Tänäkin vuonna muistuteltiin että pääsiäinen kyllä tulee tekemättäkin, ja lukija nimimerkillä Jouluun kyllästynyt haluaa muistuttaa että ei niistä muistakaan perinteisistä juhlapyhistä kannata repiä ressiä:

”Meillä kaikki juhlapäivät ja sukulaisten näkeminen on kiinni minusta. Jos kokkaan ja laitan paikat kuntoon, niin silloin nähdään ja juhlitaan. Sama koskee ystävien näkemistä. Tykkään kyllä laittaa ruokaa ja kutsua ystäviä. Mutta on raskasta aina olla SE, joka hoitaa kaiken.

Joulu – varsinkin joulu on raskas. Koti pitää koristella, lahjat ostaa ja pakata (kaikille: lapsille, omille ja miehen suvulle). Sitten joulu on työleiri. Sekä aatto että joulupäivä – laitan, passaan ja kokkaan 20 hengelle. Olen aivan puhki. Kaikki kehuvat:”Kylläpä on mukavaa. Onpa hyvää ruokaa ja hieno tunnelma.” Väki istuu sohvalla ja nauttii.
Minä rehkin keittiössä.

Sen verran kyllästynyt olen, että päätin jättää joulun väliin tänä vuonna. Vaikka kuinka tuntuu kurjalta jättää iäkkäät vanhemmat, jo kotoa lähteneet lapset ja rakkaat lemmikkieläimet, varasin ulkomaan matkan koko perheelle all inclusive -hotelliin. Saavat teinit syödä ja juoda herkkuja itsensä kipeäksi ja minä maata aurinkotuolissa ja nauttia ”Margaritani”. En passaa, en laita joulua, en osta lahjoja 😊

Samoin, juhannus on aina rankka. Pitää laittaa kaikki niin nätiksi. Passaan ja laitan ruokaa alkeellissa oloissa. Pesen tiskit käsin ja viihdytän. Niinpä varasin perheelle matkan ulkomaille. Ei juhannushuolia, eikä tylsiä traditioita. Vain aurinkoa ja vaaleita hiekkarantoja. Valmiita ravintola-annoksia, siistejä hotellihuoneita.

Vaikka kannatan ekologisuutta ja yritän välttää ilmaston ja maapallon tuhoamista, silti olen nämä matkat varannut, enkä kadu yhtään. Jos minä, tämän perheen ”päällikkö”, luhistun, niin luhistuu tämän perhe. Siispä pidän pääni ja olen itsekäs ja meillä ei tänä vuonna juhlita perinteisiä juhlapäiviä.”

Nimim. Jouluun kyllästynyt

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “”Meillä ei tänä vuonna juhlita perinteisiä juhlapäiviä””

 • Polttaja sanoo:

  Voi nainen Nauti niistä lomistas!
  Siinäpä meet sinäki sit joulun viettoon ku sen ruuan laittaa joku aivan muu!
  Teidän joulu ja juhannus on teidän loma aikaa.mitä siihen kukaa on puuttumaan missä sen vietätte,kunhan ite tykkäätte ja viihdytte!
  En ite juhli joulua.
  Syön kyllä hyvää ruokaa. Mut lahjoja en osta! Enkä pyydä/odota muilta mitään..Eikä työttömällä lahjoja ole ees vara laittaa.
  Nauttikaa auringosta unohtakaa koko joulu!

 • 77i sanoo:

  Eikö kotimaasta löydy lomakohteita, kun pitää lentokoneella lähteä?

 • Näinseon5 sanoo:

  Oho.

  Meillä ei ole vuosiin vietetty jouluja,pääsiäistä tms. Normi arkea kaikki. ei ole rahaa eikä jaksamista.lapset kouluikäisiä,eivät ole kyselleet koristeiden tms perään. Eikä myöskään mummujen tms sukulaisten perään. Rauhallista on ainakin.

 • Kaikki kantakoon kortensa kekoon sanoo:

  Tuleville vuosille tiedoksi: Saarioinen tekee ihan hyvän joulun, ja pääsiäislampaan voi käydä ravintolassa syömässä.

  En jaksa käsittää tätä valitusten virtaa siitä, että sitä ja tätä juhlaa ei tapahdu jos YKSI ihminen yksin ei sitä järjestä. Mitä olet tehnyt muuttaaksesi tilannetta? Jos kotiin on tulossa vieraita syömään, heiltäkin voi pyytää jotain tuomaan ruokapöytään. Ja eikö kukaan seurueesta auta juhannustiskeissä, vai oletko sinä se pirttihirmu, joka ei anna kenenkään auttaa? Hyviin tapoihin kuuluu, että mökillä se joka tekee ruoan, ei ole se, joka tiskaa. Jollei vieraat, jälkikasvu tai puoliso itse ymmärrä tarjota apua, niin pyydä sitä. Itse hyväksyt tilanteen, ellet vaadi muutosta.

  Ei tartte auttaa, mutta sitten ei tartte kyllä valittaakaan. Helikopteri/curling-rooli vaihtoon!

  • Pidä kortes perkele sanoo:

   Ilmeisesti sinä olet se jota ei yleensä kutsuta yhteenkään juhlaan mukaan tai sitten olet se joka istuu siellä sohvalla ja kovaan ääneen kehuu lähinnä itseään..

 • Skr sanoo:

  Aivan oikea ratkaisu! Rajansa kaikella, happimaski on tosiaan laitettava ensin itselle. Muuten käy huonosti.

 • Kuuppa sanoo:

  Kyllä joulunjuhlinnan voi hoitaa matalalla profiililla ihan kotimaassakin.

 • Nimetön sanoo:

  Täysin ihmeellistä, että puoliso ei osallistu juhlien järjestämiseen mitenkään. Meillä on ainakin itsestään selvää, että me molemmat sekä laitetaan herkkuja, siivotaan, koristellaan, paketoidaan ja ostetaan joululahjoja ja hankitaan herkkuja ja muuta tarvittavaa etukäteen. Esimerkiksi pääsiäisruoat, -herkut, -koristelut ja siivoukset olivat tänä vuonna kokonaan miehen hoitamia.

 • Nimetön sanoo:

  Uli uli.
  Lomasi menee varmaan pieleen kun SINUN pitää huolehtia yksin pakkaamiseta, tehdä suunnitelmat kohteessa ja viihdyttää teinejä. Margaritat aurinkotuolissa ei onnistu, koska SINUN pitää keksiä pitkästyneille teinieille ajankulua ja valvoa etteivät he syö liian epäterveellisesti.
  Olet siis hylännyt emotionaalisesti aikuiset lapsesi?

 • Nimetön sanoo:

  Miten tähän on ajauduttu? Miksi teet kaiken? Ovatko muut suoraan kieltäytyneet avunpyynnöstä?

  Itse olemme aina juhannuksen isolla porukalla appivanhempien mökillä. Kaikki, myös teinit, osallistuvat. Eihän he tietty itse älyä, mutta me vanhemmat pidämme huolen, että hekin tekevät jotain. En itse nauttisi olostani, jos anoppi raataisi yksin itsensä näännyksiin perheeni takia. Onneksi appi sekä heidän lapsensa, mieheni mukaanlukien, ovat tottuneet siihen, että kaikki osallistuvat.

 • Myös tympääntynyt sanoo:

  OIKEIN💪

  • Anita sanoo:

   Etkö voi ehdottaa, että vuoroteltaisiin… Juhlien laitossa… Saat lepovuosia…