Ihan kuin ihmisellä ei olisi tarpeeksi syitä lähteä täältä pimeydestä piipahtamaan valoisammille ja lämpimimmille leveysasteille – nyt saatiin vielä yksi lisää!

Kerroimme juuri Huonossa Äidissä kuinka nukkuminen on ilmainen ja toimiva sekä varsin mukava laihdutuskeino. No nyt on tarjolla toinenkin kiva dieettiniksi!

Valitettavasti tämä ei ole ilmainen, mutta oikein kiva noin muuten. Nimittäin tutkijat väittävät, että aurinkoloma laihduttaa!

Ei siis ainoastaan sillä tavalla, että ennen rantalomaa kummasti innostuu paremmasta ruokavaliosta ja jumppakuurista, vaan se itse loma toimii laihduttavana.

Ylin kuva Sai Giran Anagani.

Hiukkasen epäilyttää, kun lomallahan tulee syötyä paikallisia herkkuja minkä ehtii, ja muutama jäätelö päälle (päivässä) ja ehkä sitä tulee drinksujakin juotua ja kenties vähän viiniä auringonlaskussa…voisi kuvitella, että sitä tulisi takaisin pulskempana, mutta hei ei aleta väittämään vastaan!

Aurinkoloman laihduttava vaikutus perustuu kanadalaisten tutkijoiden mukaan siihen, että auringonvalo vaikuttaa ihonalaisiin rasvasoluihin. Valon vaikutuksesta ne varastoivat vähemmän rasvaa kuin silloin, kun ne eivät saa valoa.

Talvisin paino tuppaa nousemaan, mikä voi johtua lohtuherkuttelusta ja vähentyneestä liikunnasta, mutta valon puutteen vaikutus voi olla yksi tekijä.

Toki lisätutkimuksia vaaditaan, ja on selvää että ei sitä voi kilotolkulla laihduttaa vain aurinkotuolissa makaamalla. Eikä auringonotto muuten ole terveellistäkään. Mutta kyllä tämä tekosyy meille kelpaa lähteä etelän lämpöön!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia