Paljon jauhetaan ns. parisuhdekiloista.

Että nainen lihoo kun hän aloittaa suhteen. Ilkeämieliset (miehet) väittävät, että kyse on siitä, että nainen ei enää viitsi panostaa, kun on jo kerran saanut suhteen.

No siitä ei ole kysymys. Kyse on nimittäin siitä, että MIES LIHOTTAA NAISEN.

Jos nainen asuu yksin, ystävän kanssa tai lastenkin kanssa, hän voi valmistaa ja syödä terveellistä, kevyttä ruokaa. Kukaan ei ihmettele, jos hän elää sosekeitoilla ja salaateilla. Kukaan ei valita liian vähästä energiasta eikä kukaan kanna kotiin herkkuja, jos niitä ei itse osta.

Parisuhteessa tämä usein muuttuu.

On ihan tavallista, että parit herkuttelevat keskenään ja tuijottavat tv-sarjoja maratoneina. Sohvalla lojuminen ja napostelu toki lihottaa sukupuolesta riippumatta, mutta keskiverto mies kuluttaa energiaa huomattavasti enemmän kuin keskiverto nainen, joten mässäily mahtuu helpommin miehen ruokavalioon kuin naisen.

Nainen voi toki sanoa, että ei osteta sipsejä ja karkkia, tai että napostellaan kurkkutikkuja. Sanomisesta huolimatta mies saattaa hyvinkin ostaa niitä sipsejä ja karkkeja, koska miksi hänen pitäisi kieltäytyä siksi, että nainen lihoo helpommin kuin hän?!

Tässä kohtaa on helppo huutaa tahdonvoiman perään, mutta kuinka monesta on oikeasti mukavaa katsoa vierestä kun joku toinen syö lempiherkkujasi? Varsinkin, jos olet nälkäisenä laihiksella ja toinen mättää vieressä sipsiä naamaan…


Ylin kuva Sander Dalhuisen.

Eikä suinkaan ole pelkästä herkuttelusta!

Varsinkin nuoret ja nuorehkot miehet voivat usein naisen näkökulmasta syödä mitä tahansa lihomatta. Ja he syövätkin! Miehen ei tarvitse olla mikään peräkammariin tietokoneen eteen lukittautunut vanhapoika elääkseen eineshampurilaisilla ja pizzoilla. Ihan tavalliset, koulutetut, reippaat ja seurustelevat miehet saattavat perustaa ruokavalionsa niille kaikken epäterveellisimmille eineksille ja lihottavimmalle tilausruoalle. Eikä se näy missään – toisin kuin naisella, jolla yksi noutoruoka-annos saattaa kattaa miltei koko päivän energiankulutuksen.

Jos mies kokkaa itse, hän saattaa heittää ruokaan puoli litraa kermaa ja kolme desiä juustoa – siis sen rasvaisen lihan päälle. Pienen naisen ruokavalioon mahtuu kyseistä ruokaa hyvin pieni annos tai kilokalorit paukkuvat lihottaviin lukemiin.

Moderni mies ei tietenkään pelkää kasvisruokaa, vähärasvaista lihaa, kalaa tai salaatteja. Mutta edelleen ovat naisia harvemmassa ne miehet, joiden ensisijainen valinta on kevyt ja terveellinen ruoka. Yhä on perheitä, joissa vaihtoehdot ovat ne, että 1. nainen vastaa ruoasta ja ei liho, 2. mies vastaa ruoasta ja nainen lihoo ja 3. kumpikin syö omia ruokiaan ja nainen ei liho.

Sipsejä ja viiniä

Oma lukunsa on tietysti kumppanin dieettiä sabotoivat henkilöt, jotka voivat olla mitä sukupuolta tahansa. Heille iskevät herkkuhimot juuri silloin, kun toisen dieetti alkaa tehota, ja keittiön kaapit tungetaan ääriään myöten täyteen naksuja ja karkkeja ja ruoaksi tilataan pizzaa: kyllä sä tän kerran voit lipsua…ja tän kerran…onko sun pakko lähteä salille…

Suurin osa miehistä ei tietenkään tahallaan lihota puolisoaan raahamalla kotiin sipsejä, karkkipusseja, limuja ja pakastepizzoja tai kokkaamalla voihin ja kermaan perustuen. He eivät yksinkertaisesti ymmärrä, miten paljon vähemmän pieni nainen kuluttaa energiaa ja kuinka hitaasti nainen laihtuu. Naisen kroppa kun yrittää pitää kiinni saavutetusta rasvasta viimeiseen asti!

Samaan ansaan tippuu myös moni nainen itse. Sitä ei välttämättä edes huomaa, kuinka paljon herkuttelee ja kuinka isoja annoksia ottaa, kun mies vieressä vetää samaan tahtiin ja lappaa lautaselleen valtavan keon ruokaa plus santsit päälle.

Tietenkin jokainen viime kädessä päättää siitä, mitä laittaa kurkustaan alas. Mutta parisuhteessa lihoneesta naisesta valittavien miesten kannattaisi kurkata ensin sinne omalle lautaselleen. Kelpaako kevyt ruoka vai onko naisen ollut tottuminen elämään tuhdilla mätöllä? Kenties ne sipsitkin voisi jättää useammin kauppaan, sillä onhan se nyt ihan hölmöä mässyttää niitä toisen edessä ja olettaa, että hän järsii tyytyväisenä sellerinvartta. Ei herkuttelun kohtuullistaminen pahaa itsellekään tee, vaikka ylimääräistä ei olisikaan kertynyt!

Parisuhdekilojen yllättämien naisten taas kannattaa tiedostaa se, että oma ruokavalio ja syödyn ruoan määrä mukautuu helposti toisen tapoihin. Jos olet päätynyt yksiin herkuttelevan ja paljon energiaa kuluttavan miehen kanssa, voi olla hyvä tarkistaa, kenen energiankulutuksen mukaisesti syö. Onko yhtäkkiä lautasella ison miehen annokset?

P.S. Tämä asia ei ole sukupuolisidonnainen, mutta kokoerojen ja kropan koostumuksen takia asia on yleisemmin niin päin, että mies voi syödä enemmän lihomatta kuin nainen.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Huomaa nainen: näin mies lihottaa sinut!”

 • Shem sanoo:

  Vittu mitä p***** oikeesti 😂 Eiköhän jokainen huolehdi ihan omasta ruokavaliosta ja elämäntavoistaan!
  Mä en tosiaan ymmärrä miksi en saisi syödä mitä haluan? Ja jos toinen tunkee nokkansa mun kupille se on mun vika? No ei ole! Herätkää idiootit ja poistakaa tälläiset provosoivat ***** netistä 🙂

 • Läski huono ihminen sanoo:

  Upea kirjoitus. Minä olen viikottain 25 vuotta pyytänyt, että ei osteta herkkuja, ei tarvita jälkiruokaa, ei kahvin kanssa pullaa, ei hamppareita, ei pizzoja. Aina saa pyytää uudestaan ja silti, jos herra hakee kaupasta vain maitoa, mukaan tulee irtokarkit ja viineri, ihan vaan kahvin kanssa. Olen kaikki vuodet katsonut vieressä, kun toinen syö ja ihmettelee miksi en ota, ja muistutan, että miksiköhän. Hän toteaa, ota vaan, ei yksi pulla lihota. Minä haluaisin ulkoilla, hän ei. Minulle tämä ruokavaliosta kiinni pitäminen on tehty jokapäiväiseksi haasteeksi, naisen rooliksi, jossa jatkuva konttolli on normaalia ja miehen rooliksi, jossa jatkuva mielitekojen noudattaminen on normaalia. Tämä tulee yhteiskunnan piiloviesteistä. Mies voi tehdä, naisen tulee ymmärtää. Miehen mukautuminen ja huomioiminen on harvinainen asia. Naiselle normaalia ja oletus.

 • erica sanoo:

  No ei ole pelkästään sukupuolesta kiinni nämä asiat. Ja vaikka karkeasti yleistettäisiin, kyse on muutamasta sadasta kalorista. Tästä miesvihakirjoituksesta saa vaikutelman kuin mies voisi syödä mitä vain lihomatta ja mukamas huomattavasti pienikokoisemmalla naisella olisi automaattisesti yhtä valtava ruokahalu. Kai se vatsalaukkukin on pienempi jos on pienikokoinen. Ihan naurettava kirjoitus!

 • 30kg parisuhdekiloja sanoo:

  Vielä voisin lisätä tähän kohteliaat miehet, jotka jakavat kaikki ruoka-annokset ja herkut tyttöystävän kanssa TASAN koska se on kohtelias eikä kyllä kehtaa ottaa enemmän kuin toinen. Ihan sama että toinen on mies ja toinen nainen, yleensä pienempi kokoinen ja pienemmällä kulutuksella.

 • Sanna sanoo:

  heh heh.. nainen tarttee sen viimesen lihapalan koska menkat ja kaikki. mies pärjää vähemmällä.. ja suklaata tietysti koska eihän miehet tartte suklaata kun eivät ees kato romanttisia elokuvia..

  • Kiskis sanoo:

   Jaa… Meillä minä olen kyllä se, joka ne sipsit ostaa ja myös syö. Mies ei ole sellaisesta kiinnostunut. Joten ihan peiliin voin katsoa, jos ja kun se kropassa näkyy. 😉