Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, mutta suklaamunia voidaan ottaa vastaan, sillä virpomaan ei tänäkään vuonna ehditty vaikka noita-akkalook on näin etätyövuosien jälkeen aika täydellinen.

Viimeksi kun vietettiin pääsiäistä ilman lapsia, se vähän lähti lapasesta ja univelkaa yritetään yhä kiriä umpeen. Joten tällä kertaa pyhiä lähestyttiin eri kulmasta: parisuhdeloma kotona!!

Tilataan valmista ruokaa, käydään pitkillä kävelyillä (ei hiekkarannalla kuitenkaan vielä), saunotaan, mutustellaan herkkuja, katsotaan leffoja, nautitaan toistemme seurasta. Palautetaan vähän sitä parisuhdetaikaa arjen keskelle. Kaupassa käytiin jo päiviä sitten, niin ei tarvitse enää menettää hermojaan mämmihyllyllä jonottaessa.

Vaan ei! Ensimmäisenä löi jarrut pohjaan teini, joka päätti että ei sittenkään halua sukulaisvierailulle. Koska ”Ei jaksa, ei nappaa”. Ei sitten, yksi teini menee siinä sivussa, kun niitähän ei tarvitse sillä tavalla vahtia tai paimentaa. Pitää vaan huolehtia ravinnoltaan laadukkaan ruoan tarjoamisesta. Ehkä vähän pitsaa, mutta ei joka päivä. Okei, kaapissa on hernekeittoa ja pakkasessa kalapuikkoja. Herkkujakin riittänee jaettavaksi yhden lapsen pääsiäistarpeisiin.

Se on sillä selätetty, ja parisuhdeviikonloppu voi pienin muutoksin säilyä suunnitelmissa. Jatkakaa!

Kunnes soittaa toisten lasten toinen vanhempi: Kuulkaa nyt on semmoinen juttu, että meillä on täällä positiivinen koronayllätys. Että ei kyllä lähetetä lapsia sinne itseään tartuttamaan, sanoi kuka tahansa mitä tahansa sen nykyisestä tarttuvuudesta tai vaarallisuudesta. Riskiä ei oteta.

Eli eli… poikien mummi kyllä halusi ottaa lapset pääsiäisenä yhdeksi yöksi, ja juhla-aterialle, joten se edes vähän pelastaa. Yksi ilta on enemmän kuin ei mitään! Puhelua kehiin ja suunnitelmat uusiksi ja lukkoon.

Siihen saakka mennään tällä, kunnes yksi lapsista muistuttaa eilen käyneensä siellä toisella vanhemmalla, jossa pieni potilas kuulemma oireili jo eilen, mutta testi näytti negatiivista… Ja mummilassa on riskiryhmää, eli kyllä se on kaikille paras jos siirretään kyläily vaikka äitienpäivään. Ja sittenhän tulee kohta kesäkin, niin ehtii vähän taas enemmän.

Mutta mutta, hernistä ei kyllä riitä koko lössille, ja pikaruoka tälle porukalle tekee jo ison loven viikkobudjettiin. Eli se olisi kauppareissu edessä. Onneksi kaupat ovat auki pääsiäisenäkin (kiitos kauppojen työntekijöille 😘), niin saadaan sitä murua rinnan alle. Voidaan jopa ostaa vähän lisää herkkuja, ettei tarvitse äidin omistaan antaa niin että jää itse ilman. Ja samalla mukaan tarttuu niitä pääsiäismuniakin, tyynyjen alle, kuten männävuosinakin.

Pääsiäistäkin siis aikatauluttaa perhe ja perheen toiveet, mutta ei ainakaan töitä tarvitse painaa. Voi vaikka siivota!! Sitäpaitsi kävelylle lähteminen ei muutenkaan houkuta kun ulkona on harmaata ja märkää. Paitsi jos tulee aurinko esiin, ja silloin voi paimentaa ne lapsetkin pihalle?

Onneksi on illalla aikaa käpertyä kullan kainaloon telkun eteen. Paitsi jos se toinen on illan torkkua lajia ja kuorsaus alkaa jo leffan alkuteksteillä… No, eipä se. Kyllähän tästä yksinkin nauttii, ja tätä kuulemma kestää enää muutamia vuosia. Ruuhkavuosia. Onneksi kuitenkin on se parisuhde, ja perhe. ♥️

Nimim. Ei sitten oteta yhteistä aikaa

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia