Eräänä päivänä intouduin leikkimään lapseni, sekä naapuriston tenavien kanssa hippaa. Lapset juoksivat karkuun minkä rimppakintuillaan pääsivät ja kirkuivat juostessaan: -Täti, ota kiinni! Lasten suusta totuus tulee ja niinpä leikissä mukana ollut, noin viiden vanha jässikkä kiljahteli pian: -Et saa kiinni, mummeli! Poika kutsui minua mummeliksi.

Syke nousi jolkotellessa, naamakin alkoi punertaa ja tunsin kuinka raskausmahani (olen synnyttänyt nelisen vuotta sitten…) heilui puolelta toiselle juoksuaskelteni tahdissa, ja ajokoirankorvat, jotka aikoinaan markkeerasivat rintoja, läpsyivät nihkeää ihoani vasten, mutta että mummeli! Laskin pikaisesti, että voisin melkein ikäni puolesta ollakin tuon lapsen mummo, mutta olinko alkanut huomaamattani mummoutua?! Olen kuitenkin vasta 42-vuotias, pienen lapsen äiti.

Menen kyllä mielelläni nukkumaan jo yhdeksältä, mutta kuitenkin viimeistään kello 22. Joskus olen hurja ja valvon jopa yhteentoista, mutta se tarkoittaa sitä, että olen ajautunut pinterest -löytöjen maailmaan tai surffailemaan erinäisissä Facebook -ryhmissä, kuten nukkekotiharrastajat tai wanhat tawarat!! Viehättymisestäni vanhoihin pitsiliinoihin voisi niin ikään päätellä jotain, mutta eläkeikään on vielä reilusti aikaa. Tapaan myös herätä usein viideltä aamulla, ja päiväunetkin maistuisivat melko usein, mutta työnantajani ei toistaiseksi tue nukkumista työpaikalla. En pääsisi edes osa-aika eläkkeelle ikäni puolesta. Mummeli!!!

Seuraavana päivänä parantelen juoksemisesta kipeytyneitä lihaksiani sohvalla, kun puhelimeni soi. Soittaja on arviolta 19-vuotias miehenalku jostain puhelinmyyntifirmasta. Hänkin voisi olla minun poikani. Poika tarjoaa minulle ET -lehteä tarjoushintaan. ET! Tekisi mieli kirkua, mutta säilytän ääneni tasalaatuisena. -En taida kuulua ihan vielä kyseisen lehden kohderyhmään, valistan poikaa. Poika naurahtaa. Hän ei usko ja jos näkisi minut, näkisi sen minkä se 5-vuotiaskin: Mummelin.

Nimim. Mummeliko?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Apua olenko mummeli?!”

  • Nimetön sanoo:

    Olin tuossa iässä kerran ulkoiluttamassa koiraani kun pikkupoika huusi: ”Hei Mummurainen, saanko silittää koiraa.” Kyllä kirveli pitkään jailmeisesti ikuisesti muistan, kun nytkin tuli mieleen.

  • Äläs nyt sanoo:

    Tuo onpi ikäkriisi ;). Klassinen neljän kympin kriisi. Lapset sanovat mummeleiksi kaikkia yli 20-vuotiaita naisia, eivätkä erota 25-vuotiasta 45-vuotiaasta. Nykyään on aivan tavallista, että lapset hankitaan vasta kalkkiviivoilla ja ollaan vanhoja äitejä verrattuna entisiin aikoihinm ts. kukaan lapsi ei nykyään enää huomaa/välitä, vaikka oma äiti olisi vanhempi kuin kaverin äiti. Mummelihuolet pois! Jos sitä ajattelee, niin nainenhan voi olla mummo vaikka jo 30-vuotiaana biologian puolesta.