Väitetään, että naiset ovat kovia shoppailemaan. Kenkiä, laukkuja, sisustustavaraa. Mutta on olemassa yksi tilanne, missä se ostoshepuli toden teolla yllättää.

Pienikin lapsi oppii pyytämään nätisti tai mankumaan silloin, kun vanhemman kukkaronnyörit todennäköisimmin heltiävät. Kaikenlaisia perusteluja käytetään: muillakin on, mulla ei ole mitään, mä ha-luuuuuu-uuuun. Näiden teho vaihtelee mitättömästä kohtalaiseen, mutta on olemassa yksi lause, joka saa äidin kuin äidin kirmaamaan täyttä laukkaa vaatekaupoille tai kliksuttelemaan nettikaupan ostoskorin kukkuroilleen.

Äiti mulla on kylmä!

Kylmä! Herranen aika, rakas lapseni, kupeitteni hedelmä, ainoani tai yksi viidestä miten vain, mutta sinä et saa palella! Et missään tapauksessa!

Lausahdus ”talvi on tulossa” saa äiti-ihmisissä aikaan ihan omanlaistaan kauhua. Paleluvaara! Vaatekauposta hankintaan niin paljon vällyä ylle, että lapsen voisi lähettää naparetkelle. Merinovillainen aluskerrasto! Tekninen aluskerrasto! Fleece! Villapaita! Toinen villapaita! (Villahousut, huutaa äiti. Lapsi tuijottaa kauhuissaan.) Toppaliivi! Kevytuntsikka! Duffeli! Toppatakki! Toppahaalari! (Äiti noi on pikkulapsille!) Sormikkaat! Kaulaliina! Lapasia! Villasukkia! Pipoja! Ostokset pakataan poikasen päälle niin suureksi kerrokseksi, että hyvä jos tämä vielä pystyy liikkumaan. Mutta eipähän lapsi ainakaan palele!

Kuva Scott Webb.

Osa äideistä istuu seuraavan kuukauden illat tattina sohvalla kilkuttamassa kutimistaan villasukkaparia ja pipoa toisensa perään. Osa etsii kuumeisesti muita äitejä tai tätejä tai isoäitejä tai setiä, jotka voisivat tehdä kutomisosuuden hänen puolestaan. Itse ei tarvitse neuloa, mutta lapsi ei saa palella!

Vaikka vaatetta on hankittu keskikokoisen kylän tarpeisiin, äiti on huolissaan, että tarkeneeko lapsi nyt. Onko tarpeeksi päällä? Tarkenetko? Takki kiinni! Onhan sulla pipo? -huudot saattelevat lapsen matkoihinsa. Ja mitä tekee lapsi? Iästä riippuen joko kategorisesti kieltäytyy toppahousuista tai hytisee koulun pihalla takki auki ja nilkat paljaana…

P.S. Ilmeisesti tämä lapseni palelee -hepuli saa lastenlasten myötä uuden muodon. Siinä hulluus iskee, jos lapsenlapsi sanoo minulla on nälkä. Pöytään kannetaan alta aikayksikön kaikki saatavilla oleva ruoka, ja tuputetaan vielä vähän päälle, kun lapsi on viidettä kertaa sanonut että ei jaksa enää…

Nimim. Ei palella!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Täällä ei palella päätä eikä muutakaan!”

  • Santra sanoo:

    Eikä, noin mulle kävi juuri eilen 😂 Lapsi tuli ulkoa ja sanoi, että oli ollut kylmä. Nyt sillä on uusi kevyttoppis ja villapipo 😂 Ja tänään oli ollut kuuma ja uusi takki oli tumpattu reppuun alimmaiseksi