”Mistä johtuu ihmisen persoonan muuttuminen, kun takana on näkyvä painonpudotus? Olen muutaman vuoden aikana huomannut, että joillekin naisille iskee kriisi lähellä olevien hoikempien ja nuorempien naisten takia. Kriisi ilmenee sairaalloisena laihduttamisena ja siten, että omaa ulkonäköä tarkkaillaan liikaa. Kaikin keinoin on pysyteltävä nuorempien völjyssä.

Ei siinä mitään, lihavuus ei koskaan hyvä asia olekaan. Mutta samalla olen laittanut merkille ilmiön, joka on aika rasittavaa. Tavatessa ei puhuta kuin siitä, miten on laihtunut. Puhutaan siitä miten ei syö mitään herkkuja eikä ylimääräistä. Verrataan omaa elämää lapsettomien sinkkujen elämiin ja eletään jossain kuplassa. Kovasti hehkutetaan miten terveellistä elämää viettää, ja kielletään että samalla elämästä on lähtenyt kaikki nautinto. On vain se, että on nuorempien silmissä jotain. Kaikki puheet liittyy tai linkittyy jollain tapaa laihtumiseen ja sitä pidetään maailman ainoana asiana.

Helposti voisi luulla, että täällä kirjoittaa ylipainoinen ihminen, joka on kateellinen. Ei, olen täysin normaalipainoinen ihminen, joka ei jaksa kuunnella painonoudotuksesta eikä peukuttaa jatkuvia selfieitä. Olen se, joka tajuaa tuon kaiken kulissin takaa sen, että kyse on vain huonosta itsetunnosta. Itsellä ei ole kokemusta suuresta lihomisesta ja pudotuksesta, joten kertokaa viisaammat mikä tämän ilmiön takana on jos ei huono itsetunto? Ei nelikymppisestä parikymppistä enää tule vaikka miten sellaisten seuraan hakeutuukin.”

Nimim. Ymmärtämätön

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa kommentoi tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa kommentoi. 

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “”Jatkuva painonpudotuksesta puhuminen kertoo huonosta itsetunnosta””

  • Taiska-Annika sanoo:

    Huono itsetuntohan se! Joskus puolison painostus ja tai lakannut mielenkiinto laukaisee kovan painonpudotuksen. Olen itse tehnyt sen moneen kertaan -30 kg, -35 kg, -15 kg jne…. Edelleenkin olen lihava, lihavampi kun koskaan ennen. Ne alkaa tulla aina kolmannessa vuodessa takaisin, koska en pidä liikunnasta. Pelkkä syömättömyys kun ei pitkälle kanna, mutta tuloksia saa jo neljässä kuukaudessa tai puolessa vuodessa. Vuoden aikana on jo ihan uusi ulkomuoto, mutta pään sisällä edelleen samat paskat ajatukset ja vääristynyt minäkuva.
    Hetken aikaa on sairaalloinen voittajafiilis, että kattokaa, mä tein sen… taas ja lihon uudelleen taas