Vappu alkaa olla ohi, sotku ei. Tippaleivän muruja, ilmapallon riekaleita ja serpenttiinisuiruja, tahmeita simalänttejä ja ties mitä! Siivous odottaa, mutta ehkä ei vielä tänään.

Olipa kyseessä vappupirskeiden jälkeinen siivous, kevätsiivous tai tavallinen viikkosiivous, monet meistä eivät tykkää siitä. Eivät sitten yhtään. Mikä sitten saattaa johtaa siihen, että siivous jää tällä kertaa tekemätttä. Ja ensi kerralla. Ja sitä seuraavalla kerralla.

Jokainen siivouksenvälttelijä tietää tämän tuskan: Nyt kun ei ehtinyt tai jaksanut, niin tilanne vain pahenee ja pahenee. Jalkapohjaan tarttuu lattialta koirankarvaa ja leivänmuruja ja ei ole yksi tai kaksi kertaa kun astuu johonkin pehmeään, tahmeaan mössöön josta EI TODELLAKAAN halua tietää mitä se on… Pöydillä ja tasoilla on kerrostumaa ja silkettä, joissa riittäisi arkeologille tutkittavaa jos kaikki yhtäkkiä hautautuisi näille sijoilleen. Välillä alkaa epäillä, että arkeologi tosiaan olisi paras selvittämään tätä aikojen saatossa kertynyttä kaaosta.

Siivoushan on helppoa ja nopeaa, jos sen tekee heti kun sotkua on syntynyt. Silloin kun saastan ja kaaoksen antaa kerrostua, asioista tulee paljon vaikeampia. Miksi ne sitten kerrostuvat?

No siksi, että siistille ihmiselle se siisteys riittää palkinnoksi. Siistin ihmisen mielestä siivoaminen on motivoivaa ja palkitsevaa. Meidän sottapyttyjen mielestä ei. Kyllä me sottaisetkin ihmiset pidämme siisteydestä, mutta se ei riitä siihen että jatkuvasti saisimme tartuttua imuriin ja moppiin. Mutta nyt RATKAISU ON LÖYTYNYT!

Ja ratkaisun nimi on VIINISIIVOUS!!

Homma toimii niin, että siivottavaan huoneeseen viedään lasillinen viiniä. Voit ihan itse päättää minkä kokoinen lasillinen, emme ala tässä tuomitsemaan. Jos taas et halua juoda viiniä, niin voit viedä huoneeseen suklaapatukan, limpparia tai jotakin muuta mistä nautit. Sitten sovit itsesi kanssa säännöt. Säännöt koskevat sitä, että mitä tässä tilanteessa tarkoittaa että kyseessä oleva huone ”on siivottu”. Sitä että kaikki pinnat sälekaihtimien välejä myöten on pyyhitty kostealla vai sitä että olet kaapaissut pahimmat roskat roskiin ja pyykit pyykkikoriin? Hakutessasi päätät säännöt kaikkien siivottavien huoneiden kohdalla ja viet joka huoneeseen lasin viiniä.

Sitten säntäät siivoamaan huonetta, ja viinin tai muun palkkion saat nauttia, kun huone on siivottu.

Viinisiivous on viinisiivous nimenomaan siksi, että ensimmäisen huoneen jälkeen olet voimiesi tunnossa ja hilpeä, jolloin seuraavaan huoneeseen siirtyminen käy leikiten! Viimeinen lasi voi olla jossain ällöttävässä kohteessa. Pitääkö pestä uuni tai puhdistaa lattiakaivo tai kenties kaapia nukkasihtejä? Kevyt hiprakka auttaa ällöttävässä hommassa!

Turvallisuussyistä huomioi seuraavat:

– Jos asut valtavassa lukaalissa, älä viinisiivoa kaikkia huoneita samana päivänä!

– Viinisiivotessa ei kannata alkaa tekemään mitään riskialttiita juttuja kuten pölyjen pyyhkimistä tosi korkealta tai huonekalujen siirtelyä.

– Viinisiivoaminen on hauskempaa esim. kaverin kanssa.

– Muista juoda myös vettä, sitä enemmän mitä enemmän hiki päässä jynssäät!

– Emme suosittele viinisiivousta enää tänään, todennäköisesti sinullakin on huomenna työpäivä!

– Älä rupea viinisiivoushulluksi, vaan käytä tätä niksiä ainoastaan silloin, kun kaipaat ekstramotivaatiota!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia