Kun tarpeeksi vanhaksi elää, saa kokea sen, että nykyinen nuoriso pukeutuu samalla tavalla kuin itse nuorena. Sehän ei tosiaankaan ole mikään mieltäylentävä kokemus.

Eikä syynä ole se, että itsensä tuntisi vanhaksi. Vaan se, että ne vaatteet ja trendit ovat IHAN KAAMEITA.

Mikä ihme siinä onkin, että miettiipä mitä tahansa muotivillitystä sanotaan nyt vaikka 70-luvulta eteenpäin, ne ovat HIRVEITÄ. KAMMOTTAVIA. SUSIRUMIA.

Monet uskovat, että pahin nähtiin 80-luvulla: kikkurapermanentit, sininen luomiväri (ja ripsiväri!!!), valtavat olkatoppaukset, neonvärit… Mutta kyllä 90-luvullakin osattiin: roskiksesta kaivetun näköiset grungevaatteet, villaliivit ja poolot, kalsarikuvioiset housut, napapaidat…

Josta sitten päästäänkin tämän hetken kuumimpiin trendeihin!!

Ja varmaan arvasitkin jo…niissä yhdistyy sekä 80- että 90-luvun parhaat pahimmat palat! Näin ollen aika moni meistä voi nyt muotilehdistä ja kadulla trendikkäitä ihmisiä katselleessaan bongata juuri sitä oman nuoruutensa kaikkein kamalinta muotia.

Tämähän ei tietenkään rajoitu pelkkiin vaatteisiin, vaan hiustrendit seuraavat yhtä lailla mukana. Tässäpä siis tulevan kesän kuumimmat kampaukset…oletkos valmis?!

Hattarapehko otsalla

Muistatko permanentatut otsahiukset? No nyt on aika kaivaa permanenttirullat komeron perältä ja ostaa kotipermanenttiainetta (myydäänkö sitä vielä?) ja kääräistä rullat otsatukkaan! Usko tai älä, kiharat otsahiukset ovat jälleen muodissa!

Jos permis tuntuu liioittelulta (80-luvulla permis ei IKINÄ tuntunut liioittelulta!) voit kätevästi kihartaa otsahiuksesi kreppiraudalla! Kai se on tallessa vielä?!

Onnekkaimmilla meistä on kiharat omasta takaa, ja curly girl -villitys on nostanut ne arvoon arvaamattomaan. Jos olet curly girl, niin ei muuta kuin etuhiukset saksilla poikki ja olet trendien aallonharjalla!

Kurkkaus verhon takaa

Käsi ylös kuka muistaa Nick Carterin? Hänhän oli se nuorin Backstreet Boys -yhtyeen jäsenistä. Jos olet liian vanha siihen, että olisit kuolannut Nickiä, kenties muistat 90-luvun Brad Pittin? Tai ennen kaikkea 90-luvun Brad Pittin hiukset?


Kuvakaappaus Backstreet Boys -yhtyeen YouTube-kanavalta.

Hyviä uutisia siis kaikille meille heitä vesi kielellä kyylänneille, se 90-luvun miesten trendikampaus poskipäille ulottuvine hiuksineen ja keskijakauksineen on tehnyt paluun! Vai onko se hyvä uutinen…

No fakta kuitenkin on se, että miesten verho-kampaus on taas täällä. Usko pois, kaupungilla näkyy jo trendikkäitä teinipoikia verhohiuksissaan, ja toki pukeutuneena myrkynvihreään pooloon ja viininpunaiseen tuulitakkiin! (Varmaan niihin samoihin, jotka sai joskus Vaatehuoneelta vainysiysi!)

Vain nättinaamaisille!

Kuinka olemme voineet unohtaa HUIVIT?! Siis huivit hiuksissa? Noh, suoraan sanottuna ne ovat vaipuneet unholaan varmaan ihan syystä…

Mutta ei auta, huivi on palannut! Nössö kietaisee huivin poninhännän ympärille, ja trendikäs tosinainen päähän. Hiusten ALLE tietenkin. Permanentattujen hiusten alle!

Vaan varoituksen sana Muoti+Kauneus lehdestä vuodelta 1985: huivi sopii kietaista päähän vain silloin, jos sinulla on nätti naama. Muuten UNOHDA KOKO JUTTU!

Onneksi me vähän vaatimattomamman näköiset muijat voime kietoa huivin koko naaman eteen. Eipä ole sitten kellään nokan koputtamista ja säästyy meikkaamiseltakin!

Mikä hiustyyleistä menee ekana kokeiluun? Vai onko sinulla joitain muita ihania kampausmuistoja, joihin ”oikein mielelläsi” palaat? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Apua ei!!! Oletko valmis näihin hiustrendeihin?”

  • Puolikalju sanoo:

    Tämäpä nyt sattui sopivasti. Tulin juuri aivokasvainleikkauksesta kotiin ja täällä uusi muoti odotti minua😍