Työstressi, unettomuusstressi,parisuhdestressi, teinien aiheuttama stressi, taloushuolistressi, terveysstressi ja kaikki muut stressit samaan hintaan ja yhtä aikaa. Kuntoilla pitäisi ja muutenkin kohentaa elämää. Mutta kannattaako?

Tutkimusten mukaan stressissä kylpevän ihmisen kuntoilu ei juuri tuota tulosta etenkään laihdutusrintamalla. Krooninen stressi nimittäin lisää elimistössä sellaista hormonituotantoa, joka estää rasvan pilkkoutumisen. Aiemmat tutkimukset taas ovat osoittaneet, että stressaantuneen ihmisen ruokahalu on suurempi kuin ei-stressaantuneen. Mikä pirullinen yhtälö!

Mutta eipäs vielä heitetä jumppanauhaa jontkaan! Stressaantunutkin ihminen hyötyy kohtuutempoisesta liikunnasta. Eli kaikesta siitä, millä ei ole mitään tekemistä maratonien kanssa. Kohtuullinen liikunta kuten hyvätempoinen kävely, jooga, uinti, kevyt hölkkä ja niin edelleen säännöllisesti toistettuna tekee hyvää myös stressille. Kun sen liikunnan on jaksanut puurtaa kalenteriinsa hampaat irvessä ja puoliväkisin kuukauden ajan, sen jälkeen siitä tulee helpommin elämään loksahtava tapa. Mutta sen ensimmäisen kuukauden ajan tavallinen kuolevainen joutuu koko lailla raahaamaan itseään kohti liikuntaa, koska uusien tapojen oppiminen ei vain käy meiltä ihmisiltä enää niin helposti. Sori. Mutta sen kuukauden jälkeen liikunnasta voi tulla jo hyvä tapa…

Olen testannut Polarin Loop -aktiivisuusranneketta kuukauden ajan ja sillä on minusta hyvä kannustava ominaisuus juuri sellaiselle ihmisille, joka ei ole varsinaisesti syntynyt kuntopolku mielessään tai hänelle, joka istuu työssään paljon. Loopin avulla olen nostanut ahterini sohvalta selvästi tavallista nopeammin, koska yksinkertaisesti en ole halunnut antaa koneen huomauttaa minulle: olet passiivinen, tee jotakin! Vaikka tämä saattaa kuulostaa naurettavalta, tämä on fakta. Halusin kilpailun koneen kanssa päättyvän minun voittooni ja niin se tavallaan päättyykin, voitin, koska liikun yhä enemmän.

xxx

Pyysin Polaria Huonon Äidin yhteistyökumppaniksi, koska halusin kokeilla onko mitään tehtävissä liialle istumiselle. Tähän on vielä matkaa:

https://www.youtube.com/watch?v=MX8gIMOrXTA

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Kannattaako stressaantuneen edes yrittää laihtua ja kuntoilla?”

 • Ananas sanoo:

  Vielä kertaakaan en ole joutunut katumaan lenkille lähtöä. Siellä lopussa se renotoutunut ja hyvä olo odottaa. Sen kun vain muistaisi silloin, kun lenkille pitäisi todella lähteä.

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas
  http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi/

 • Sandra sanoo:

  Ei siihen edes tutkimusta tarvita, vaikka hyvä,että tutkimus vahvistaa omakohtaista kokemusta. Mulla on nyt stressaava elämäntilanne ja yöunet huonot, joten paino ei liikahda grammaakaan alaspäin. Samassa saan sen pidettyä ruokavaliolla. Ja se on tällähetkellä plussaa, koska herkutkin maistuvat. Laihdutus ja elämäntaparemontti alkaa myöhemmin, nyt pitää yrittää olla armollinen itselleen.