Kesäpenis, tuo hauska ilmiö joka saa heijarin paisumaan perusmittaansa suuremmaksi lämpimän ilman vaikutuksesta, on nyt saanut talvisen vastinparin. Harmillista kyllä, talvivagina ei ole yhtä kiva juttu.

Talvivagina on raflaava nimi sille, että kuiva talvi-ilma ja lämmityksen aikaansaama sisäilman kuivuminen kuivattaa naisen kroppaa ihan kaikkialta. Samalla tavalla kun iho kuivuu, kuivuvat myös limakalvot esimerkiksi nenässä, silmissä ja siis pimpissä.

Limakalvojen kuivuminen voi johtua monesta syystä. Siihen voi vaikuttaa niin kropan omat kuin esimerkiksi ehkäisypillereidenkin hormonit, muu lääkitys, sairaudet, vaihdevuodet, imetys, henkilökohtaiset ominaisuudet, kuukautiskierron vaihe ja jopa vuorokaudenaika. Jos kroppa kuivuu esimerkiksi alkoholin nauttimisen takia, se tuntuu helposti pimpissäkin. Kuivuutta voi olla säännöllisesti tai satunnaisesti minkä ikäisellä naisella tahansa.


Kuvat Charles Deluvio.

Kuivuvatpa limakalvot mistä syystä tahansa, oli talvi taikka ei, avuksi voi kokeilla seuraavia:

– Käytä kosteuttavia tuotteita, joita saa esimerkiksi apteekista ja luontaistuotekaupoista. Saatavilla on erilaisia voiteita ja öljyjä sekä kerta-annoksina että isommissa pakkauksissa. Nauti kosteuttavia öljyjä myös sisäisesti, kuten  tyrniöljyä. 

– Seksissä voi käyttää liukuvoidetta, se ei ole millään tavalla noloa. Liukuvoide voi parantaa seksiä silloinkin kun mitään kuivuusongelmia ei ole. Muista myös, että kiihottuminen saa viedä aikaa, samantien ei tarvitse olla valmis!

– Älä pese pimpin aluetta tymäkillä pesuaineilla, äläkä sisäpuolelta ollenkaan. Vagina puhdistuu ihan itsestään.

– Tamponit voivat kuivattaa limakalvoja ja kuukuppi toimia siksi paremmin.

– Juo riittävästi vettä, jotta kroppa pysyy sisäisesti kosteutettuna.

– Ilmankostuttajasta voi olla apua ainakin ihon ja hengitysteiden kuivumiseen.

– Muista liikunta: se parantaa veren- ja nestekiertoa.

Jos oma-apu ei auta, käy lääkärissä. Älä kärsi turhaan!!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Muistatko vielä kesäpeniksen? Nyt tulee talvivagina!”