Haluaisitko olla kesäkunnossa nyt tulevana kesänä? Tietenkin haluaisit.

Siksipä tämä muistutus: kesäkuuhun on nyt kolme kuukautta. Se tarkoittaa kahta asiaa: 1. kolme kuukautta on pitkä aika, ja siinä ehtii saamaan aikaan suuren muutoksen, 2. kolme kuukautta menee hujauksessa. Eli mikäli aloitat tänään, sinulla on hyvin aikaa huomata iso ero itsessäsi. Jos et aloita tänään, kesäkuu on ihan justiinsa eikä mitään muutosta ole tapahtunut.

Jos siis haluat tehdä tämän muutoksen, niin aloita nyt. Vältyt siltä paniikilta toukokuun viimeisillä viikoilla, että miten minä olen taas tässä tilanteessa?!

Ehkä olet valmis aloittamaan nyt, mutta et tiedä mitä tehdä? Tai kenties olet kokeillut jo KAIKKEA, mutta mikään ei toimi?

Kokeile tällä kertaa tätä, toimii nimittäin varmasti:

1. Lopeta kaikkein huonoin tapasi

Mikä tapasi lihottaa sinua eniten, estää eniten sinua laihtumasta tai pilaa terveytesi kaikkein tehokkaimmin? Lopeta se. Ei mitään ”mä yritän mutku…” -mutinaa, vaan lopeta se tai ainakin vähennä radikaalisti jos kokonaan lopettaminen ei juuri tässä hetkessä elämää onnistu. Jokainen ahmimatta jäänyt kasa herkkuja, jokainen juomatta jäänyt alkoholiannos, jokainen polttamaton tupakka ja jokainen liikuttu minuutti on kotiin päin. Tarvittaessa hae ammattiapua.

Yleensä näitä asioita ovat päivittäinen huonolaatuisten herkkujen mättäminen, alkoholin runsas juominen, täysi liikkumattomuus tai tupakointi. Saat kaikkein varmiten tuloksia kun keskityt karsimaan sen asian, joka oikeasti vahingoittaa sinua sen sijaan, että rupeaisit miettimään minkä verran ketsupissa on sokeria tai pilaako kuppi kahvia aamuisin detoxisisi. Kaikesta ei tosiaankaan tarvitse luopua, luovu siitä pahimmasta tavastasi.

2. Laita riittävä nukkuminen prioriteettilistalla ykköseksi

Tiedät kyllä että univaje saa syömään liikaa ja lihottaa. Eikä se ole kivaa muutenkaan. Kun väsyttää, syö mitä sattuu, ei jaksa liikkua ja lipsuu helposti kaikesta muustakin sellaisesta, joka olisi itselle hyväksi.

Lapsiperheessä tai stressin kourissa riittävä määrä unta voi toki jäädä vain haaveeksi. Mutta panosta siihen, että et itse sabotoi untasi. Nosta nukkumisen sijaa tärkeysjärjestyksessä niin korkealle kuin voit. Ainakin tärkeämmäksi kuin kännykällä yötä myöten roikkuminen…


Ylin kuva Pineapple Supply Co.

3. Keskity siihen, mikä on sinulle hyväksi

Älä jää vatvomaan mitään yksittäisiä pullia tai sipsejä. Herkut kuuluvat normaaliin ruokavalioon ja niitä saa silloin tällöin syödä. Älä myöskään tuhlaa energiaa siihen, että mietit paria kilokaloria siellä ja toista täällä. Keskity siihen, mikä on sinulle hyväksi.

Olet aikuinen ihminen, kyllä sinä tiedät millainen ruoka on ihmiselle hyväksi ja millainen ei. Varmista, että syöt sitä, mikä tekee sinulle hyvää. Kyse on siitä, että pidät itsestäsi huolta!

Voit ihan hyvin mennä sieltä missä aita on matalin, ja syödä valmiiksi pilkottuja kasviksia tai vain niitä kasviksia, joista pidät. Voit ostaa valmisruokia kunhan tsekkaat että ne ovat terveellisiä. Voit syödä joka päivä samalla tavalla. Tee ihan mitä tahansa kunhan syöt terveellistä ruokaa, joka saa sinut voimaan hyvin. Keskity tähän tosissasi.

4. Liiku

Ihan sama miten. Ihan sama paljonko se kuluttaa energiaa. Ihan sama paljonko se muokkaa lihaksia. Jos haluat aloittaa kehittävän liikunnan tai jatkaa sitä, siitä vaan. Jos et halua, niin tee JOTAIN. Käy kävelyllä tai harrasta hyötyliikuntaa tai seuraa YouTubesta joogavideoiden ohjeita.

Tämä on yksinkertaista: Liikkuminen tekee sekin sinulle hyvää. Paikallaan makaaminen tekee pahaa. Pidä huolta itsestäsi ja liiku. Sillä tavalla kuin tykkäät, sen verran kuin nyt jaksat ja ehdit, kunhan liikut.

5. Ajattele ja puhu itsestäsi kivasti

Olet ehkä ylipainoinen ja huonossa kunnossa. Sellaista sattuu. Se, että solvaat itseäsi asiantilasta ei auta yhtään mitään, siitä tulee ainoastaan huono mieli, pahimillaan epätoivo tai jopa masennus. Pidä itsestäsi huolta myös ajattelemalla itsestäsi mukavasti. Sinä ansaitset voida hyvin ja sinun pitää kohdella itseäsi hyvin.

Kesään on kolme kuukautta. Jos noudatat näitä ohjeita sen kolmen kuukauden ajan, tulet huomaamaan ison muutoksen. On todennäköistä, että ulkoisessa olemuksessasi tapahtuu myös muutoksia, mutta tärkein muutos tapahtuu voinnissasi.

Jos seuraat näitä ohjeita, voit kolmen kuukauden päästä selvästi paremmin. Jos kaikki viisi ohjetta ovat liikaa, niin valitse edes kaksi. Sekin tulee parantaaman oloasi selvästi. Mutta älä meitä usko: kokeile itse! Kuten alussa todettiin, kolme kuukautta menee hujauksessa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia