Aika moni haluaisi näyttää ikäistään nuoremmalta – tai ei ainakaan halua näyttää ikäistään vanhemmalta! Tavoitteeseen voi pyrkiä esimerkiksi käyttämällä kalliita ryppyrasvoja ja välttämällä auringonottoa. Sekä näkemällä nälkää!

On se kumma, kun kaikki kiva aiheuttaa ryppyjä, luulisi että se menisi toisin päin! Mutta ei, mukava auringossa köllöttely ja nätti päivetys tekee väistämättä tuhoa, joka pahimmillaan näkyy heti mutta viimeistään joidenkin vuosien päästä. Eipä sitä tullut paljoa kelailtua silloin, kun makasi auringossa foliot naaman alla ja siltä osalta on myöhäistä nyt!! Mutta kaikki ei ole menetetty. Ikääntymistä ihan tosiaan voinee hidastaa, aivan siellä solutasolla…jep, tässä on ansa. Salaisuus on siinä, että ei syö!

Kuulostaa kauhealta, mutta jos oikein tosissaan tavoittelee nuorekkuutta, ei mikään keino ole liikaa! Tutkijat ovat selvittäneet, että pätkäpaasto pitää ainakin madot nuorekkaina, joten kyllä se aivan varmasti ihmisillekin toimii! Pätkäpaasto vaikuttaa solujen mitokondrioihin, ja oikeasti tietenkin vaaditaan tutkimuksia sen suhteen, onko vaikutus sama nisäkkäillä kuin madoilla. Mutta ken pelaa varman päälle, luottaa matoihin ja jättää santsikierroksen sikseen!

Myös aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että vähäenerginen ruokavalio ja pätkäpaastoaminen voivat hidastaa ikääntymistä. Tärkein kysymys tosin on sen, että haluaako valita pitkän ja nuorekkaan elämän, mutta syödä vähän ja olla vielä säännöllisesti nälässäkin päälle, vai tunkeeko mieluummin pullaa naamaan mutta elää jonkin verran lyhyemmän elämän? Mikään ruokavalio kun ei takaa sitä, että ei esimerkiksi joudu onnettomuuteen ja kuole ennenaikaisesti – vaikka tietysti terveellinen ruoka auttaa voimaan paremmin, oli päiviä jäljellä sitten minkä verran tahansa.

Tietysti voi pelata varman päälle ja syödä sen verran paljon, että posketkin pyöristyvät ja rypyt siliävät!

Lähde.

P.S. Entäs jos syö niitä matoja? Tätä siitä seuraa!

P.P.S. Vai onko sun valinta kikkeli-kasvohoito?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia