Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä I make your hair day.

Curly girl -metodi on tarkoitettu luonnonkiharille ja taipuisille hiuksille. Tarkoitus on saada kihara näyttämään nätiltä ja sitä kautta auttaa kiharahiuksisia hyväksymään omat hiuksensa.

Monet kiharapäät kun ovat eläneet hiuksiaan inhoten ja niiden kanssa tapellen. Myös kiharapäisen lapsen hiusten hoito aiheuttaa monesti kirjaimellisesti päänvaivaa.

Metodi sopii nimestään huolimatta myös miehille ja pojille. Sitä voi käyttää myös lasten hiuksiin, ja monet kertovatkin että ovat päässeet pikku kikkarapään kanssa vähemmillä itkuilla aloitettuaan metodin. Curly girl -metodi ei myöskään rajoitu vain tietynlaisille kiharoille, vaan sitä voi käyttää niin hennoille laineille kuin vahvalle, pienelle kiharallekin.


Kuva Edward Cisneros, ylin kuva Julian Schropel.

Yksinkertaisesti sanottuna kyse on siitä, että hiuksia pyritään hoitamaan niiden oman tarpeen mukaan. Yleisesti kiharat hiukset kaipaavat paljon kosteutta, ja osa myös proteiinia. Sen sijaan kuivattavia aineita, kuten tiettyjä alkoholeja ja sulfaatteja sekä hiuksiin kertyviä aineita kuten vahoja ja silikoneja vältellään.

Monet pesevät hiuksensa ainoastaan hoitoaineella, mutta toiset kaipaavat myös shampoota. Sulfaatiton shampoo on metodin mukainen.

Minimissään metodin noudattaminen vaatii seuraavaa:

– Hiuksia ei harjata kuivina.

– Hiusten pesussa ja hoidossa ei käytetä kuivattavia eikä hiuksiin kertyviä aineita (mm. tietyt alkoholit, sulfaatit, silikonit).

– Hiukset pestään hoitoaineella tai sulfaatittomalla shampoolla.

– Hiuksia kosteutetaan pesun jälkeen hoitoaineella tai hiusnaamiolla.

– Hiuksia ei lämpökäsitellä.

Lisäksi hiuksia voi pesun ja hoidon jälkeen muotoilla metodiin sopivilla muotoilutuotteilla tai pellavansiemenistä itse tehdyllä geelillä.

Kuivaamiseen on omat niksinsä: tavallista froteepyyhettä ei käytetä, vaan esimerkiksi mikrokuitupyyhkeellä. Kiharan muodon tukemikseksi hiukset voi ”plopata” esimerkiksi vanhan t-paidan sisällä. Föönaaminen kylmällä ilmalla ja diffuusorilla sopii.

Curly girl -metodia kannattaa soveltaa omiin tarkoituksiin sopivaksi. Halutessaan siihen saa uppoamaan paljon aikaa, vaivaa ja rahaa, mutta myös pienellä vaivalla ja pienellä rahalla voi noudattaa metodia.


Kuva Ehimetalor Unuabona.

Mikä sitten on lopputulos? Siihen pääseminen voi viedä aikaa, mutta monet metodia kokeilleet kertovat, että heidän hiuksistaan on tullut pehmeät ja hyvinvoivat sekä kiharoista viimeistellyt ja kimmoisat. Moni itseään miltei suorahiuksisena pitävä on metodin avulla saanut itselleen paljon aiempaa kiharammat hiukset. Täysin suoria hiuksia metodi ei kiharra, mutta mikään ei estä noudattamasta metodia vaikka hiukset olisivat piikkisuorat. Monet raportoivat myös siitä, että päänahan hilseily tai kutina on helpottanut. Hyvään lopputulokseen pääseminen voi viedä aikaa, joten viikon päästä ei kannata luovuttaa!

NÄIN ALOITAT

Ensiksi tehdään ns. final wash shampoolla, joka SISÄLTÄÄ sulfaatteja mutta EI SISÄLLÄ silikoneja. Jotkut käyttävät jopa Fairya tai suihkusaippuaa. Tarkoituksena on poistaa hiuksista niissä olevia kiellettyjen aineiden jäämiä. Tämä tehdään vain metodia aloittaessa tai silloin, kun olet käyttänyt kiellettyjä aineita sisältäviä tuotteita. Final washin päälle tehdään hoito kuten normaalisti (ohjeet tässä perässä).

HUOM! Monet haluavat välttää shampoiden sulfaatteja – valitse silloin sulfaatiton tehopuhdistava shampoo tai syväpuhdistava shampoo

Final washin jälkeen jatkossa käytät hiuksillesi sopivia tuotteita. Minimissään riittää hoitoaine, mutta monet hankkivat sulfaatittoman shampoon, hoitoaineen, hiusnaamion, hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita (hoitosuihkeet, öljyt) sekä muotoilutuotteita (geeli, muotovaahto).

Hiukset pestään hoitoaineella tai tarvittaessa sulfaatittomalla shampoolla. Hiero hoitoaine pitkään ja huolella PÄÄNAHKAAN. Vanha kunnon hiussuka voi olla hyvä apu! Huuhtelun jälkeen laita hiuksiin hoitoainetta tai naamiota. Sen voi huuhdella pois veden kanssa puristellen. Jos hiuksesi ovat kovin kuivat, hoitoainetta saa jäädä hiuksiin.

Hiukset kuivataan puristellen, ei siis hangata! Märkiin hiuksiin puristellaan jätettävää hoitoainetta ja sitten geeliä, jos näitä haluaa käyttää. Geeliä tulee olla niin, että kiharat peittyvät ja niihin muodostuu kova pinta, ”cast”. Tämän jälkeen voit ”plopata” eli kerätä hiuksesi esim. vanhaan T-paitaan sisälle noin vartiksi, mikä tukee kiharan muotoa.

Älä koske hiuksiin kuivumisen aikana. Jos olet käyttänyt geeliä, hiusten kuivuttua cast puristellaan rikki, ja alta pitäisi paljastua pehmeät ja kauniin muotoiset kiharat.

Tätä perusohjetta voi muunnella monin tavoin. Toiset käyttävät hiuksiin öljyjä ja pitävät hiuksia nukkuessa huivin sisällä tai ”ananas”ponnarilla päälaella. Kokeilemalla löytää itselleen sopivat tavat ja metodiin perehtymällä lisää tietoa. Kaikista termeistä löytyy googlaamalla paljon ohjeita!


Kuva Chirstin Noelle.

Täältä selvität oman kiharatyyppisi.

Tämän avulla testaat, sopiiko jokin tuote metodiin vai ei.

 

VIELÄ HUIKEA TARJOUS SULLE!

Haluatko kokeilla metodia, mutta tuotteet puuttuvat? Testaa NOAH-sarjaa! NOAH- tuotteissa pääraaka-aineena ovat kasviuutteet ja eteeriset öljyt. Italiassa valmistetuissa tuotteissa käytetään tehoaineina muun muassa mustapippuria, minttua, islanninjäkälää, basilikaa ja hyaluronihappoa. Tehokkaat ja ympäristöystävälliset tuotteet sopivat kaikille hiustyypeille. NOAH-tuotteet eivät sisällä parabeeneja, parafiinia, mineraaliöljyjä, dietanoliamiinia tai natriumlauryylisulfaattia ja suurin osa tuotteista on silikoolittomia. Sen sijaan niissä on käytetty mm. vihreää teetä, basilikaa, mustapippuria, minttua, jogurttia, orapihlajaa, islanninjäkälää ja nokkosta.


Geelillä teet hiuksiin castin – tämä mintun ja eukalyptuksen tuoksuinen geeli sopii curly girl -metodiin!

Kuulostaako hyvältä? Koodilla CURLYGIRL20 viikonlopun ajan saat 28.4. saakka 20% alennusta NOAH-sarjan tuotteista I make your hair day -verkkokaupassa!

NOAH-uutuussarjan tuotteita

Muutama esimerkki NOAH-sarjan curly girl -metodiin sopivista tuotteista (sopivuus testattu curlsbotilla):

NOAH NOURISHING WITH MANGO AND RICE PROTEINS- KOSTEUTTAVA HOITOAINE

NOAH YAL Re-hydrating and Volumizing Treatment-KOSTEUTTAVA HOITOAINE

NOAH YAL Restorative treatment Hair Mask-ELVYTTÄVÄ HIUSNAAMIO

NOAH Hair butter for very dry, treated and damaged hair-RAVITSEVA VOIDE KUIVILLE HIUKSILLE

NOAH Volumizing spray modeling, gives body and volume to the hair- TUUHEUTTAVA SUIHKE

NOAH Texturizing and volumizing gel-TUUHEUTTAVA GEELI

NOAH RESTRUCTURING WITH YOGURT- UUDISTAVA HOITOVOIDE

Ostoksille pääset TÄSTÄ LINKISTÄ ja alekoodi oli siis CURLYGIRL20!

Käytätkö sinä jo curly girl -metodia? Kerro kokemuksesi kommenteissa!

Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä I make your hair day.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia