Hei perheelinen ihminen! Ehditkö tänään aamulla suihkuun? Ehditkö pistää dödöä kainaloon? Tai edes jomman kumman? Onnittelisimme muuten, että mahtava suoritus, mutta ei me nyt voida. Nykyään kun se ei riitä mihinkään!

Ei riitä se että peseydyt ja jotenkin hanskaat arjen. Nykyään pitää olla vastuullinen ja aktiivinen eikä vaan pyöriä sen oman navan taikka haisevan kainalon ympärillä!

Yle uutisoi nuoresta miehestä, joka päätti karsia muovin elämästään, ja siihen sisältyy esimerkiksi se, että hän tekee itse oman deodoranttinsa soodasta, maissitärkkelyksestä ja kookosöljystä. Ihailtavaa totta kai, että joku kantaa ympäristöstä huolta noinkin perusteellisesti. Saisimme muut ottaa oppia!

Mutta siinähän se ongelma juuri onkin. Pitäisi ottaa oppia. Pitäisi alkaa elää muovitonta elämää. Pitäisi tehdä omat deodorantit. PITÄISI PITÄISI PITÄISI! Tee oma dödö! Pelasta maapallo! Pysy järjissäsi samalla!

Vanhemmuus on jo sinällään pelkkää syyllisyyttä. Mitä söit raskausaikana? Imetitkö? Miten ja missä lapsi nukkuu? Mitä lapsi syö, mitä lapsella on päällään, millaisia virikkeitä lapsilla on? Jokainen kohta on miinakenttä, jossa ei voi muuta kuin räjähtää jokaisesta varomattomasta askeleesta.

Luontoa pitää ajatella, ties myrkkyjäämiä ruoassa ja kemikaaleja vaatteissa pitää ajatella, lapsentahtisuutta pitää ajatella ja vahvistaa lapsen itsetuntoa ja ties mitä. Parisuhteesta pitää pitää huolta pukeutumalla seksivermeisiin, mutta hei muista että ne sun sukkanauhaliivit on eettisesti tuotetut sitten kanssa, kavereita pitää nähdä mutta et kai sä pidä yhteyttä niihin kännykällä joiden akkuihin on louhittu lapsityövoimalla kobolttia ja päähän tässä poksahtaa!!!

Miten vaatimukset voi edes laittaa tärkeysjärjestykseen? Mikä on lapselle parasta? Mikä on ympäristön kannalta parasta? Entä omalta kannalta?!

Hirveä syyllisyys piinaa, kun ei osaa tätä lasta hoitaa ja tätä arkea pyörittää ja tätä elämää elää sillä tavalla, että ei aiheuta lapselle vaikka mitä traumoja JA vielä päälle tuhoa koko maapalloa niiltä.

Mutta ihan oikeasti millä energialla tässä aletaan jotain deodorantteja sekoittelemaan?! Olkoon terveellistä tai olkoon luontoystävällistä, mutta nyt ei pysty eikä kykene! Tänäkin aamuna jäi ne omat deodorantit sekoittelematta ja taitavat jäädä jatkossakin…

P.S. Muistathan että äidin on oltava läsnä joka ikinen sekunti!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia