Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Prisma.

Tervetuloa jälleen Huonon Äidin koekeittiöön, kokkailemaan helpoimpia reseptejä juhlaan ja arkeen. Kun se joulu tuolta tulla jolkuttaapi, aloitamme jouluisella siiderillä.

Valmistamme drinksun alkoholittomana, koska se nyt vaan on kivaa. Niin voi sitten tarjoilla huoletta koko suvulle. Yleensä oman torven tuuttailua, eli itsetekemän kehumista katsotaan vähän huonommalla silmällä, mutta tästä tulee sen verran hyvää sen verran helpolla, että tuuttailkaa rauhassa!

Kuuma omenasiideri

3 kanelitankoa

½ tl kokonaisia neilikoita (kuivattuja, saa maustehyllyltä)

½-1 tl kokonaisia mustapippureita (toimii!)

¼ tl muskottipähkinää, jauhettuna

½ rkl raastettua appelsiininkuorta

1 litra omenatäysmehua, sokeroimatonta

hunajaa, jos haluaa makeampaa

Ensin otetaan paksupohjainen kattila, ettei vaan kanelit pala. Meillä oli käytössä juuri sopivan kokoinen ja laadukas Swiss Life NDK 1,9 litran teräskattila. Sopii myös joululahjaksi kaikille oman elämänsä prinsseille ja prinsessoille!!

Sitten lämmitetään kattilaa keskilämmöllä, ja heitetään sinne samalla kanelitangot, mustapippurit ja neilikat. Annetaan siellä “kuumentua” kunnes koko köökki tuoksuu ihanasti joululta. Tai jos teillä on hyvä ilmastointi, niin vaikka 4-5 minuuttia, että saadaan aromit esiin. Lisätään kattilaan raastettu muskottipähkinä, sekoitetaan vaikka huvin vuoksi, ja kaadetaan joukkoon myös omenamehu. Kattilassa on muuten sisäpuolella kätevä mittataulukko, jonka avulla saa tasan litran mehua. Viimeiseksi mukaan appelsiininkuoriraaste ja kaikki sekaisin kätevästi tarjoilulusikalla. Sekin muuten Swiss Life NDK:n tuote, sopii myös ruoanvalmistukseen tarjoilun ohessa.

Kiehautetaan koko seos ja sekoitellaan välillä. Sitten annetaan keittyä noin 15-20 minuuttia, riippuen vähän siitä kuinka vahvoja makuja siideriin haluaa, tai kuinka paljon on aikaa ennen kuin pitää tehdä päivällistä koululaisille. Keittämisen jälkeen siideri onkin valmista nautittavaksi. Hunajaa voi lisätä nyt jos tuntuu, että tarvitsee. Siivilöidään vaan mausteet joukosta, vaikka suoraan kuppiin annostellen tai termokseen jos uskoo että osaa tähdätä hyvin. Swiss Life NDK:n joulunpunainen matkamuki vetää kiitettävät 4,5 desilitraa nestettä, ja pitää sen tarpeen vaatiessa joko kylmänä tai kuumana, kiitos kaksiseinäisen rakenteen. Voi ottaa kuuman juoman mukaan vaikka jääkiekkokaukalon laidalle auttamaan pikku harrastajien kannustamisessa, ja saatavilla myös mustana.

Suuri termosmuki aamukahville

Koska me ollaan aika päteviä, niin laitetaan siiderin kaveriksi pöytään paistettuja gourmeeperunoita. Voi olla myös vähemmän gourmee, ja enemmän arkea, tai joulua, ja tarjoilla kinkun tai kalan, tai kasviproteiinin, kaverina pääruokanakin, sillä tässä lisukkeessa menee vain vähän aikaa mutta makua on sitäkin enemmän. 

Inkivääri-rosmariiniperunat pannulla

2-3 cm inkivääriä viipaloituna

kasa tuoretta rosmariinia

suolaa

ripaus muskottipähkinää, kokeeksi

öljyä

4-5 kiinteää yleisperunaa

Mitoista ensin pieni sananen. Kuvauksia varten heiteltiin hieman huolettomasti mausteita, ja lopputuloksessa oli ehkä vähän liikaa makua, joten suosittelen nyt kuitenkin että maltillisesti käytetään varsinkin rosmariinia, ja ehkä yritetään noukkia ne isommaksi jääneet oksat pois sen jälkeen kun öljy on maustettu.

Käytössä kuvauksissa todella kaunis ja erittäin kestävä Swiss Life NDK paistinpannu, jonka sisäpuolella on laadukas ILAG®️ Ultimate -pinnoite. Ei tartu eikä tahmaa. Lisäksi kuvissa keittiön uusi tähtivahvistus, Swiss Life NDK paistinlasta. Kädensija ruostumatonta terästä, ja lastaosa kestävää polyamidia. Ei sula helposti. Konepestävä tietysti.

Eli viipaloidaan inkivääri, ja ehkä VÄHÄN voi pilkkoa rosmariinia, mitä vähemmän, sitä helpompi on noukkia liiat pois. Kuumennetaan pannulla öljyä ja annetaan inkiväärin ja rosmariinin maustaa öljy. Lisätä voi vähän suolaa jo tässä välissä, tai sitten vasta perunoille, ja jopa ripauksen muskottipähkinää, jos tuntuu että ei saa joulun makua muuten tarpeeksi.

Kun öljy on maustunut tarpeeksi, ja tarpeeksi on tässä kiinni ihan omasta kärsivällisyydestä, mukaan voi heittää ohueksi viipaloidut perunat. Ohut peruna kypsyy nopeammin, ja saadaan ruoka pöytään jopa vartissa. Sitten suolaa ja lisää öljyä jos tuntuu että tarvitsee, ja paistetaan kunnes saadaan kaunis ruskea pinta perunoihin. Yleensä ehkä se 15-20 minuuttia tässäkin. Tarjoillaan vaikka dipin kanssa, tai pääruoan osana. Ei kun nauttimaan!

Haluatko sinä kokeilla ja tykätä? Hyvä! Kommentoi vaikka milloin vaihdoit viimeksi paistinpannun tai miten usein juot autossa matkakahvia – osallistut arvontaan, jossa arvomme yhdelle voittajalle Swiss Life NDK -tuotepaketin!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Prisman kanssa. 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

24 vastausta artikkeliin “Kuppi kuumaa siideriä, saisiko olla?”

  • -T- sanoo:

    Just ostin uuden paistinpannun kun entinen ei meinannu enää pysyy levyllä 😅

  • Angzeli sanoo:

    Noin kaksi vuotta sitten vaihdoin uuteen paistinpannuun ja kyllä kun rakkaudelle lähden ajamaan(3h) otan matkakahvit mukaan.

  • Saltsu sanoo:

    Välillä tulee matkakahvit napattua mukaan jos oikein aikataulut tiukilla, paistinpannu pitäisi ostaa tässä joulun jälkeen viimeistään, kun edellinen vetelee (taas) viimeisiään. Halvalla ei saa hyvää…:/