Ei jää elämänmuutos tänä vuonna kiinni siitä, että niksejä puuttuisi tai että laihdutuskuurit olisivat ikäviä. Me kerroimme jo siitä, että kiloja voi karistaa nukkumalla, sekä siitä että aurinkoloma laihduttaa.

Nyt olisi tarjolla vielä parempia uutisia!

Nimittäin parin viimeaikaisen amerikkalaistutkimuksen mukaan punaviini illalla nautittuna laihduttaa! Dieetillä nautitaan iltaisin kaksi lasia punaviiniä, ja laihduttava vaikutus liittyy viinin sisältämiin polyfenoleihin. Ne muuttavat kehon rasvaa valkoisesta ruskeaksi, ja ruskea rasva on aktiivista ja lisää elimistön energiankulutusta. 50 grammaa ruskeaa rasvaa pystyy polttamaan 300 kilokaloria päivässä, kertoo Potilaan lääkärilehti.

Tutkijat totesivat myös, että viiniä iltaisin nauttivat naiset olivat 70% todennäköisemmin normaalipainoisia. 70% on aikamoinen määrä! Seurantajakso oli 13 vuotta ja tutkimuksessa tarkasteltiin 20 000 naisen tietoja.

Pointti on nimenomaan iltaviinissä ilmeisesti siksi, että punkun polyfenolit hillitsevät ruokahalua ja sitten jääkaapilla ei tule rampattua pitkin iltaa.

Valitettavasti alkoholi heikentää unen laatua eikä ole muun terveyden kannalta hyvä juttu yrittää laihduttaa juomalla. Mutta toki terveellisiin elämäntapoihin viini silloin tällöin nautittuna sopii.

Jos viini ei maistu tai tipaton on käynnissä, samoja polyfenoleita löytyy myös mustikoista, mansikoista ja viinirypäleistä. Niillä ei myöskään ole haittavaikutuksia.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia