Tämä on kaupallinen yhteistyö Reckitt Benckiserin kanssa.

Olipa kerran lemmikkitalous.

Lemmikeistä vanhempi eli Herra Kissa, joka on syyllinen kuvan oksennukseen, ei jäänyt kuvaan istuskelemaan. Sen sijaan lemmikeistä nuorempi, Pluto-koira, joutui lavastetuksi oksennuskasan viereen, vaikka sillä ei ollut oksennuksen kanssa osaa eikä arpaa. Se nyt vaan on tottelevainen koira. Kuvassa pönöttävä purkki on se varsinainen syy, miksi tämä artikkeli on tehty, ei suinkaan kissanoksennus, jota koira vartioi.

Asiaan.

Maailmamme on muuttunut. Tuli se semmoinen K-sana ja muutti meidän suhtautumisemme esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • käsien pesu
  • toisten ihmisten naamaan yskiminen
  • niisto omaan tai kaverin hihaan
  • basillit ja bakteerit ja muut germit

Meistä tuli äkkiä paljon tarkempia. Muistelepa sitä hetkeä, kun maskiton henkilö aivasti bussin viereisellä penkillä. Aivan. Takerruit vähintään käsidesiisi kouristuksenomaisesti.

Hirveän moni yrittää nyt ehkä ensimmäistä kertaa elämässään pitää huolta hygieniasta.

Monissa talouksissa siivotaan kunnolla kerran viikossa (tai harvemmin, jos on kiire), ja silloin käydään pesuaineella läpi yleensä pinnat ja joskus vähän enemmänkin. Mutta onko pesu vain pintapuolista? Jääkö pinnoille asumaan bakteereita ja viruksia? Tiesitkö, että vaikka siivoaisi kuinka usein, harvemmat yleispesuaineet desinfioivat puhdistaessaan. Desinfioimalla pöpöistä pääsee oikeasti eroon, eikä niitä vain siirtele pinnalta toiselle rätin avulla.

Viimeistään nyt koronan myötä on opittu kotiin tullessa pesemään kädet, mutta kuinka moni pesee ne ennen kuin laittaa valot päälle pesutiloissa? Aivan! Lysolin uutuuden, desinfiointisprayn avulla desinfioi sekä valokatkaisijat, ovenkahvat että muut vähemmälle huomiolle jäävät pinnat sekunneissa. Lysol desinfiointispray todistetusti tappaa 99,9 % bakteereista ja viruksista, esim. kolibakteerin ja COVID-19 sairautta aiheuttavan viruksen.

Lysolin spray toimii näin: kääntää suuttimen kohti desinfiointia vaativaa kohdetta ja suihkauttaa. Sitten annetaan vaan pinnan kuivua itsekseen ja pöpöt sai sillä kertaa heipat.

Spray sopii käytettäväksi wc-tiloissa, keittiössä, suihkussa, autossa, tekstiileillä, roskakaapissa ja lemmikkien pedeissä, ja se ehkäisee tehokkaasti myös homeen muodostumista ja siitä eroon pääsemistä. Lysolia voi siis käyttää myös pehmeille pinnoille, kuten sohville, tyynyille, repuille ja kengille.  Koko lasta ei saa tokikaan desinfioida koulusta kotiin tullessa, mutta ainakin repun ja jalkineet voi!

Kannattaa myös muistaa, että K-sanan selättämisen jälkeenkin on hyvä pitää kiinni nyt opituista hygieniarutiineista, sillä esimerkiksi kausi-influenssa ja rotaviruksen aiheuttama vatsatauti ovat omalle ja oman perheen kohdalla sattuneina varsin arkea lamauttavia sairauksia. Desinfioimalla usein kosketuksiin joutuvat kodin pinnat estää näitäkin viruksia asettumasta taloon.

Ja sitten meillä on tämä lemmikkiperheiden todellisuus. Kuka niitä käski ottaa joka sorttia, voi kysyä itseltään tai sitten olla hiljaa ja pitää vaan paikat pöpövapaina.

Joko teillä on käytössä Lysol? Jos ei, niin suositellaan lämpimästi, ja nyt olisi myös mahdollisuus voittaa Lysolit arvonnassa! Arvomme kaikkien Huonon Äidin kanavissa arvontaan osallistuneiden kesken Lysol tuotepaketin, joka sisältää koko Lysol tuoteperheen, eli jutussakin esitellyn desinfioivan aerosolin, sekä desinfioivat puhdistusaineet ja pyykin desinfiointiaineet! Kerro meille kommenteissa, mikä tuotteista lähtisi ensimmäiseksi kokeiluun teidän taloudessa, ja olet mukana! Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.

EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Mari T. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia