Tiedätkö kuinka paljon siinä kädessäsi olevassa puhelimessa on bakteereja? Tai tietokoneesi näppäimistöllä? Tämän jutun luettuasi tiedät…ja haluat putsata ne välittömästi!

Onneksi emme pysty silmin näkemään kuinka paljon pöpöjä milläkin pinnalla on. Eihän sitä pystyisi enää koskemaan mihinkään jos ne näkisi! Parempi ehkä olisi myös pysyä tietämättömmänä näistä ällöfaktoista:

– Vain 5% ihmisistä pesee kätensä tarpeeksi hyvin. 95% ei käytä pesuun tarpeeksi aikaa, vaan pöpöt jäävät käsiin…ja päätyvät sieltä sitten esimerkiksi suuhun ja nenään.

– Nimittäin 91% ihmisistä kaivaa nenää.

– Synttärikakun kynttilöiden puhaltaminen on kiva juttu…mutta se voi lisätä bakteereja kakun pinnalla jopa 1 400%!

– Karvatuppipunkkeja elää monien ihmisten kasvoilla. Ikäänkuin se ei olisi tarpeeksi ällöä: nämä punkit eivät normaalisti kakkaa, mutta kuollessaan ne vapauttavat kaiken elinaikanaan sisuksiinsa keräämänsä kakan SINUN NAAMALLESI. Yäk!!

– Tutkimuksen mukaan amerikkalaisissa seteleissä elää satoja erilaisia mikro-organismeja. Niissä on muun muassa suusta ja pimpistä peräisin olevia bakteereja.

– Yskiviä ihmisiä ei tähän vuodenaikaan pääse pakoon, vaikka syytä olisi: kipeän ihmisen yskäistessä voi ilmaan päästä jopa 200 000 000 viruspartikkelia.

– 72% ostoskärryistä on ulostebakteereja…mikä johtunee niistä tyypeistä jotka eivät pese käsiään kunnolla (tai ollenkaan!).

– Vain 1/3 ravintolatyöntekijöistä pesee käsiään riittävästi, todettiin amerikkalaisessa tutkimuksessa. Suomalaisista ravintolatyöntekijöistä ei voi vetää samaa johtopäätöstä tämän tutkimuksen pohjalta.


Kuva Rawpixel, ylin kuva Matthew Tkocz.

– Urheilu on vaarallista – esimerkiksi siksi, että kuntosaleilla on paljon pöpöjä ja niistä jopa 70% voi olla haitallisia ihmiselle. Kuntopyörä ja juoksumatto ovat likaisempia kuin WC:n istuin…muista pestä kädet salitreenin jälkeen!

– Ihminen tuottaa päivässä sylkeä niin paljon, että sillä täyttäisi viinipullon. Mutta älä tee sitä! ÄLÄ.

– Sairastut todennäköisemmin pussailemalla toista ihmistä kuin koiraa. Koiran suu ei välttämättä ole sen puhtaampi, mutta toisesta ihmisestä tarttuu haitallisia pöpöjä todennäköisemmin kuin koirasta.

– 40% meikkitestereissä on stafylokokkeja. Stafylokokit aiheuttavat yleensä ihoinfektioita, mutta voivat olla syyllisiä myös muihin tulehduksiin.

– Kärpäset voivat kantaa yli 600 erilaista bakteeria…yyh.

– Onko sulla kännykkä nyt kädessä? Siinä voi olla yli 10 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä.

– Työpöydälläsi taas saattaa olla 400 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanistuimessa! Eniten pöpöjä on näppäimistöllä, hiiressä ja puhelimessa.

Eli muista pestä ne kädet! Kunnolla!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia