Hotkitko lounaaksi leipää ja kahvia tietokoneella alle kahden minuutin? Vetäisetkö kello viiden tienoilla jotakin huiviin tiskipöytään nojaten niin, että olet jo valmis juoksemaan seuraavan asian perään kello 17:02. Ei kannattaisi jos tekee mieli pudottaa pari ylimääräistä kiloa!Tässä vihdoin helppolukuinen dieettiohje: syö ruokasi hitaammin, pysyt hoikempana!

Ruoan kunnollinen pureskelu ja hidas syöminen vähentävät uuden tutkimuksen mukaan ruokailun jälkeistä nälän tunnetta. Hidas syöminen myös vähentää kalorikulutusta normaalipainoisilla ihmisillä.

Tutkimukseen pääsi mukaan 70 ihmistä, joista puolet normaali- ja puolet ylipainoisia. Koehenkilöt söivät valvotuissa olosuhteissa ja mm. heidän kalorikulutuksensa mitattiin. Löydös oli tämä: normaalipainoiset söivät 88 kaloria vähemmän, koska heidän piti syödä hitaasti. Myös ylipainoiset ihmiset söivät vähemmän kaloreita kun söivät tavallista hitaammin.

Sekä normaalipainoiset että ylipainoiset koehenkilöt tunsivat itsensä kylläisiksi pidempään kun söivät hitaammin. Koehenkilöt joivat myös tavallista enemmän vettä kun söivät hitaasti, myös tällä arveltiin olevan vaikutusta kalorikulutukseen. Kaiken kaikkiaan syömisen hidastaminen auttaa reagoimaan vatsan täyttymiseen, mikä vähentää ylensyöntiä.

Tämän tiedon riemastuttamana Huono Äiti arpoo eritoten naisia ilahduttavia pikku lahjoja eli naisen hyvinvointia tukevaa karpalouute-maitohappokapselia KarpaLactia, joita olen saanut yhteistyökumppaniltani Valioravinnolta. Osallistumaan pääset kun jätät minä hyvänsä kommentin tähän artikkelin!! Tuotteet arvotaan kommentoijien kesken!!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 54 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

54 vastausta artikkeliin “Ei enää tekosyitä – tällä ohjeella laihdut varmasti!!”