Näistä aikuiset puhuu kuiskuttain! Mitä ovat ne jutut, joita kahden kesken sängyssä supatellaan? Mitä lauseita toistelemme nahkeissa lakanoissa yöllä kieriskellessämme? Niitä juttuja ei ole tarkoitettu kaikkien korville, mutta koska teitä kuitenkin kiinnostaa, niin paljastetaan…

Kun pari sulkee makuuhuoneen oven takanaan ja heittäytyy sänkyyn, alkaa kiihkeä keskustelu pian. Ähinä ja puhina täyttää tilan, äänenpainot muuttuvat ilmaisemaan tunnetilaa. Näitä lauseita pari kuiskii toisilleen:


Kuva Kristina Flour.

”Sä unohdit taas pedata, kissa on pissanut tyynylle!”

”Tää sänky on täynnä legoja, perkele!!”

”Ootko sä syönyt täällä? Mitä nää murut on?”

”Älä viitti, mä oon ihan tosi väsynyt. Ihan totta hei mulla on vaan kuusi tuntia aikaa nukkua.”

”Älä vie koko sänkyä!”

”Käänny toiseen suuntaan sun henki haisee enkä saa nukuttua!!”

”Älä vie peittoa! Anna tänne se!”

”Etkä varmana nosta sitä peittoa jos pieraisit!! LOPETA!”

”Toi sun kuorsaaminen saa mut hulluks! Herää! Herää!”

Monia näistä lauseista henkäilläään hellästi tai siis tiuskitaan toisen korvaan 10 kertaa yössä ennen kuin mennään sohvalle, koskee esimerkiksi kuorsauskommenttia. Melkoisen kuumaa menoa vai mitä?!

Niille, joita kiinnostaa sitten kokeilla sitä toisenlaista sänkypuhetta, tässä seksiekspertin vinkit:

Ahdistaako tuhmien puhuminen?

Tuhmien puhuminen voi olla vaikeaa monesta syystä: Joku on ehkä valittanut siitä, kun olet puhunut tuhmia tai olet saanut seksikielteisen kasvatuksen. Kenties mikään sukupuolielimiä kuvaavista sanoista ei istu suuhusi, nehän ovat usein turhan kliinisiä, lapsellisia tai ikävällä tavalla rivoja. Kerro kumppanillesi vaikeuksistasi ja edetkää hitaasti. Unohda se, mitä muut miettivät! Vanhempasi tai eksäsi eivät ole sängyssä teidän kanssanne, joten heidän näkemyksillään ei ole yhtään mitään väliä.

Jos sanojen muodostaminen tuntuu vaikealta, voit harjoitella niiden ääneen sanomista yksinäsi. Myös seksiviestittely voi auttaa murtamaan omia estoja. Etsi omaan suuhusi ja itseäsi kiihottavat sanat.


Kuva Roksolana Zasiadko.

Pelottaako, että alat nauraa?

Seksi saa olla hauskaa, ja tuhmien puhuminen kuulostaa älyttömältä jos sitä alkaa analysoida. Ihan sama! Naura, jos siltä tuntuu!

Etkö tiedä mitä sanoa?

Sano mitä haluat, sillä tavalla kuin haluat. Ehkä tykkäät huutaa? Tai sitten kuiskaat mieluummin? Ehkä puhut niin rivoja, että pornonäyttelijäkin punastuisi? Tai kenties kiihotut eniten kauniista ja romanttisista sanoista? Älä yritä olla mitään mitä et ole, tai pakota itseäsi sanomaan asioita jotka eivät kiihota sinua.

Valmistautukaa!

Puhukaa – ennen kuin puhutte tuhmia! Seksi on herkkä alue, jolla syntyy helposti väärinkäsityksiä ja jopa traumoja. Keskustelkaa etukäteen siitä, mitä haluatte sanoa ja millaisia asioita haluaisitte kuulla. Kiihottavatko vai inhottavatko kirosanat tai rivot ilmaisut? Haluatko että toinen kommentoi ulkonäköäsi ja reaktioitasi, vai onko se ahdistavaa? Onko orgasmiin kannustaminen innostavaa vai painostavaa?

Entä millä tavalla haluatte puhua toisillenne? Monet tykkäväät siitä, että heille puhutaan alistavasti, mutta toisille tulee siitä vain paha olo. Kaipaatko romanttista kuiskuttelua vai tiukkoja käskyjä? Kenties tänään haluat jotain ja ensikerralla jotain muuta? Haluatko olla hiljaa ja kuunnella kun sinulle puhutaan tuhmia, olla yksin äänessä vai kaipaatko vastavuoroisuutta?

Milloin haluat kuulla törkeyksiä? Juuri ennen laukeamistasi vai jo paljon ennen itse aktia?


Kuva Charles Deluvio, ylin kuva Gabriel Matula.

Näin opit puhumaan tuhmia luontevasti:

Kuiskaa – korvaan, se voi olla helpompaa kuin rivouksien laskettelu silmiin katsoen.

Kuvaile – mitä aiot tehdä hänelle ja mitä haluat hänen tekevän sinulle!

Kannusta – kysele kumppaniltasi miltä hänestä tuntuu ja mitä hän haluaa.

Kehu – kumppanisi ulkonäköä, taitoja, tuoksua, makua, ilmeitä, ääntelyä. Katso häntä, ihaile ja kehu.

Kerro – kuinka paljon haluat toisen nauttivan!

Kiitä – siitä, mitä toinen tekee. Kerro yksityiskohtaisesti mistä ja miten paljon nautit.

Kuuntele – myös muuta kuin puhetta. Kiihtynyt hengitys ja muu ääntely kertovat kyllä, nauttiiko kumppanisi.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Näin me puhumme sängyssä oikeasti – K18!!!”

  • Oinasnainen sanoo:

    Itselläni on ikää 45 vuotta ja lapsia on ikähaitarilla 8-23v. viisi. Erottu v.2017 ja nyt olen onnellisesti ollut parisuhteessa 2,5 vuoden ajan. Seksielämä tässä lapsien ja kahden kodin ja työn keskellä on toisinaan haastavaa MUTTA olen oppinut aivan älyttömästi asioita…. Ekaa kertaa mm. masturboimaan kumppanin silmien edessä ja kas, kuin varkain tuhma puhe pulppuaa suusta ja silmistä homman yhteydessä. Aivan käsittämättömän upeaa, mutta ei mitenkään itsestään selvää. Meillä on jo tullut myös arki suhteeseen ja on iltoja ja aamuja jolloin tekisi mieli sanoa just nää sanat, et ”hyi henki haisee” tai jos itsellä olisi seksiin mielihaluja mutta mies on vaan kännykällä selaamassa työsähköpostia niin sen sijaan et sanon rumasti jotain tyyliin ”ainako sillä puhelimella on oltava” jne. syyllistän, siirrynkin varovaisesti silittämään miehen reisiä ja vähitellen muita paikkoja…. todennäköisesti tämä johtaa siihen, että kumpikaan ei käy pahalla mielellä unille 😉 Olen yllättänyt itseni ja kyllä, se tapahtui ihan vain muuttamalla omaa ajatusmaailmaani.