Hikoilua, sekoilua ja hermojen menetystä! Sitähän tässä on pelätty siitä lähtien kun tajusi että hedelmällisiä vuosia ei hirveästi enää ole jäljellä.

Sitä alkaa googlaamaan kaikenlaista. Kuukautiskierron lyheneminen voi kertoa että vaihdevuodet lähenevät! Heräsin yöllä siihen että olin ihan hikinen, nytkö se alkaa! Limakalvot kuivuvat, ihan silmiäkin kuivaa, nytkö se menoa?

Olisiko pitänyt sittenkin tehdä vielä lapsia! Pitääkö ottaa hormonikorvaushoitoa vai ei? Lihonko? Lähteekö hiukset?

MILLOIN TÄMÄ TAPAHTUU!

Ei ehkä kannattaisi kytätä itseään niin paljon ja lietsoa itselleen kaikkia mahdollisia pelkoja. Asiat tapahtuvat kun tapahtuvat, ja muutokset kropassa ovat normaaleja, eivätkä välttämättä huono juttu. Pääseepähän esimerkiksi kuukautisista!

Kiinnostava tutkimuslöydös on, että paino ja painon muutokset vaikuttavat vaihdevuosien alkamisajankohtaan. Alipainoiset, aiemmin alipainoiset ja muutamaan kertaan paljon painoa menettäneet naiset saavat vaihdevuodet aiemmin kuin normaalipainoiset. Ylipainoiset taas myöhemmin.

No, ei kannata lihottaa itseään hedelmällisien vuosien toivossa. Ja ilmeisesti terveellinen ruokavalio ja liikunta helpottavat vaihdevuosioireita. Eli sillä tavalla voi valmistautua jos paniikki jälleen iskee…

Ylin kuva Sonja Langford.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia