Pitääkö ihan kaikesta ottaa kuva ja pitääkö ihan joka ikinen asia postata someen?

Teemmekö me enää mitään asioita pelkästään tekemisen ilosta, vai onko kaikessa taustalla ajatus siitä, että miltä tämä näyttää postattuna sosiaaliseen mediaan? Osaammeko enää vain olla ja nauttia, sitä miettii tämä kirjoittaja:

”Ihailetko kateellisena kun facekamut postaa kuvia lomalta?! On drinksulasit kourassa ja varpaita huilutellaan altailla. Koko episodi alkaa Facebookissa kutakuinkin laskurikuvalla, että lomaan on vielä 52 päivää. Mietit, että kiva kiva, omaan lomaan on noin niinku ainakin vuosi jäljellä.

Näillä facelomahifistelijöillä on joka välissä loma. Juuri kun olet kateellisena päässyt katsomasta kesälomakuvia, pukkaakin jo syyslomakuvia jostain Mauritiukselta. Joka loma on jossain reissussa.

Sitten jos ei olla lomalla, on villasukkaa, kynttilää, viiniä ja takkaa, on viimesenpäälle tuunattuja koteja. Muistetaan myös moneen kertaan toitottaa, miten elämä on ihanaa hästägeillä #lifeisgood. Monenko elämä oikeasti on sitä ihanaa?


Kuva Ali Abdul Rahman.

Menetkö sinäkin lomalle, jotta saat sen Facebookkiin?! Miten voi olla, että juuri postaus olostasi Helsinki-Vantaan lentokentällä porautu kaikkien facekamujen verkkokalvolle, niin samassa tulee pläjäys kuvia Rhodoksen hotellin altailta, varpaat ja drinkkilasit?!

Teemmekö siis kaiken, jotta saamme sillä pönkittää faceen jotain?! Nautimmeko edes lomasta, vai haahuilemmeko kaikkialla vain känny kourassa kuvataksemme jopa ne hamppariateriat, mitä reissussa syömme? Sitten se koti kiiltää, on kuvakulmat juuri siitä sohvan ja takan nurkasta ja kirjat viinilasien kera aseteltuna kuin odottamaan lukijaa. Miksi tämäKIN pitää sinne faceen laittaa?!

Onko kuitenkin ympärillä se kaaos, mutta pitää vain äkkiä keksiä jotain, jotta tämäKIN päivä voisi olla hyvä, ainakin facekamujen silmissä?!

Minä ainakin juon nyt kahvini keittiössä, pöytä täynnä rojua, jopa leluja. Tukkani on sekaisin ja ja mietin rääpiskö jotain ylikuivunutta leiväntynkää naamariin. Ja ei, en kuvaa sitä Facebookkiin. Seuraava lomani on ensi kesänä. Mietin, että hyvällä tuurilla jos säästelisin rahaa, pääsisin reissuun perheen kanssa ja kyllä, AION NAUTTIA siitä reissusta viinilaseineen ja huilutella varpaita altaalla, mutta aitäkään en koe tarpeelliseksi raportoida Facebookkiin.

Miksi me elämme niin, että meillä on pakonomainen tarve esitellä ja kehuskella kaikella Facebookissa ja kaikkialla?!? Osaako kukaan enää vain olla ja nauttia hetkestä?!? Niin, että se naama nousisi sieltä kännyn näytöltä edes ulkona kulkiessa!”

Nimim. Marakatti mielensä pahoitti

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkastavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yksi vastaus artikkeliin “Elätkö pelkästään somea varten?”

  • Semmosta sanoo:

    Niin se näköjään on. Kun kiillottaa kruununsa, saa siitä kirkkaamman. Some mahdollisti sinullekin tämän tähtihetken.

    Mukavaa lomaa sinulle.