Miten ihmeessä vanhemmat pärjäsivät aikana ennen kaikkitietävää ystäväämme Googlea? Tämä toisinaan lempeä, toisinaan kamala kaverisuhde lähtee käyntiin jo ennen kuin tikkuun ilmestyy ne kaksi viivaa. Se alkaa viattomasti hakusanoilla ”alkuraskauden oireet” ja jatkuu epäilemättä niin kauan, kunnes lapsi muuttaa omilleen.

Tai tuskinpa se googlettelu loppuu silloinkaan. Google kun on niin näppärä omalääkäri, vertaistuki ja tietopankki ihan kaikkeen.

Ja kaikkea siltä kyllä kysyntäänkin! Tällaiselta näyttää erään suht tuoreen äidin hakukonehistoria:

”Nenän tukkoisuus raskaus” Onko tämä normaalia? Kärsiikö tästä kukaan muu? Miten se vaikuttaa sikiöön? Vai vaikuttaako? Saankohan käyttää nenäsuihkeita? En saa henkeä!

”Kuinka luotettavasti voidaan arvioida vauvan sukupuoli” Siis minullehan on aivan sama, kumpi sieltä tulee, kunhan on terve ja minun mielestäni voi ihan hyvin ostaa vain neutraalin värisiä vaatteita kun kyllä tytötkin voi käyttää Turtles -bodyjä…mutta onko se nyt varmasti poika?

”Raskaus kielletyt ruoka-aineet” Ei hitsi, söin juustokakkua. Oliko se nyt niin että tuorejuustoa ei saanut syödä? Vai saako suomalaista tuorejuustoa? Apua siinä sämpylässäkin oli meetvurstia! Olen pilannut lapseni!

”Raskaus pahoinvointi vinkit” Oksensin juuri pomon kengille. Hitsi, ne luulee että olen krapulassa. Onko tämä normaalia? Voi Luoja. Voiko tähän ottaa jotain lääkettä?

”Raskaus liikunta” Saako urheilla vai ei? Vai pitääkö urheilla? Mitä sitten pitää tehdä? Pitikö niitä lantionpohjalihaksiakin jumpata? Miten?

”Raskaus kivut nivusissa” Apua nytkö se syntyy! Miksi joka paikkaa särkee?

”Harjoitussupistukset” MIKÄ TÄMÄ OLI? Apua nyt se ainakin jo syntyy! Miksi en ole pakannut sairaalakassia? Ei, se taisikin olla vain pieru…

”Peräpukamat raskaus” Jätän tämän tähän.

”Palautuminen synnytyksestä” Pitääkö sinne katsoa? Vai eikö missään nimessä kannata katsoa? Voinko saunoa? Koska ne tikit sulaa?

”Milloin jälkivuoto loppuu” ONKO TÄMÄ NORMAALIA VAI JOKU KOMPLIKAATIO? Menee omaisuus terveyssiteisiin…

”Napatynkä paha haju” Ai kamala mikä haju. Nytkö se on tulehtunut? Apua mitä sille pitää tehdä? Koska se oikein irtoaa? Voiei nyt se jo irtosi!

”Vauvan kakka normaali väri” Taisi olla eri väristä eilen. Ei herraisä nyt siinä on jotain kokkareita. Onko nyt jotain vialla? Onkohan sitä tullut tarpeeksi? Mistä senkin voi tietää?

”Vauvan pierujumppa” Voiko vauvan vatsakipuja helpottaa jotenkin? Siis mikä ihmeen pierujumppa?

”Kuinka paljon unta ihminen tarvitsee” Kuinka kauan voi pärjätä parin tunnin unilla?

”Mitä pukea vauvalle ulos” Nyt sillä on varmaan liian vähän päällä. Laitan vielä toppahaalarin varmuuden vuoksi. Ei hitsi, sehän on ihan hiessä!

”Miten tukea vauvan kehitystä”

”Vauvan normaali kehitys 1 kk”

”Vauvan normaali kehitys 2 kk”

”Vauvan normaali kehitys 3 kk” ja niin edelleen.

Jossain vaiheessa pitää ehkä googlata, missä vaiheessa googlaaminen menee liian pitkälle…

P.S. Raskaana voi muuttua ihan eri ihmiseksi.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia