Tämä on kaupallinen yhteistyö Bo LKV:n kanssa.

Etätyön ja varsinkin etäkoulun aikana moni on huomannut, että tilaa saisi olla enemmän. Alkaa käydä ahtaaksi idyllinen kerrostalohuoneisto, kun siellä vietetään aikaa 24/7 koko perheen kesken. Aavan meren tuolla puolen elokuvatähdet julistavat, että kyllä me selvitään tästä yhdessä, kotona on hyvä olla. Ja helppohan se onkin, kun koti on suurempi kuin tavallisen suomalaisen pikkukylän “keskusta”.

Keväällä meidät kaikki heitettiin tilanteeseen, jossa ennen varsinkin nuorille vain kääntymispaikkana toiminut koti piti nyt venyttää kouluksi, päiväkodiksi, toimistoksi ja ravintolaksi. Vähintään. Koulu alkaa samaan aikaan kuin työtkin, joten kello kahdeksan aikaan aamulla jokaisella pitää olla oma työtila, mieluiten äänieristetty, ja myös työvälineet (eli tietokone ja nettiyhteys). Työtilojen pitäisi olla myös ergonomisia, koska kasvava lapsi ja rapistuva vanhempi. Ei kuulemma saa käyttää saunaa tai vaatekomeroa työtilana kuin erityistapauksissa!

Pienemmissä perheissä jokaiselle oman tilan osoittaminen saattoi onnistua paremmin kuin isommissa. Kaikilla ei ole nykyäänkään omia huoneita, ja erillisten keittiön ja olohuoneen tilalla on trendannut jo pitkään pieni tunnelmallinen tupakeittiö. Koetapa siinä pitää tupakeittiössä asiakaspalaveria, kun puolen tunnin välein joku käy aukomassa kaikki kaapit etsien syötävää, joka kelpaisi (onko sellaista?), ja sitten kun sinne päin sopiva ruoka löytyy, niin kuunnellaan mikron pimputusta, kattiloiden kolistelua, tai niitä youtubevideoita tai kaverien videopuheluita, joita ilman ei voi edes tehdä ruokaa!!

Oman kodin Instagram-sopivuus on ainakin tässä karissut. Ennen kuvittelimme, että koti ei näytä Instagram-sopivalta, koska ei vaan ehdi. Kyllä varmasti olisi päivitetty tapetit ja maalipinnat ja joka nurkka kiiltäisi, jos olisi enemmän vapaa-aikaa, mutta nyt puolen vuoden aikana on huomattu, että ehtii vielä vähemmän. Oliskohan jossakin valmiina sellainen Insta-sopiva huusholli tai edes muuten sopiva?

Tilanteen pitkittyessä ja etätöiden jatkuessa yhä, väkisinkin tulee mieleen, että olisiko aika etsiä toimivampi koti? Jossa olisi oikeasti paitsi tilaa, myös toimivuutta, ja ehkä jopa muuntautumiskykyä tilanteesta toiseen? Sellainen oma koti, jossa on mukava paitsi tehdä töitä, myös viihtyä. Ei ehkä elokuvateatterin verran, mutta jos vaikka kotitoimisto, joka toimisi iltaisin peli-/televisiohuoneena? Uima-altaita nykyään rakennetaan täällä varmaan aika vähän, mutta jos olisi vaikka kylpyamme, jonne voi heittää sellaisen stressinpoistokylpypallon rankemman viikon lopulla?

Mikä teillä on tilanne? Onko asunnon vaihto mielessä? Tuntuuko, että vähän voisi kiinnostaa? Tai että vielä ei ole ajankohtaista, mutta katsellahan aina saa? Ensiaskeleena asuntoasioissa kannattaa tilata Bo LKV:n uutiskirje, joka antaa paitsi tietoa asuntokaupasta ja asumisen palveluista, myös ideoita ja inspiraatiota sisustamiseen. Että saa sitten vaikka sen nykyisenkin kodin vähän Instakkaammaksi*. Bo LKV tuo muuten myyntipotentiaalin esiin ihan kaikista kodeista, joten jokainen voi keskittyä vaikka kahvinjuontiin sillä välin kun Bo hoitaa kodista kuin kodista Instahelmen.

Uutiskirjettä lueskellessa voi sitten pikkuhiljaa kypsytellä ajatuksia uudesta, toimivammasta, kodista. Niin, ja kahvinjuontikokemustaan voi samalla sitten parantaa ihan reippaasti, sillä uutiskirjeen tilaamalla voit voittaa ihan itselle joululahjaksi uuden Nespresso Vertuo Next D-kahvikoneen, Nespresso Vertuo Carafe -setin, ja Huonon Äidin loistavat mukit! Koska kunnon kupillinen hyvää kahvia pelastaa myös huonomman etätyöpäivän, ja onpahan ainakin jotain uutta ja kivaa kotona. Pääset tilaamaan uutiskirjeen ja osallistumaan arvontaan täältä.

*Instagram-sopivaksi. Tämä on ihan varmasti uusi hittitermi!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia