Jos olet kiinnostunut mahdollisimman eettisestä ja ekologisesta, jopa vegaanisesta hiustenhoitosarjasta, joka olisi ihan aikuisten oikeasti hyvä hiuksille – tämä on sinun juttusi. Tai jos etsit lahjaa vegaaniselle nuorelle tai ystävällesi, tämä on sinulle.

NOAH FOR BEAUTY  on laadukas italialainen hiustenhoitomerkki, jonka jokaisen tuotteen pääraaka-aineina on käytetty kasviuutteita ja eteerisiä öljyjä, esim. Aloe Veraa ja nokkosta, ja KAIKKI tuotteet ovat täysin silikoonittomia ja parabeenivapaita, eivätkä sisällä myöskään yhtään parafiinia, mineraaliöljyjä, dietanoliamiinia (DEA) tai natriumlauryylisulfaattia (SLS). Niin ja sarjan tuotteissa käytetyt eteeriset öljyt on muuten uutettu luomukasveista ja -kukista, että on muuten ekologisuus huipussaan! (Sopii siis myös joululahjaksi ympäristötietoisille ja/tai ympäristötietoisilta.)

Lisäksi iso osa NOAH-tuotteista on myös vegaanisia, ja juuri näihin vegaanisiin tuotteisiin ja tuotesarjoihin  keskityttiin tässä testissä. Kaikki NOAH-tuotteet myös sopivat kaikille hiustyypeille, ikään, kuntoon, tai väriin katsomatta.

NOAH FOR BEAUTY -sarjan jakelusta vastaa Suomessa yksinoikeudella I Make Your Hair Day.

Sitten itse testiin. Haluttiin aloittaa hiusten hoito puhtaalta pöydältä, joten ensin kokeiluun otettiin syväpuhdistava ja hiuksia suojaava uutuus NOAH Anti Pollution, tehoaineina ceyloninmoringan ja aloe veran uutteita. Sarjasta löytyy detoxshampoo pesemään hiuksista pois pikkujoulujen ja shampoiden ikävät jäämät, ja eliminoimaan epäpuhtaudet. Kokeiltiin myös esiteinin nopeasti rasvoittuvalle hiukselle, ja ainakin äidin mielestä tukka pysyi puhtaana pidempään. Esiteinin mielestä “emmätiiä”, mutta se nyt on vastaus kaikkeen joten ei laiteta sille paljoa painoarvoa.

Shampoon lisäksi Anti Pollution -sarjaan kuuluu kosteuttava ja takkuja vähentävä hoitoaine, sekä stressaantuneen hiuksen hätäapu, hiuksiin jätettävä tehohoito, koska kyllä näin joulun alla stressi nousee hiuksiinkin saakka. Ainakin meillä. Testin jälkeen myös äidin stressaantuneet ja väsyneet hiukset tuntuivat puhtaammilta pidempään.

Kun syväpuhdistus oli saatu alta pois, voitiin siirtyä vielä enemmän kosteuttaviin tuotteisiin. Osa kokeilijoista kyllä aloitti suoraan jo kosteuttavista, varsin perheen pienin, jolla on ollut haittana kuiva ja hilseilevä päänahka. Koska NOAHin YAL-sarja sisältää tämän hetken kuuminta ihmeainetta, hyaluronihappoa, niin kokeiltiin josko sen kosteuttavat vaikutukset auttaisivat myös päänahan kuivuuden kanssa. Aiemmin on jo todettu että YAL-sarjan tehoseerumi myös selvittää jälkikasvun ah-niin-yleisen-takkuongelman , joten ajateltiin että se voisi täsmähoitona tehota myös tähän vaivaan. Siispä ennen pesua leviteltiin vähän seerumia hilseileviin kohtiin päänahkaa, ja annettiin vaikuttaa noin 15 minuuttia. Sitten pesut YAL-sarjan kosteuttavilla shampoolla ja hoitoaineella, jonka luomuviljelty timjami muuten myös vaikuttaa takkuuntuviin hiuksiin tehokkaasti mutta hellästi, ja päästiin eroon kutittavasta, ja joskus jopa kipeästä, vaivasta.

