Kesäpukeutuminen saattaa paljastaa enemmän kuin peittää, ja kenties siksi saimme Avaudu tästä -lomakkeella keskustelunavauksen mieheltä, joka ihmettelee että miksi me naiset annamme itsemme lössähtää täysin:

”Hyvät naiset, katsokaa itseänne pelistä! Tiedän, että tämä ei miellytä teitä yhtään, mutta oletteko vilkaisseet peiliin viime aikoina?

Ainakin minun silmiini näyttää siltä, ettei suomalaisella naisella ole peiliä. Oma ex-vaimo tähän joukkoon mukaan luettuna. Vai miten on muuten selitettävissä se, minkä näköisenä naiset kulkevat kadulla ja minkä näköiseen kuntoon naiset päästävät itsensä?

Suurimmalla osalla naisista vatsaa ja rintoja ei erota enää toisistaan ja vartalon etumus on yhtä suurta massaa. Koska ylipaino on niin suurta, ainoat sopivat vaatteet ovat isoja, löysiä ja roikkuvia.

Samalla tavalla roikkuu tukka, yleensä punaisena ja likaisena. Naama on punakka. 40 vuoden tuolla puolen naiset alkavat muuttua ihan miehen näköisiksi. Mikä tämän selittää hyvät naiset?

Onko selitys niissä ostoskoreissa, joita te työnnätte edessänne kohti automarketin parkkipaikkaa? En näe useinkaan niissä kärryissä mitään oikeaa ruokaa tai mitään, jossa olisi vihreää tai tuoretta. Jos niistä ostoksista voi jotakin päätellä, te täytätte perheenne ja omat mahanne kaljalla, siiderillä, kananuggeteilla ja sipseillä.

Tätä kannattaa oikeasti alkaa miettiä ennen kuin on liian myöhäistä. Jos ihminen muuttuu kokonaan esimerkiksi kooltaan toiseksi ihmiseksi kuin mitä hän oli parisuhteen alussa, ei kai kukaan voi olettaa, että puoliso kestää sen mukisematta. Alkaa vieras kiinnostaa ja se on ihan väistämätöntä.

Niin kävi minulle ja ero tuli, nyt minulla on todella vihainen ja suurikokoinen exvaimo ja hänen vastakohtansa uusi vaimo. Ei millään pahalla, mutta ryhtiliikettä nyt ihan oikeasti!”

Nimim. Hyväkuntoinen mies

Toimituksen vastine:

Ylipaino on kieltämättä kasvava ongelma, ja epäterveelliset ruokailutottumukset ovat haitaksi ihan kaikille.

Tilanne on kuitenkin se, että yli 30-vuotiaista suomalaisista 17 % naisista syö tuoreita kasviksia useita kertoja päivässä ja 21 % syö hedelmiä tai marjoja useita kertoja päivässä. Miehistä tuoreita kasviksia useita kertoja päivässä syö 8 % ja hedelmiä tai marjoja 10 %. Vaikuttaisi siltä, että ne vihreät ja tuoreet asiat puuttuvat varsinkin miesten ostoskärryistä, vaikkakin kaikilla olisi syytä syödä niitä enemmän. (Lähde THL 2018.)

Työikäisten miesten keskimääräinen painoindeksi on 27,7 kg/m2 ja työikäisten naisten 27,5 kg/m2. Miehistä vähintään ylipainoisia on 71,9 % (painoindeksi 25 kg/m2 tai enemmän) ja naisista 63,2 % (Lähde THL). Ylipaino-ongelma ei siis koske pelkästään naisia.

Muistutamme myös, että jokaisen ihmisen ulkonäkö sukupuolesta riippumatta on vain hänen itsensä asia, eikä kuulu kenellekään muulle millään tavalla. Huoliteltu ulkonäkö on toki ilo muiden silmille, mutta sitä ei voi keneltäkään vaatia.

Onnittelumme Hyväkuntoiselle miehelle uudesta simpsakasta vaimosta! Toivottavasti hän pysyy sellaisena, eikä esimerkiksi elämän koettelemukset tai sairaudet pääse lihottamaan. Mikäli lihoamista alkaa tapahtua, suosittelemme yhteistä liikuntaharrastusta ja elämäntaparemonttia syyllistämisen ja uuteen naiseen vaihtamisen sijaan!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Nainen, oletko päästänyt itsesi plösähtämään?”

 • TJ sanoo:

  Naisten ylipainon suurin syy on työpaikka ruokaloiden isot annokset. Aina kun tuli töihin uusia juuri valmistuneita työntekijöitä, niin vuodessa tuli 5-10kg ylipainoa.

  On vaikea käsittää miten painon hallinta on niin vaikeaa? Naisten energiankulutus on niin pieni, että se laihdutus on tosi vaikeeta myöhemmin.

  Sitten näkee niitä salaatin popsijoita töissä, jotka ilmeisesti yrittävät laihduttaa, mutta eipä se näytä toimivan.

  Se on vaan niin, että ylipainoinen nainen on ehdoton turn off melkein jokaiselle miehelle ja suurin yksittäinen syy eroille ja parisuhteiden loppumiselle Suomessa.

  Kaikki kaverini, jotkaon tällaisen kanssa toistaiseksi naimisissa on usein valittanut seksin puutetta. Kaverit ei myöskään ole hyvällä tuulella kun tapaan heidät julkisella paikalla ison vaimonsa kanssa, mikä on surullista.

 • Miehetkin pöhöttyy sanoo:

  Olen kyllä alkuperäisen palautteenantajan kanssa samaa mieltä siitä, että suomalaiset naiset – ja myös miehet(!) – päästävät itsensä helposti plösähtämään. Punakka ja tanakka = uusi normi. Puhun nyt muuten terveistä ihmisistä joille vaan maistuu epäterveellinen ruoka ja liikunta ei niinkään. On toki niitäkin jotka treenaavat ja pitävät huolta itsestään. Ja sitten niitä joiden lihominen johtuu sairauksista ym.
  Jos puolisolle on päässyt käymään plösähdys, ei avioero ole tällöin ratkaisu, vaan suosittelen huonon äidin tapaan yhteistä tsemppiä ja liikuntaharrastusta.

 • Niinuska sanoo:

  Juu, kyllä sitä ennen lapsia naamaa maalattiin ja sääriä verille asti ajeltiin, mutta… Jos joka aamu äiti herää ensimmäisenä, ja laittaa aamupalan perheelle, ja vaatteet lapsille valmiiksi, letittää sitten tukan, ja muistuttaa yhdestä jos toisesta asiasta, ja hakee lapset töitten jälkeen, laittaa illallista ihan itse oikeista ruoka- aineista salaatin kera, leikkaa nurmikon, tai pyykkää, tai imuroi, samalla, kun mies leikkii lasten kanssa. Niin, jonkunhan niitä lapsia on vahdittava… Sen jälkeen nainen huolehtii, että lapset saa iltapalaa, ja pesevät itsensä, ja menee nukkumaan ”ei liian myöhään”. Sitten kello onkin jo puoli kymmenen illalla, kun talossa on hiljaista. Pitääkö sitä sen jälkeen sitten jaksa sukia, rasvata, tai värjätä hiuksiaan, tai ajella sääriä, kainaloitaan, tai nyppiä kulmakarvojaan…?!? Fakta on, että naisten työpäivät ja työtaakka ovat edelleen pidempiä kuin miesten, joten on tosi vaikea ehtiä hoitaa itseään, kun vuorokausi on kuitenkin, ikävä kyllä, yhtä pitkä, tai lyhyt, kuin miehillä. Onnea uudelle vaimolle.

 • Alffa sanoo:

  Kommenteista huomaa miten arkaan paikkaan tämä alfamies onnistui sohoisemaan tämän lihava-yh-äiti palstan lukijoita. Pitäkää itsestämme huolta naiset. Inhottavaa katsella paksuja rumia naisia. Kyllä esmes Thaimaassa naiset pitävät itsestään hyvää huolta ja treenaavat esim. Vagina lihaksia että miehet saisivat parempia orgasmeja! Ottakaa siitä vähän oppia yh:t

  • Kukkii ne perunatkin sanoo:

   Todella säälittävä tyyppi. Kuojan kiitos! Et asu meillä.
   Meillä asuu hieno, todellinen moniosaaja, lapsiaan ja sitä ylipainoista naistaan rakastava, sopusuhtainen Mies.
   Tämä mies ymmärtää, että sen työmäärän, sairauden ja monien OIKEIDEN elämän vastoinkäymisten jälkeen, ei naisen ylipaino ole taatusti ongelma. Usein naisen ylipainon syy on juurikin se äijänkuvatus, joka pitää vaimoa piikana, h…ana ja kaiken paskan kaatotynnyrinä.

  • Vaarinkukkanen sanoo:

   Onneksi et asu meillä, meillä asuu maailman ihanin mies yhdessä oltu 50v , lapset tehty yhdessä laihduttu ja lihottukin yhdessä yhteisessä ruokapöydässä , vanhennuttu kummatkin, molempien hyvien orgasmienkin /huolenpidon kera. Yhdessä mennään eteenpäin yhdessä toinen toistaan tukien, Rakkaus meillä mukanamme, ei se miltä näytämme vaan sen kera mitä me olemme yhdessä ja erikseen.

  • TW sanoo:

   Kuule niitä lihaksia ehtii treenaamaan vaikka bussissa istuessa, mutta se ei näy vyötäröllä. Ja muillekin tiedoks, kuntoilu ei kasvata paksumpaa tukkaa, eikä varsinkaan vähennä ihon punotusta. Ois kiva nähdä minkälaisia nää adonikset ite on (tai ehkä ei). Mulla on sikäli hyvin pullat uunissa, että mies on nuorempi ja pysyy timminä, vaikka ei tee muuta ku istuu. Ite käyn kävelyllä ja välillä töissäkin, hoidan lapset ja kotia ja semmosta pikkusta puuhaa, mutta olen läski. Toisaalta en ole mikään nalkuttava ja arvosteleva ämmä enkä pihtaa.

 • Läski! sanoo:

  Jos mies jätti naisen sen takia että oli lihonnut ni sieti mennäkki. En toki tiedä onko lapsiakin hommattu? Kenties vaimo ollut masentunut? Työtön? Tms.
  Itsellä ainakin raskauden jälkeen jäi +10 ylimäärästä ja vaikka kuinka käyn päivittäin kävelyllä, muksu rattaissa mukana, syön terveellisesti ja monipuolisesti ni ne kilot vaan on kii. Onneks oma mieheni ei ole noin pinnallinen!

  • Usto sanoo:

   Jep se on jännä että vain naiset pystyvät kumoamaan luonnonlakeja väittäen että vaikka syö vähemmän kuin kuluttaa niin silti vaan lihoo. Jännä tosiaankin.
   Omalla kohdalla on myös vaimo, joka lihoi lasten saamisten yhteydessä. Eikä ihan vähän. Varmasti 30-40 kiloa sitä ihan silkkaa rasvaa. Nykyään en halua eikä kiinnosta. Suhde murenee päivä päivältä.
   Itse olen välillä laiska ja pääsee muutama kilo yllättämään, jolloin syön vähemmän ja kas kilot väistyy.
   Ja niin, on omakotitalo ja teen vaikka mitä ”miesten töitä”. Hoidan myös lapsia ja kotia.
   Masennus vaimoltanikin todettiin, erittäin hyvä tekosyy edelleen sille että on ylipainoa vaikka siitä on jo aikaa. Nyt ei kuulemma ehdi kun on niin paljon kaikkea. Mitä helv.. kas kun syömään ehtii.
   Ja kyllä, haluaisin olla ylpeä vaimostani ja hänkin haluaa olla ylpeä minusta. Ei ihan tasan toimi tämä..

   • hilla sanoo:

    Kuten tuossa vastineessa jo sanottiin, niin eivät pelkästään naiset ole ylipainoisia. Naiset sentään yleensä yrittävät tehdä ylipainolleen jotain, kun miehet sen sijaan naureskelevat kaljamahalleen ja hekottelevat, että alle satakiloiset punnitaan neuvolassa. Miesten mielestä kunnon ruokaa on jättisuuret pizzat ja kebabit, ja salaatti on pupun eikä ihmisen ruokaa.

    Olen itse aina ollut hoikka, edes kilpirauhasen vajaatominta ei ole saanut minua lihomaan. Pidän itseni hyvässä kunnossa, mutta en suinkaan ulkonäön vaan terveyden vuoksi. Vedän kymmenen leukaa, kun tuntemani ”miehen kokoiset” miehet eivät saa kiskottua välttämättä ainuttakaan.

    Ja nuokin miehet jotka kommentoivat naistensa ulkmuotoa ja painoa; Mitä itse teette asioiden eteen? Käyttekö kaupassa, teettekö ruokaa, siivoatteko, pyykkäättekö ja hoidatteko lapset täysin vai valitatteko siitä, ettei ruoka ole vielä valmista ja kukaan ei ole siivonnut ja lapsetkin ovat vain tiellä? Yleensä miehet eivät edes ole kuulleet metatyöstä jota esim. lasten kerhossa tai koulussakäynti vaatii. Moni tuossa kohtaa oikaisee ja tekee ruuaksi jotain makaronimössöä, kun ei ole aikaa pilkkoa vihanneksia eikä se mieskään viitsi siivota, mutta valittamiseen kyllä riittää aina aikaa ja energiaa.

    Jos miehet vaativat naisiltaan hyvää ulkonäköä, niin kyllä heidän pitäisi itsekin näyttää hyvältä ja olla timmissä kunnossa. Ja miehet menkööt itse kauppaan ja kokatkoon niitä VHH- tai ketogeenisia aterioita ja tanssittakoot imuria.