Mies saa olla vaikka tekniikan tohtori, mutta pyykinpesumerkinnät ovat hänelle silti aivan hepreaa.

–Ai sinä oikeasti ymmärrät näistä kärpäsenkakoista jotakin?, kysyi mies hämmästyneenä kun tivasin häneltä miksei hän ollut noudattanut pesumerkintöjä. Sen jälkeen hän kyseli yksityiskohtaisesti joka merkinnästä ja oli yhtä vaikuttunut asiantuntemuksestani kuin minä hänen automerkkien tuntemuksestaan.

–Jos tässä on tällainen ympyrä ja rasti päällä, se tarkoittaa ettei vaatetta saa laittaa kuivuriin, selitin. Vähemmästäkin vituttaa kun kaikki hienot juhlapaitani on pesty piloille ja viimeistään kuivurissa kutistetaan teinimalliseksi. Kun valitin asiasta kanssasisarilleni, he nauroivat jo kauan sitten luopuneensa leikistä ja ostavansa vain vaatteita, joita mieskään ei saa pesemällä pilalle.

Aikani selitettyäni minäkin olen sitten vain ottanut yhden ainoan ohjeen käyttöön. Älä pese vaatteitani, toistan sinnikkäästi. Mieheni on kuitenkin kuin iso, innokas lapsi, äiti katso, minä osaan!! Säännöllisesti löydän vaatteitani kuivumasta.

Usein mies pesee vaatteet öiseen aikaan ja unohtaa sitten vuorokaudeksi pesukoneeseen. Minulle onkin tullut tavaksi rutiini, että aina nukkumaan mennessäni, töihin lähtiessäni ja aamulla ensiksi noustessani tarkistan onko pesukoneessa mahdollisesti mieheni sinne unohtamia vaatteita.

Mies ei tunnu haistavan pyykeissä mitään erityistä hajua vaikka ne olisivatkin unohtuneet vuorokausiksi pesukoneeseen. Aina välillä kerään vaatteitani kuivumasta ja laitan ne ylimääräiseen huuhteluun sillä en kestä sitä hajua, jonka mieheni huolimaton pyykinpesutapa niihin aikaansaa.

Jos en tietäisi paremmin, ajattelisin että mieheni pesee kiusallaan viiden vaatteen pyykkejä. Jostain syystä hän saarnaa minulle kierrättämisestä. Etenkin pahvien kierrättämisestä – jotka minä tietysti saan viedä kierrätykseen koska hän ajaa töihin pyörällä ja pahvit eivät jostain syystä sovi pyörän kyytiin – mutta pesukoneen kuluttamalla sähköllä tai pesuaineella ei ole merkitystä.

Kalsareita ei kuitenkaan voi olla enempää kuin viidet, joten pyykkäystarve on alituinen. Oletko koskaan nähnyt urosta nyrkkipyykillä alkkareitaan pesemässä? Minä en ainakaan koskaan, vaan pesukone saa suosiolla pyörittää kolmen vaatteen erän – ja omatuntoa rauhoitetaan tunkemalla vaimokullan 100 euron silkkipaita samaan pyöritykseen…

Nimim. Kyllästynyt

Onko teillä ollut samaa ongelmaa, että mies tai vaimo ei kerta kaikkiaan selviä pyykinpesusta? Miten tilanne ratkesi? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

3 vastausta artikkeliin “Miten voi olla, että aikuinen mies ei osaa pestä pyykkiä!”

 • Pyykkäri sanoo:

  Meillä ei mies saa pyykkiä pestä, koneessa voi olla ihan mitä vaan väriä sekaisin ja kaikki mahdolliset lämpötila vaatimukset on ohitettu. Ja se kuivumaan ripustettu pyykki!! Kun vaatteita ei yhtään oiota niin sellaisia ryppykasoja ei voi päällensä laittaa 🙈

 • KolmenÄiti sanoo:

  Onpas omituista. Minun 5 vuotias poikani ei osaa vielä lukea, mutta hän on itse löytänyt pesuohjeet vaatteista ja tunnistaa symbolit ja kertoo minulle mitä ne tarkoittavat. Muutama päivä sitten tosin molemmat ihmettelimme mitä kolmio symboli tarkoittaa. Kumpikaan ei osannut sanoa. Olemme silti pärjänneet pyykkien kanssa.

  Jos lukutaidoton 5 vuotias poika osaa itseoppineesti lukea pyykkiohjeet niin kyllä miehetkin siihen pystyvät, vai tapahtuuko aivoissa jokin aivan outo rappeutuminen pyykkisymbolien lukemistaidon suhteen???

 • Pyykkimuija sanoo:

  Meillä mies rikkoi lähes uuden pesukoneen yrittäessään pestä pyykkiä. Tunki koneen ihan täyteen ja sen lisäksi todennäköisesti jätti päältä täytettävän koneen sisemmät luukut auki sillä tuloksella, että moottorin hihna meni poikki. Hommasin itse uuden hihnan ja vaihdoin sen, maksoi noin 12€. Miehen ratkaisu ongelmaan olisi ollut ostaa uusi pesukone.
  Tämä episodi oli hänen ensimmäinen yrityksensä pestä pyykkiä ja jäi myös viimeiseksi. Voisin kuvitella, ettei hän myöskään ymmärtäisi noudattaa pesumerkintöjä. Hitot tasa-arvosta ja kotitöiden jakamisesta, meillä vain minä pesen pyykkiä. Piste.