Äidin oma lemppari oli YAL-sarjan elvyttävä hiusnaamio, joka jo 3-5 minuutin vaikutusajalla tuuheuttaa ja vahvistaa käsiteltyjä hiuksia. Sopii myös Curlygirl-methodia noudattaville, kuten YALin hoitoainekin.  Lisäksi YAL nyt vaan tuoksuu niin hyvälle, että tuotteilla hoidetun tukan tuoksu keräsi kehuja jopa hajusteita yleensä pahasti katsovalta puolisolta.

Käsitellyille hiuksille sopivat tuotteet löydät täältä, ja kuiville tai talven kuivattamille hiuksille helpotusta löytyy täältä.

Eikä siinä vielä kaikki! NOAHilta löytyy vielä yksi täysin vegaaninen sarja, eli LEAVES!  Nimensä mukaisesti sarja hyödyntää eri kasvien lehdistä saatavien sertifioitujen aktiivivesien tehokkaita ominaisuuksia.

LEAVES -sarjasta löytyy kaksi eri shampoota, neidonhiuspuun lehtiä hyödyntävä vahvistava anti-age shampoo, joka lisää elinvoimaa sekä vahvistaa hiuksia ja päänahkaa, ja bamboo leaves ravitseva shampoo, jonka sisältämä remineralisoiva bambunlehtivesi tehostaa shampoon hoitavaa vaikutusta.

LEAVES -sarjan hoitoaineen tehoaineena on muratin lehdet ja manteliöljy. Silikonivapaa hoitoaine selvittää tutkitusti takkuja ja kosteuttaa hiuksia. Lisäksi sarjasta löytyy vielä hasselpähkinän lehtien aktiivivettä sisältävä suoristava ja haurastumista ehkäisevä hiussuihke, joka tasapainottaa päänahan kosteus- ja ravinnepitoisuutta.

Se nyt on ihan fakta että hyviä, voimakkaan pidon ilman tahmausta antavia, vieläpä vegaanisia, muotoilutuotteita on ollut vaikea löytää. Mutta ei enää. NOAH tarjoaa vastauksen tähänkin puutteeseen. Testissä oli mukana ammattitason pidon antavat muotoileva, tuuheuttava ja kosteuttava vaahto, ja ravitseva ja suojaava luomusuihke.

NOAH muotoilutuotteilla onnistuvat, ja pysyvät, niin päivittäiset föönaukset kuin vaativammatkin kampaukset, ja uskokaa tai älkää, suoristaminen raudalla ilman palovammoja oli tälle Huonolle Äidille jo todella vaativa kampaus. Yleensä lapset saavat itse laittaa hiuksensa, ja äidille riittää vaikeusasteeksi pesu ja harjaus, yleensä tämäkin jää puoleen väliin ja harjaus unohtuu.

Koska perheessä on moniallergikkoja ja astmaatikkoja, yleensä kaikenlaisia lakkoja vältellään, mutta täytyy sanoa että vaikka kiinnitykseen käytettiin NOAH Lacca Egologica ravitsevaa hiuslakkaa jopa vähän reilummalla kädellä, niin yhtään ei käynyt keuhkoihin kipeää. Huomion arvoista on myös se, että suojaavassa lakassa ei ole lainkaan ponnekaasuja. Tuoksukin on miellyttävä, eikä suihke myöskään tee ympäristöstä mitenkään tahmaista tai lakkaista, joka usein on muotoilusuihkeiden ongelma varsinkin pienemmissä kylpyhuoneissa käytettynä.

Testauksen lopputuloksena voi sanoa, että NOAH tuotteet jäävät kyllä ihan vakituiseen käyttöön tässä vegaanisia ja sekaanisia tuotteita vaihtelevasti käyttävässä perheessä.

PS. Tämä on vaikeasti määriteltävä sisarusten välinen yhteistyö

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia