Pyykinpesu, se jokaisen vanhemman lempipuuha. Vaikka kuinka haluaisimme taas pukea sen viikon käytetyn paidan päälle, on ne silloin tällöin pestävä. Siksi on olemassa ylivoimaisin tapa pestä pyykkiä – nimittäin isien tapa! Tutustu neljään keinoon, millä pyykinpesu sujuu jatkossa vaivatta:

1. Pyykkien lajittelu on luusereille

Tiedätkö mitä ne kaikki miljoonat pesuohjelmat ovat? No eivät isätkään! Vaatteet on ostettu hinnan eikä värin mukaan, joten ei niitä värin perusteella tarvitse lajitellakaan. Heitä siis kaikki vaatteet vaan samaan koneelliseen, sillä ei kenelläkään ole aikaa lajitella vaatteita eri pesuohjelmille.

Kuva Annie Spratt.

2. Pesukoneeseen voi laittaa ihan mitä tahansa

Tippuiko pyykkikoriin vahingossa tussi? Pestään sekin! Jäikö nenäliina farkkujen taskuun? Sekaan vaan! Entä piiloittiko lapsi pehmolelunsa tyynyliinaan? Peseytyy sekin samalla!

Jos pahin kommentti mitä kuulet töissä on, että sinulla on sateenkaarenvärisiä läiskiä paidassasi, asiat ovat aika hyvin.

3. Unohda munakello

Täydellisessä maailmassa me voisimme ottaa pyykit pois koneesta heti ohjelman päätyttä. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista työssäkäyvälle vanhemmalle. Unohda siis pyykkien kyttääminen ja hyväksy se, että joudut välillä pesemään vaatteet uudelleen. Vaihtoehtoisesti voit todeta, että tänään tuoksutaan parfyymin sijasta homeelta.

Kuva Veri Ivanova.

4. Ai mikä henkari?

Kovan pyykinpesutalkoon jälkeen et todellakaan jaksa ripustella vaatteita henkareihin. Miksi edes vaivautua, sillä käyt vain pikaisesti lähiruokakaupassa. Siellä ei ketään haittaa, vaikka marssit sisään ryppyisillä vaatteilla. Vaatteitahan säilytetään muutenkin kasassa lattialla. Joten miksi ripustaisit ne pesun jälkeen? Isien tapaan heitä ne siis suoraan siihen kasaan niin säästät merkittävästi aikaa!

Lähde.

Artikkelikuva Erik Witsoe.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia