Onko sinullakin unirytmi sekaisin pyhien jälkeen? Tai muuten niin kiireinen elämä, että et ehdi nukkua? Vai valvottavatko lapset? No eihän sillä riittävällä nukkumisella ei ole niin väliä…Väärin!

Kyllähän sen jokainen tietää, että riittävä nukkuminen on tärkeää. Univaje aiheuttaa vaikka mitä ikävää alkaen kurjasta olosta ja päätyen kohonneeseen onnettomuusriskiin ja todennäköisyyteen sairastua. Mutta eipä se auta. Unesta tingitään silti.

Ehkäpä tämä tieto auttaisi menemään ajoissa nukkumaan ja nukkumaan muutenkin riittävästi: liian vähäinen nukkuminen lihottaa. Ja toisin päin: lisäminuutit unessa vähentävät päivän aikana nautittua sokerimäärää, mikä selvisi tutkimuksesta äskettäin.

Kyllä, se on totta: nukkuminen laihduttaa! Mieti mikä dieetti, uni on ilmaista, nukkuminen on mahtavaa, huolet eivät paina, saat levätä ja kilot senkun karisevat!

Ylin kuva Jackman Chiu.

Tai jos nyt eivät suoranaisesti karise, niin ainakin nukkuminen auttaa pysymään terveellisessä painossa, välttämään lihomista ja epäterveellistä ruokaa.

Tutkijoiden mukaan univaje saa himoitsemaan epäterveellistä ruokaa, ja riittävä nukkuminen siten vähentäisi mielitekoja. Univajeesta kärsivät ihmiset syövät melkein 400 kilokaloria päivässä enemmän kuin ne, jotka nukkuvat kunnolla.

Tutkmuksessa 20 minuuttia lisää unta vuorokaudessa kuukauden ajan riitti siihen, että osallistujat vähensivät sokerin käyttöään noin 10 grammalla päivässä. Määrä vastaa noin puolikasta suklaapatukkaa. Kuulostaa ehkä kerralla vähältä, mutta painonhallinta on juuri niitä arjen pieniä valintoja!

Ehkä tämä tieto innostaa petiin hiukan aikaisemmin. Se on myös kätevä tekosyy välttää kaikkia ikäviä menoja. Sori en pääse kun olen dieetillä ja pitää mennä nukkumaan!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia