Huono Äiti sai avautumisen:

Olen etukäteen varma, että harva ymmärtää tätä ponttiani, mutta yritän silti. Koin hirveän loukkaavana sen, että lapseni palasi eilen isän luota pitkältä isäviikonlopulta (isä ei halunnut viikko-viikkoa uuden elämänsä takia) ja toi kotiin pääsiäismunat, jotka oli maalannut isän uuden tyttöystävän kanssa kaksistaan.

Tausta on se, että lapsen isä ja tyttöystävä rakastuivat ja erosivat tahoillaan ja menivät yhteen viime vuonna kuin salama kirkkaalta taivaalta. Siinä on ollut ainakin minulle 20 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen sulatusta.

Minulla on ollut monesti tunne, että uusi tyttöystävä haluaa vielä erityisesti hieroa naamaani, että ähäkutti sainpas tämän äijän, tämä on näkynyt mm. niin, että hän  on pakannut minun tavaroitani yhteisestä kodista niin, että on jättänyt niihin  pieniä muistilappuja sekaan naisen käsialalla, jotta ei jää epäselväksi, kuka niitä tavaroita seillä entisessä perhekodissa pakkailee. Ja tosiaan entisessä, menin erosta niin sokkiin, etten tajunnut alkaa yhtään järjestellä mitään asuntolainoja vaan muutin vuokralle, vaikka olisin minäkin sen kodin lasten kanssa pystynyt maksamaan.

Ne pääsiäismunat. Otin sen omalle naamalleni hieromisena, anteeksi vain jos kukaan ei ymmärrä. Ne munat olisi voinut jättää sinne isän luokse.

Haluaisin muistuttaa jostain lukemaani tämän: Minusta isä  uuden vaimon ei pitäisi yrittää korvata biologista äitiä: Lapsen ja biologisen äidin välinen suhde on ainutlaatuinen, eikä äitipuolen pitäisi yrittää astua tämän tilalle. Äitipuolen tulisi pyrkiä rakentamaan oma, erilainen suhde lapseen.
Pitäisi vertailla itseään biologiseen äitiin: Jokainen äiti on erilainen, eikä vertailu ole hyödyllistä.
Äitipuolen tulisi keskittyä omiin vahvuuksiinsa ja rooliinsa perheessä.

Nimim. Siinä meni pääsiäinen sitten

Pääsiäisen viinivinkki tulee tässä:

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 190 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

190 vastausta artikkeliin “Äitipuoli, miksi maalasit lapseni kanssa pääsiäismunia?”

 • A sanoo:

  Onko mitenkään mahdollista että bonusäiti halusi järjestää lapselle mukavaa tekemistä ja lapsi ylpeänä teoksistaan halusi ottaa ne mukaansa, ilman että asiaan liittyy mitään monimutkaista kieroilua?

 • Ninni sanoo:

  Katkeraa tekstiä. En oikein ymmärtänyt mistä tämä äiti tässä suuttui?

 • Uusioperheen äiti sanoo:

  Itse uusperheen äitinä arvelen, että isän uusi tyttöystävä – ts. sen uusioperheen äiti – ei ajattele lapsen biologisesta äidistä mitään pahaa. Päinvastoin, hän haluaa olla avuksi ja osoittaa ystävällisyyttään niillä pakkaamisilla plus sillä, että kohtelee uuden miehensä lasta rakkaudellisesti. Katkeruuden sijaan kannustaisin biologista äitiä keskittymään kiitollisuuteen.

 • KP sanoo:

  Jos lapsi on maalannut pääsiäismunia niin miksi ei saa tuoda niitä kotiin? Aika kylmää on kieltää semmoinen. Ei lapsi vaihda äitiään mihinkään kun rakkautta riittää.

 • Nimetön sanoo:

  Pääasia, että lapsi sai maalata pääsiäismunia. Ajan kanssa asiat helpottuvat. Rakenna omaa elämää ja tee mukavia juttuja lapsen kanssa.

 • Viisastumut ex-minäkim sanoo:

  Tödellakin IHANA ÄITIPUPLI JA tyhmä, kateelinen katkera äiti.

 • Pitäis vähän miettiä sanoo:

  Oletpa kateellinen lapsellesi jos hän bonusmammansa sai maalata pääsiäismunia ja näytti niitä sitten sinulle ja sinä pilasit lapsesi ilon kateudella ja katkeruudella.
  Saisit kyllä hävetä.