Facebookin kirppariryhmät, miten kätevä ja helppo tapa päästä eroon roinasta! Kyllä ja samalla ylimääräisestä ajasta sekä hermoistasi!

”Nurkkiin on taas kertynyt sen verran roinaa, että pieni karsintaoperaatio olisi paikallaan. Nostetaan siis lattialle Ikeakassi ja jätesäkki ja käydään koti läpi kaappi kaapilta. Roskat jätesäkkiin, kierrätykseen menevät Ikeakassiin ja seulan läpäisseet tavarat takaisin kaappiin. Helppoa kuin mikä, vai mitä?

No ei, eihän se ole. Sen lisäksi että sitä joutuu ensin psyykkaamaan itseään viikkokausia ryhtymään karsintahommiin, käytöstä poistetut tavarat jäävät helposti nurkkiin pyörimään. Roskien vieminen roskakatokseen on tietysti helppoa (paitsi jos olet samassa jamassa kuin minä), mutta mitä niille kirppiskamoille tehdään? Kassi jää nököttämään makuuhuoneen lattialle.  Sieltä pilkistävät epämuodikkaat kesäsandaalit ja vanhat lautapelit toimivat piinallisena muistutuksena hyvin alkaneesta mutta pahasti kesken jääneestä kodinsiivousprojektista.

Roskiin ei kassin sisältöä raaski heittää, se on selvä. Entäs voisiko tavarat viedä johonkin keräyslaatikkoon? Osan voi, mutta kun tuolla olisi sellaisiakin juttuja joilla on ihan rahallista arvoakin. Ei ne lautapelit, mutta ehkä se Iittalan ruma maljakko… Kirppispöydät maksavat kuitenkin mansikoita eikä minnekään itsepalvelupaikkaan jaksa joka päivä mennä järjestelemään uudestaan omia rojujaan. Mutta hei! Facebookhan on väärällään kirppisryhmiä. Maljakko myyntiin sinne vaan, niin tämä sujuu helposti ja kivuttomasti ilman turhaa stressiä.

Ilmoituksen teko on kuitenkin luultua monimutkaisempaa. Ryhmiin ei pääse käsiksi noin vain, vaan ensin pitää lähettää jäsenyyspyyntö jonka armollinen ylläpitäjä hyväksyy – ennemmin tai myöhemmin. Kun ryhmään pääsy sitten on taattu, alkaa kaupankäynti toden teolla! Kuva maljakosta hintapyyntöineen seinälle, sinne meni niin että huiskahti. Mutta mitä ihmettä siellä nyt marmatetaan? Ai olisi pitänyt ladata kuva kansioon? Tai vaihtoehtoisesti jos tahdon nostaa maljakkoni nimenomaan seinälle, ilmoituksen ensimmäiseksi sanaksi olisi tullut laittaa SEINÄKUVA – tai, mikäli kyseessä on iFöönillä otettu kuva, PUHELINKUVA. Mitäs sitten, jos haluan puhelimella otetun maljakkokuvan ryhmän seinälle? Kirjoitanko SEINÄPUHELINKUVA? PUHELINSEINÄKUVA? Ylläpitäjä uhkaa bannilla. Tämä ei nyt alkanut hyvin!

Kuva saadaan oikealle paikalleen, ja nyt joku ostajakin kiinnostuu maljakosta. Itse asiassa parikin! Kysymyksiä satelee. Kunto? Leima? Halkaisijan mitta, valmistusvuosi? APUA! Täytyy vissiin pirauttaa äidille ja kysyä maljakon tarkkoja tietoja, kun se on hänen kätköistään joskus omien kaappien perälle päätynyt. Tai sitten pirautetaan suoraan Arabian tehtaalle, jos siellä osattaisiin tulkita pohjaleiman koukerot. Onko tämä oikeasti näin tarkkaa? Tarkoitus oli vain päästä maljakosta eroon!

Facebookin kirppiksillä on myös käytössä ihan oma kieli, jota aloittelija ei aina ymmärrä. Mitä tarkoittavat AV ja YV? YP on ainakin se ylläpitäjä. MMM ei ilmeisesti ole näissä ryhmissä Maa- ja metsätalousministeriö, vaan se tarkoittaa Myynnissä Myös Muualla. Täällä oltaisiin nyt kovasti Suomi-nettikirppis-Suomi-sanakirjan tarpeessa.

Lopulta kaupat saadaan solmittua innokkaimman ostajan kanssa. Sitten alkaakin venkslaaminen toimituksen kanssa! Vaasia ei uskalla särkymisen pelossa postittaa, ja ostaja sattuu muutenkin asumaan samassa kaupungissa. Täytyy sopia maljakonluovutustreffit. Ostaja vaatii kotiinkuljetusta, mutta tässä asiassa myyjällä on valta. Nouto kotiovelta, kiitos!

Aikataulujen sovittaminen yhteen ei ole helppoa, mutta yksi arki-ilta onneksi sopii noutoajankohdaksi kaupan molemmille osapuolille. Sovittu aika tulee ja menee, ostajaa ei näy eikä kuulu. Seuraavana päivänä tulee viestiä: sori, sairastuin vatsatautiin. Uusi yritys ensi viikolla samaan aikaan?

Seuraavalla viikolla odotukset eivät ole korkealla, mutta ostaja saapuu kuin saapuukin paikalle. Tasarahaa hänellä ei tietenkään ole maljakosta antaa, onneksi omasta lompakosta löytyy pari kolikkoa vaihtorahaa. Kun ovi sulkeutuu naksahtaen ostajan perässä ei enää voi muuta kuin huokaista syvään ja mennä kaatamaan itselleen lasillinen viiniä. Maljakkoa köyhempänä mutta pariakymmentä euroa ja yhtä traumaattista kokemusta rikkaampana.”

Terkut, Sinkkuäiti

*****

PS. Kohtele lasta kuin aikuista oli juttu, joka puhutti monia, kandee lukee jos siltä tuntuu

Ja aikuisten lelukauppaakin on täällä käsitelty

 

 

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “FB-kirppis, tervetuloa helvettiin”

 • Heidi Vornanen sanoo:

  Well, totta ja ei. Fb kirppisten säännöt löytyy yleensä tiedosto välilehdeltä. Ei ole pakko myydä ryhmässä jos ei halua sääntöjä noudattaa. Jos ei osaa voi aina kysyä ypeeltä. Vähänajan kuluttua nuo säännöt on yleensä ihan selvää kauraa, vaikka eri ryhmien säännöt pitää aina muistaa tarkastaa jos haluaa myydä useammalla kirppiksellä. Tai sit voi tyytyy vaan yhteen. Jos taas fb tuntuu liian vaikeelta voi myydä esim. huudossa. Tai jos haluaa tavaroista heti eroon niin lähettää Vähänkäytettyyn. Tosin maljakoita eivät ota. Sorry vaan mutta turhaa nillitystä…jos ei jaksa nähdä vaivaa niin antaisi ilmaiseksi 😉 ja ps. en ole yp yhdessäkään kirppisryhmässä

  • Roskalava sanoo:

   Jos ei jaksa nähdä vaivaa niin anna ilmaiseksi😂 roskalavat on vielä pahempia kuin kirppisryhmät. Kaikki varaa myytävän tuotteen, riidellään kuka oli ekana jonossa, sovitaan ajat mutta kukaan ei tule sitten hakemaan ja katoavat kuin pieru Saharaan. Tai vaihtoehtoisesti hakija on 4h myöhässä

 • ups hater sanoo:

  Yritin kerran-kirppistä, jossa laitetaan kuvailmoitus oikeaan kansioon, pidetään suukku kiinni ja hoidetaan kaupanteko yksityisviestein. Ei kommentteja, paitsi asiallisia kysymyksiä, ei tykkäyksiä, uppauksia, eikä av:ita, ei mainoksia, ei linkkejä pihakirppiksiin. Julkaisu pois, kun kaupat on tehty. Ei ****u onnistunut. Eivät osanneet.

 • Sohvi sanoo:

  Juu, ostajien kanssa on tosi kivaa sopia tavaroiden yms hakuaikoja. Venkslataan edes takas ja lopulta ketään ei oven taakse ilmaannukaan sovittuna aikana. Myös näitä ”voitko tuoda kengät 20 km päähän sovitukseen” ja ”tarjoan 10 euroa tuosta 100 euron maljakostasi” -ihmisiä löytyy aina 😛

 • Toinen lapsi – mikä on toisin? | Oulun Vadelmatarha sanoo:

  […] marssivat hyllylle, ottavat sopivaa kokoa ja lampsivat kassalle. Lastenvaatteiden hommaaminen käy työstä (mutta onneksi meillä suhteellisen kevyestä […]

 • Kaisa sanoo:

  Välistä jäi uupumaan vielä ostajaehdokkaiden/kyselijöiden kaamea riita siitä, kenellä oli ensimmäinen varaus. Joillain kirppiksillä lisätietojen kysyminen on varaus, jossain pitää laittaa ensin av (=alustava varaus) ja sitten vasta kysellä. Tämä varaus pitää tietysti muistaa perua heti, jos ei tuotetta lisäkysymysten jälkeen haluakkaan. Joka tapauksessa, riita tulee joka kerta!

 • Paula sanoo:

  On eri helppoa nämä uudet provisiomyyntiin perustuvat kirpparit, kun voi vain viedä sinne tavarat ja ne hoitaa loput. Ei mene pöytävuokraa, vain provisio. Ne hinnoittelee.

 • Lauriina sanoo:

  Niin ja sit kun oot kuvannut ne vaatteet ja julkaissutkin jo, niin YP rupeaa mäkättämään, että ”ei laputtomia kuvia!” Eli otat taas ne vaatteet esiin, kuvaat ne uudestaan lapun kanssa, jossa on kuvauspäivä ja ona nimesi. Huoh. Kirppareilla on myös todella erilaiset säännöt: teet niin tai näin, niin se on taatusti toisella kirpparilla väärin. Toisella luodaan omat kansiot, toisella ei missään nimessä. Toisessa saa ”uppailla” kolme kertaa päivässä, toisessa viisi kertaa. Toisessa saat laittaa useamman kuvan heti myytävästä tuotteesta, toisaalla lisäkuvat pitää olla lisäkuvakansiossa tai kuvateksteissä TAI vain linkkinä toiseen sivustoon. Huh, tuliko jo hiki? Useimmissa kirppareissa saa tykkäillä kuvissa, mutta yhdeltä goottikirpparilta meinasin lentää ulos, kun tykkäsin etään toisen kuvasta. Valpas yp kommentoi heti erilliseen kansioon: sinä ja sinä, poistakaa heti tykkäyksenne, ne ovat kiellettyjä!! Kenellä on oikeasti aikaa syynätä suurennuslasilla kaikki virheet todella nopealla aikataululla ja raportoida niistä julkisesti ihkaoikeaan kansioonkin..? Tuntuu, että monella yp:llä on vähän valta noussut hattuun, kun pääsee hallinnoimaan kaikkia muita.. Jos joskus ehdottaa jotain uudistusta, niin vastaus on: Aina voi mennä muulle kirpparille, jos ei säännöt miellytä!!!

 • Tinde sanoo:

  Tiedän tämän huoh tuskan.
  Sit tämä et löydät vaik sopivan vk-puvun edullisesti tytölle joka painelee ulkona kuin villi sikalauma,niin puku onkin myyty 1kk sit!

 • Riksu sanoo:

  Samaa mieltä etenkin koskien tuota kieltä! Miksi yleisimmin käytetyt lyhenteet eivät voisi olla selitettyinä kirppissivulla?