Jos olet koskaan katsonut yhtäkään hääohjelmaa, tiedät tämän: nainen voi olla vaikka millainen bridezilla, naimisiin hän on silti menossa. Kiukuttelevalla, oikuttelevalla, rähjäävällä ja kaikin puolin kahelilla naisella on mies, joka katsoo häntä ihaillen ja on valmis taluttamaan hänet alttarille. Siitä huolimatta, että nainen käyttäytyy niin, että katsoja huutaa sohvalla miehelle että juokse pakoon vielä kun voit!

Miksi ihmeessä? Eikä ilmiö suinkaan koske vain häiden aattoa ja hirviömorsiamia. Samat naiset kiukuttelevat ja rähjäävät myös seurustelusuhteissa sekä avio- ja avoliitoissa. Silti heillä on se mies. Katsopa vain ympärillesi: hullulla akalla on aina mies.

Mikä siinä onkin, että yhteen päätyvät kiltit miehet ja hullut ämmät? Nyt ei puhuta niistä tapauksista, joissa mies on veltto vastuunpakoilija jolle nainen joutuu pitämään kuria kuin lapselle, että edes jotain tapahtuisi. Vaan niistä, joissa on ihan normaali, kykenevä aikuinen mies jolle nainen silti räjähtelee, raivoaa ja oikuttelee.

Näissä suhteissa mies on kiltti, uskollinen ja myötäilevä, ja nainen sekoilee sen mukaan mistä nyt milloinkin sattuu tuulemaan. Ja mies jatkaa palvomistaan, vaikka hänen pitäisi sanoa naiselle että nyt riittää tuollainen draamakuningattaren tai lelliprinsessan leikkiminen!

Tunnetusti kiltin ja mukavan naisen on vaikeampi pariutua kuin oikkuliisan, koska mies kaipaa haastetta. Tämä johtaa siihen, että mies valitsee hankalan akan. Hankaluus voi olla aluksi viehättävää ja tyydyttää miehen metsästysviettiä. Mutta lopulta kahjo akka alistaa miehen täysin oikkujensa armoille.

Mutta onhan kaheli akka miehelle myös helppo vaihtoehto. ”Tempperamenttisen”, ”vahvan” ja ”suoran” naisen kanssa pääsee helpolla. Ei tarvitse valita mitään, eikä tarvitse päättää mitään. Ei tarvitse kuin suostua! Lisäksi vaikea vaimo on kätevä, jos on itse laiskanpuoleinen ja kotona viihtyvä. ”En mä pääse minnekään kun emäntä ei päästä…niin, kyllähän te tiedätte millainen se on…”, mies voi selittää kavereilleen ja jäädä sillä verukkeella kotiin.

Jos sinulla on mies, on mahdollista että olet hullu akka. Tunnistatko itsesi:

– Vedät raivareita syystä, jota et itsekään oikein tiedä, mutta raivarit tuntuvat oikeutetuilta.

– Päätät kaiken, koska eihän miehellä ole makua/ hajua/ tajua.

– Mies ei sano sinulle vastaan. Koska ei uskalla.

– Olet itsenäinen, tempperamenttinen, vahva nainen, joka ei pelkää sanoa mitä ajattelee.

– Sinä olet oikeassa.

– Muut eivät ymmärrä, miksi miehesi on niin huono puoliso. Vaikka onhan se nyt selvää!!

– Sinä määräät säännöt ja mies tarvitsee enemmän sääntöjä kuin sinä.

– Sinulla on oikeus määrätä miehen menoista ja kotiintuloista.

– Ratsaat miehesi puhelimen ja somet aina kun siltä tuntuu.

– Miehesi tehtävä on tehdä sinut onnelliseksi.

– Miehen tekemättä jättämiset, kuten se, että hän ei ole ripustanut pyykkejä, on hyökkäys sinua kohtaan.

– Jos pystyisit tarkastelemaan miestäsi objetiivisesti, hänessä ei olisi ihmeempää vikaa, mutta et pysty, joten hänessä on paljonkin vikaa.

Jos kuulostaa tutulta, lopeta hyvä nainen ja kasaa itsesi! Mene vaikka terapiaan!

Suhteessa pitää sietää se, että toinen ei ole täydellinen. Sekä ymmärtää se, että itsekään ei ole. Se, että mies jaksaa hulluja oikkujasi, ei tarkoita sitä, että sinulla olisi oikeus oikutella. Rauhoitu, ja yritä miettiä, olisiko se mies sittenkin ihan ok.

Ja mies, jos aina päädyt yksiin hullun akan kanssa, se johtuu siitä että jokin tempperamenttisessa räyhääjässä viehättää. Jos se tekee sinut onnettomaksi, yritä etsiä vähän leppoisampi eukko ensi kerralla – haasteet ja sekopäät ovat hauskoja vain aluksi, eivät arjessa.

P.S. Jos oikuttelu on äärimmäistä, kyseessä on henkinen väkivalta. Näistä merkeistä tunnistat sen suhteessa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Hullulla akalla on aina mies”

 • Hullu akkako? sanoo:

  Mä saatan todellakin olla hullu akka! Ja totta sekin että miehiä on riittänyt. Itseäni olen kiittänyt ja kiitosta on riittänyt.

 • Kokemuksella kahdesti sanoo:

  Ne hullut sekopäät ovat omaa luokkaansa myös makkaroista, siinä se liima on.

 • Suski sanoo:

  mulla on syyni siihen, että olen sinkku. Ja ne kaikki lueteltiin tossa ylhäällä. Tosi monesti on myös niin, että se päällepäin kiltti mies saa tarpeekseen ja sitten on kaikki siellä hangessa.
  Ja siitä ei kelleen tietenkään puhuta, kaikki on ihan okei. taas ennen seuraavaa kertaa.

  No joo, sori tosi negatiivinen kommenttini!

 • Cissi sanoo:

  No mä nyt oon hieman tutkaillut niitä pariskuntia joissa se akka on”hullu”,ilkeä raivotar ja olen tullut siihen tulokseen että yleensä hullun akan mies on …anteeksi nyt vaan pikkusen yksinkertainen ja ilmeisesti juurikin laiskan oloinen 😉

 • Maru sanoo:

  Ihan mahtava kirjoitus! Tosin nyt en ole varma jos itse olenkin hullu akka. Toivottavasti en 🙂

 • 26v naimisissa sanoo:

  Ihan just tätä samaa oon ihmetellyt mooonta kertaa! Millä ihmeen ilveellä ne hullut akat saa miehen, ja vielä niin tossun alle, ettei sitä voi mitenkään ymmärtää?! Ilmeisesti jotkut miehet vaan tykkää siitä että joku rissaa koko ajan. Mutta pystyykö semmosta miestä kunnioittamaan ja arvostamaan, itse en ainakaan pystyisi, eikä mulla vois parisuhde jatkua, jos en pystyisi miestäni kunnioittamaan!