syystä että pitsaperjantain saa myytyä perheelle helposti koska perjantain kunniaksi on kiva panostaa tarjoiluihin, vaikka oikea syyhän on se että nyt ei vaan ole enää mitään kapasiteettia keitellä soosseja.
  • scene on sohvan ja television muodostama pyhä kolmio, tietysti makuuasennossa vilttiin (tai vilttihuppariin) kääriytyneenä.  Parhaassa tapauksessa sohvan toisesta päästä löytyy jalkahieroja, mutta se ei ole niin justiinsa, sillä hyviä jalkahierojia löytyy aika harvasta ruuhkavuosikartanosta.
  • lähiympäristössä näkyy viikon vanhat tulppaanit, joilla on liian pitkät varret ja liian paljon vettä, ja yleisilme on yhtä nuupahtanut kuin oma olo (tai peilikuva). Lisäksi ympäristöön on kertynyt tyhjiä karkkipapereita ja sohvapöydällä seisoo jalallinen lasi puolitäynnä tai puolityhjänä (elämänasenteesta riippuen) aikuismaista juomaa. Tai edes teetä.
  • vähän kauempana, toivottavasti näkökentän ulkopuolella, on erilaisia kasaantuneita pinoja odottamassa tekijäänsä. Löytyy laskupinoja, pyykkipinoja, tiskipinoja ja muita epämääräisiä röykkiöitä, joihin kukaan muu ei tietenkään koske.

Lohtulevy tiskikoneessa

  • taka-alasta puheen ollen, taustalta usein kuuluu erilaisia kyselyitä ja vaatimuksia, pyyhkimispyynnöistä turhanpäiväisiin turinoihin. Perjantaina saa muuten sanoa että kysy isältä.
  • suurimmat toiveet ovat katkeamattomasti kiinnostavaa katseltavaa, vessarauha ja kohtalaisen hyvät yöunet.

Ja näitä ei:

  • urheilusuorituksia. Perjantai-ilta ei ole jumppien aika missään tapauksessa. Se, että selvittiin tänne asti on jo suoritus itsessään.
  • perjantaiseksiä. Ei töiden jälkeen, ei illan kunniaksi, ei kiitos. Perjantaina peitto ei heilu, ei edes ehdoteta, palataan asiaan muina päivinä, kun on jaksettu edes harjata hiukset. Ehkä.
  • perjantaikyläily, HAHA! Ei kyllä näillä resursseilla ja sohvan kuva naamalla. Viimeksi perjantaikyläilyä on harrastettu nuoruusvuosina, joista saattaa olla jo useampi vuosikymmen, mutta ei puhuta siitä enempää. Se, joka rohkenee ehdottaa perjantaikyläilyä, ansaitsee melkeinpä poistamisen kaverilistalta.

Osuiko ja upposiko? Löytyikö samaistumispintaa, edes raapaisun verran? Jos saat kymmenen kymmenestä, tai nyt kun katsotaan tarkemmin niin edes kolme kymmenestä, olet selkeästi ruuhkavuosissa ja vähintäänkin loman tarpeessa. Ehkäpä jopa miniloman.

 

Mainos

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia