Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Oriola.

Lihaliemestä tulee aina nostalgiset lapsuusmuistot mieleen. Metsäretket mummon kanssa. Pakkaspäivinä mukaan pakattua lihalientä ja voipapereihin leipäviipaleita runsain päällisin. Flunssan karkoitus.

Liemien valikoima, laatutaso ja tuotteiden käyttötapa on nykyään hyvin monipuolinen. Reformi Luomu liemikuutiot ja -jauheet päivittävät kotikokin varustelutason luomuaikaan. Tuotteet ovat lisäaineettomia, gluteenittomia, maidottomia, laktoosittomia eivätkä ne sisällä natriumglutamaattia, hiivauutetta eikä lisättyä hiivaa. Kasvisliemijauhe ja -liemikuutiot ovat lisäksi myös vegaanisia.

Perinteikkäiden liemikuutioiden rinnalle ovat tulleet purkkeihin pakatut liha-, kana- ja kasvisliemijauheet. Liemijauheita käytetään liemikuutioiden tavoin kuumaan veteen tai nesteeseen annosteltuina. Jauhe liukenee nopeasti ja tarvittava määrä on helppo mittailla ruoan sekaan.

Värikkäät keitot

Säiden viiletessä huomaa, että keho kaipaa lämmikettä. Kasvikset ja juurekset on ihan mahtava syödä salaattien sijaan monipuolisina ja värikkäinä keittoina. Kun keittoa tekee kerralla paljon, säästyy monelta nälkäkiukulta.

Pakkaspäivien pataruoat

Pataruoka valmistuu uunissa kuin itsestään ja vapauttaa aikaa muulle tekemiselle, kuten lukemiselle tai parittomien sukkien etsinnälle. Yksi nopea ja koko perheelle maistuva ruoka on kana-riisipata. Padan tai vuoan pohjalle mitataan tarvittava määrä riisiä ja vettä riisipaketin ohjeen mukaan. Sekaan laitetaan haluamasi liemikuutio pilkottuna tai liemijauhetta. Päällimmäiseksi pataan asetellaan kanan koipireidet. Padan annetaan olla 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

Marinadit ja rubit

Marinadi saattaa kuulostaa työläältä, muttei ole sitä. Yksinkertaisimmillaan se valmistuu kasviöljystä, yrteistä ja parista teelusikallisesta liemijauhetta. Ainekset laitetaan kannelliseen purkkiin ja ravistellaan sekaisin. Marinadi säilyy jääkaapissa jopa viisi vuorokautta. Itse tehty marinadi sopii niin lihan, kanan, kalan kuin kasvisten maustamiseen.

Rub eli kuivamausteseos hierotaan kypsennettävän lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan ennen kypsennystä. Rubi valmistuu muutoin kuten marinadikin, mutta ilman kasviöljyä. Rub-kuivamausteseos säilyy useita viikkoja. Hyvän säilyvyytensä ansiosta itse tehty rubi on myös hyvä lahjavinkki herkuttelijalle. Tee rubia kerralla isompi määrä ja pakkaa kauniisti koristeltuihin lasipurkkeihin.

Lisää reseptivinkkejä

Täältä löydät lisää herkullisia reseptejä niin pääruokien kuin marinadien ja rubienkin valmistamiseen luomulaatuisista Reformi liemikuutioista ja -jauheista.

Heräsikö kiinnostus kokeilla? Oletko innokas kotikokkailija? Huono Äiti hakee testaajia Reformin Luomu liemituotteille! Testiryhmään satunnaisesti valitut osallistujat pääsevät itse kokeilemaan miltä ruoanlaitto tuntuu luomuliemivalmisteilla! Testaamisen jälkeen julkaisemme aidot tulokset testaajien kokemuksista. Osallistu kommenteissa, ja muista antaa myös sähköpostiosoitteesi sille varatussa kentässä.

Arvomme Huonon Äidin kanavissa testaajahakuun ilmoittautuneista viisi testaajaa. Testiryhmään osallistuneiden tulee olla sitoutuneita testaamaan Reformi Luomu liemikuutioita ja -jauheita kahden viikon kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta, ja raportoimaan testituloksista Huonolle Äidille annetun ajanjakson aikana, tarvittaessa myös valokuvin. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 61 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

61 vastausta artikkeliin “Luomusti maustettua kotiruokaa”

  • Jp sanoo:

    Todellakin halluisin olla mukana testaamassa 😍 Oon perheenäiti joka tykkää tehä ruokaa ja aina olla kokkeilemassa kaikkee uutta!