Loma ei aina mene kuin Facebook -kuvissa – etenkään kuin muiden ihmisten FB-kuvissa. Ja jokaisen täydellisen FB-kuvan rajojen ulkopuolella on niillä muillakin ihmisillä arkista riitaa. Loman epäonnistuminen vaanii eritoten perheellisiä:

Loma. Se on se aika, johon ladataan hirveät paineet ja odotukset ja jonka jälkeen kaiken pitäisi olla tuoretta ja hyvää. Ja koska sitä suurta parantavaa ihmettä lomalla ei todellakaan aina tule, tulee pettymys. Me petymme siihen, että

emme pystyneet olemaan itsellemme asettamiemme odotusten tasalla. Jos odotamme itseltämme lauhkeaa lomailmettä ja löydämme sen sijaan peilistä sen saman huutavan muijan, pettymyshän siitä tulee ja sen päälle itsesyytös ( jossain tapauksissa voi syyttää myös muita perheenjäseniä, jos heitä on saatavilla.)

romantisoimme lomaa liikaa. Pienten lasten viihdyttäminen korpimökissä, jonka ainoat lisävarusteet ovat hyttyset ja järvestä kannettu vesi on todella epäromanttista hommaa – vaikka koko Suomen pitäisi taas tänä kesänä suorittaa metsäkansalaisen riittiä ja yhtyä metsään.

ihmissuhteemme eivät muuttuneet ihmesuhteiksi edes loman aikana. Akka vaan jatkaa lomallakin samaa nalkutustaan ja ukko kaljan kittaamista, ei tästä mitään tule ja seksiäkin on todella harvoin. Pitäiskö erota loman päätteeksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä, mietitään todella monessa huushollissa. Samaan aikaan mummot ja papat ovat entistä vähemmän saatavilla, vaikka just tänä kesänä niin toisenlaista menoa oli toiveissa.

Erittäin monessa pilalle menneessä lomassa raha näyttelee isoa osaa. Rahaa ei joko ole lähtökohtaisesti yhtään tarpeeksi siihen nähden, millaista lomaa meidän tulisi yleisen käsityksen mukaan viettää tai sitten rahaa on käytetty ilman suunnittelua ja konkurssi on ovella.

Forbes-lehden mukaan eritoten perheelliset elävät lomalla yli varojensa. Myös suomalaisilta kysyttäessä vastaus on saman suuntainen. Loman jälkeen on se kuuluisa Matti kukkarossa.

Forbes-lehden mukaan loman jälkeistä perikatoa voi helpottaa kahdella tavalla. Ensimmäinen on budjetti ja siinä pysyminen. Pienet menot ja se tuttu virsi, you know. Lomafiilis tulee oikeasti vaikka kirjastossa, jos sinne kirjastoon menee hyvässä hengessä ja oikella asenteella.

Toinen Forbes- lehden suosittelema konsti on etukäteen tapahtuva pakkosäästö. Pitkin vuotta joka kuukausi tililtä menevä summa on se, joka käytetään lomalla hyvillä mielin. Itse harrastan tätä isojen hankintojen kanssa, pakkosäästän itseltäni salaa joka kuukausi, Raha vilahtaa tililtäni automaattisesti piiloon rahastoon, josta voin nostaa rahan pois kun haluan.

( Muuten : Huonon Äidin yhteistyökumppanilla Nordnetillä on kesäkampanja, jossa voit voittaa tuhannen euron rahastosijoituksen! Lue lisää täältä! )

Hyvää ja hervotonta loppulomaa T. Huono Äiti

PS. Miksi Nordnet? Eräänä räntäisenä suomalaisena iltana muskarin aulassa minulle selvisi, että lasten kaverien isä on töissä Nordnetissä ja hänen kauttaan tutustuin juuri Nordnetin sijoituspalveluihin. Nyt Nordnet on Huonon Äidin yhteistyökumppani. Tämä on siis sponsoroitua asiasisältöä. No, sijoittaisin kuluttomaan Superrahastoon myös siinä tapauksessa, että emme olisi yhteistyössä, että ei sen puoleen.

…..

Nordnet on pohjoismainen yksityissijoittajien suosima pankki, joka on perustettu vuonna 1996. Nordnet on yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Nordnetin Superrahasto Suomi on kokonaan kuluton indeksirahasto. Nordnetin kautta voit myös kuukausisäästää sijoitusrahastoihin sekä ETF-rahastoihin, joilla käydään kauppaa eri pörsseissä.

Muistathan, että Rahoitusvälineisiin sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea.

PS2. Kaikissa suomalaiskodeissa pitäisi olla seksiä loma-aikaan joka ilta! Ai ei ollut vai….hyödyt täällä!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia